Primăria Crevedia a sabotat dezbaterea publică pentru Incineratorul de Cadavre

Nume importante au fost prezente la dezbaterea preeictului care face valuri de peste un an în comunitate, iar asta probabil că a surpins autoritatea locală, care ne-a zgornit din primărie, după care ne-a închis ușa în nas.
Citește mai mult

Frații Andrei și Maria Stănică din Buftea, campioni naționali la șah

Cu un total de 4 medalii de aur și 2 de bronz, Andrei și Maria au impresionat la Campionatele Naționale de Șah ale României pentru Copii și Juniori, organizate de Federația Româna de Șah în perioada 10-20 aprilie 2022 la Eforie Nord.

Citește mai mult

Consililul Local aprobă din nou scumpirea gunoiului în Buftea!

Serviciul de Salubritate București (SSB) cere majorararea tarifelor și cu 40%, la doar câteva luni de la ultima scumpire.
Citește mai mult

Parcarea publică a cetățenilor de pe Strada Studioului va fi luată de Spitalul Buftea

Parcarea, dar și traficul, vor fi un coșmar pe Strada Studioului, tot mai aglomerată.
Citește mai mult

Conducerea orașului atacă proiectul nostru! Poți susține lupta!

Puțini aveau acces la internet în 18 aprilie 2008, când am lansat acest site și extrem de puțini credeau că un site local poate transforma comunitatea și orașul. Am făcut-o însă și asta a deranjat. A venit momentul când ni se pune pumnul în gură, dar am crescut și ne-am maturizat și putem lupta eficient.

Citește mai mult

Exploziv! Cum arată adăpostul de protecție civilă din Centru!

Din păcate, au ajuns să ne preocupe și astfel de subiecte, la care nu ne-am gândit niciodată în ultimii 30 de ani! Văzând ororile din vecini și cât de ușor poate escalada un război, buftenii au început să întrebe despre adăposturile care pot oferi protecție în caz de bombardamente.

Citește mai mult

Căminul Liceului D. Dumitrescu a fost cedat gratuit Judecătoriei Buftea

Primarul a propus cedarea pe 25 de ani, eu am cerut doar 5 ani, iar cuvântul final l-a avut Ministerul Educației… 10 ani. Dar oare avea nevoie de clădirea asta?

Povestea începe în 2017, când Tribunalul Ilfov solicită Consiliului Local Buftea un imobil pentru a muta în el Tribunalul Ilfov sau Judecătoria Buftea, pentru că ambele nu mai aveau loc în actuala clădire, și ea tot a CL Buftea. Adresa Tribunalul Ilfov. Între timp, s-au descurcat tot acolo 5 ani. Primăria și Consiliul Local au propus cedarea căminului Liceului D. Dumitrescu, pe 5 ani Tribunalului Ilfov, dar tot în același an, Tribunalul a refuzat până la urmă. Primarul Pistol a venit apoi cu propunerea de a desființa celălălalt liceu, Barbu Știrbey, și transformarea lui în Tribunal. În urma protestelor opiniei publice locale, a renunțat la idee.

Citește mai mult

George Simion față în față cu George Pistol. AUR Buftea încă se ascunde.

Liderul AUR a venit la Buftea, cu ocazia lansării filialei locale și inaugurării sediului, la fostul primar, Ion Stoica, acasă.

Informația a apărut DOAR pe pagina NEOFICIALA a AUR Buftea, de fapt, un cont fals, unde ei pot spune ce gândesc, din anonimat, căci încă le e frică să vorbească oficial despre primarul Pistol. Acolo, ei sunt foarte “transparenți”, ascunși pe un cont anonim, care se numește tocmai “la vedere”, unde se dau jurnaliști independenți, români adevărați, dar violează sistematic limba română , iar propaganda rusă e la ea acasă.

Citește mai mult

Câți bani se dau pentru cazarea și masa refugiaților

Consiliul Județean Ilfov a aprobat alocarea sumei de 1.000.000 lei, din fondul de rezervă al județului, pentru refugiații din Ucraina.

Alături de alte localități ilfovene care au primit refugiați, Consiliul Local Buftea a votat protocolul de colaborare, prin care se obligă să utlizeze sumele puse la dispoziție de CJ Ilfov, având o serie de responsabilități, alături de Spitalul Buftea. Mai multe detalii în documentul atașat.

Citește mai mult

Acuzați că joacă violent, tinerii fotbaliști bufteni au fost bătuți la Domnești

Incidente grave pe un teren de fotbal, în liga județeană Ilfov, unde echipele de juniori Voința Domnești și Clubul Sportiv de Sănătate Vointa Buftea s-au luat la bătaie pe teren, implicându-se inclusiv membri ai clubului și spectatori.
Citește mai mult

Proiect pentru un nou drum în Buftea

Consiliul Local Buftea a aprobat trecerea unor drumuri din domeniul public al UAT Buftea, la Consiliul Judeațan Ilfov pentru amenajare.
Citește mai mult

Alte 3 actiuni în instanță la Judecătoria Buftea mi-au fost deschise

Cei 3 membri ai Consiliul de Administrație al General Public Serv, societatea Consiliuli Local Buftea, fostul ADP, m-au dat în judecată după reportajul ProTV care i-a durut tare.

Fiecare dintre cei 3, pe persoană fizică, obiectul fiind actiune in raspundere delictuala. Încă nu știu ce înseamnă asta și ce vor de la mine, dar cel mai probabil vor o tonă de bani, ca și d-na consilier Măcelaru, ca daune de imagine. Evident, sunt penibili, nu am nicio emoție.

Citește mai mult

Oferta Credibiliare, agenție imobiliară Buftea

Piața imobiliară din Buftea a început să se schimbe, după mulți ani de blocaj, iar Credibiliare va fi un concept modern în domeniu, nu doar o agenție axată pe comision, ci și un reper etic pentru piața imobiliară locală.

Dacă ai nevoie de ajutor, sfaturi, scrie-mi pe whatsapp 0726137500 sau pe mail la bogdan.toba2005@gmail.com.
Like paginii Credibiliare să urmărești activitatea locală în domeniu. Despre Credibiliare aici.

Citește mai mult

La Buftea, politicul a confiscat acțiunea umanitară pentru refugiați

În zilele noastre, chiar într-o astfel de catastrofă umanitară, politicienii nu ar trebui să iasă în față, să transforme o acțiune umanitară în propagandă electorală, umilind oamenii aflați în nevoie și călcând pe munca voluntarilor și pe donațiile cetățenilor.

Stim cine au fost primii, în prima zi de război, la vămile cu Ucraina să ajute refugiații? Oamenii simpli, voluntari. Printre ei și bufteni, care nu s-au pozat pe Facebook. După 36 de ore a venit și primul ministru cu 10 televiziuni să se pozeze la vamă.

Citește mai mult

VLOG: Cum l-am convins pe primar să-mi treacă amendamentele

Ceea ce s-a întâmplat la ședința de adoptare a bugetului local pe 2022 a fost un pic amuzant și ușor ridicol, dar benefic pentru cetățenii orașului, și asta e tot ce contează. 

Citește mai mult

Aproape zero investiții și în 2022 din bugetul local.

Vineri se va supune la vot în Consiliul Local bugetul pe 2022, propus de primarul orasului. Ca și în 2021, avem din nou un buget consumat aproape în exclusivitate pe cheltuieli de funcționare ale aparatului administrativ, pe salariile celor câteva sute de angajați din adminsitrația locală, dar și pe creditele pe care le-am luat pentru că nu am avut bani anul trecut să punem la cofinanțarea proiectelor cu fonduri UE.

Citește mai mult

Câte sute de angajați are Primăria Buftea?

O replică a viceprimarului Alexandru Vaida la articolul precedent deschide cutia pandorei. Am tot pomenit în treacăt că aparatul bugetar al primarului este surpadimensionat, iar acesta este unul din motivele pentru care nu mai rămân bani de investiții în orasul Buftea, ci cea mai mare parte a bugetului anul merge pe cheltuieli de funcționare și salarii.

Citește mai mult

Zero investiții în 2021 în Buftea din bugetul local

La începutul anului 2021 v-am prezentat programul de investiții publice propus de primar pentru anul care începea. El se baza exclusiv pe banii primiți din alte părți, alocând spre zero bani din bugetul efectiv al primăriei, acesta fiind folosit aproape în totalitate pentru cheltuieli curente de funcționare și salarii. Asta face de ani de zile, din cauza unui aparat bugetar su-pra-di-men-si-o-nat, cu peste 200 de angajați și doua societăți proprii.

Citește mai mult

Unde și de ce se ascunde AUR Buftea?

În timp ce George Simion este peste tot, zi și noapte, pe Facebook, în stradă, în parlament, iar partidul pare că se umflă masiv în sondaje, AUR Buftea nu există.

Citește mai mult

Deși procurorii au deschis dosar penal, continuă mutilarea orașului

După ce dezvăluirile mele privind ilegalitatea au blocat proiectul spălătoriei auto, oamenii primarului merg înainte și, săptămâna trecută, după ce au ras spațiul verde, l-au betonat, acaparând și parcarea publică.

Citește mai mult

Consilieri locali dați în judecată pentru că arată ce se întâmplă la ședință

Prima înregistrare video din istoria Consiliului Local Buftea a produs un șoc în anturajul primarului! În Buftea, ca în Epoca de Aur și ca în Coreea de Nord, e interzis să fii informat din alte surse decât cele ale conducătorului iubit.

Pentru că am publicat un video 3 minute făcut INAINTEA începerii ședinței, d-na președinte, consilier PNL, Andreea Măcelaru, ne-a dat în judecată.

Suntem acuzați că am filmat (Alexaandru Iordan) și că am publicat (eu) acest filmuleț banal, deși ar fi fost interzis, dar, ca și la fața locului, doamna nici în fața instanței nu poate preciza articolul de lege sau regulament care interzice așa ceva, când legea spune clar că ședințele sunt publice.

Citește mai mult

(P) Credibiliare, agenție imobiliară în sprijinul comunității

De azi, subsemantul, Bogdan Tobă, am deschis agenție imobiliara cu acte în regulă! Credibiliare. De azi, domeniul imobiliar local nu mai e accesibil doar unei mâini de oameni, ci tuturor celor interesați!

Buftea se va schimba mult in viitorul apropiat, iar eu am acces la multe informații și planuri ale orașului, pe care le impărtășesc deja cu voi. Au demarat deja proiecte imobiliare uriașe! Buftea se va schimba din punct de vedere urbanistic și imobiliar, va evolua sper eu, și nu vreți să rămâneți în urmă la capitolul ăsta.

Citește mai mult

Caz revoltător în Buftea. Firmele de salubritate aruncă gunoiul ilegal, la doi pași de Palatul Știrbei

Inspectorul Pro a venit la Buftea și a demonstrat cum un primar iși bate joc de legi, mediu și banii locuitorilor, în timp ce pozează în dumnezeul nostru. În locul parcului mult promis, ne-a făcut groapă de gunoi!

Citește mai mult

Președintele USR Buftea primește un teren de la primar

Pe baza prieteniei vechi care il leagă de primar, Răzvan Bezdedeanu a solicitat în scris către Consiliul Local, un teren al primăriei, dar, conform legii, aflat în folosința unei alte societăți.

Citește mai mult

Sector 0 Mogoșoaia, cel mai mare proiect imobiliar din Romania

Sector 0 Mogoșoaia, un uriaș proiect de utilitate publică, sau un catastrofal tun imobiliar?

E un subiect care ar trebui să preocupe și buftenii, pentru că lansarea acestui proiect de 1339 hectare poate afecta dezvoltarea orasului Buftea. Mogosoaia poate atrage acolo investitorii, adică bani și locurile de muncă, dar și aproape 80 000 de locuitori noi (!!!), astfel valoarea terenurilor și locuințelor din Buftea ar putea scădea serios. Nu știu câți ar mai da 100 eur/mp cât se umflă prețul acum la noi, pentru un lot de casă.

Citește mai mult

OFICIAL, administrația Pistol a EȘUAT!

După cum mă știu prietenii vechi, am fost intotdeauna un tip retras, nu am ieșit niciodată in față, nu m-am invârtit in cercuri înalte in Buftea. Am copilărit modest aici, am trăit vremurile de glorie ale orașului, singurul din Ilfov in anii 80, și știu cât de jos a ajuns din cauza politicienilor puși pe căpătuială.

De aceea, contrar felului meu de a fi, am decis să fac un pas in față, pentru a schimba ceva, și să mă implic pentru funcția de primar.

Citește mai mult

DSP Ilfov a analizat apa din Buftea. Cum crezi că au ieșit analizele?

In perioada in care toată Buftea a fost afectată de un val de apă, mai murdară decât de obicei, o doamnă din Buftea a făcut o reclamație ca la carte la Direcția de Sănătate Publică Ilfov.

Citește mai mult

Primăria trebuie să asigure masa copiilor din grădinițe

Luna aceasta se va vota bugetul, asa ca voi ruga primarul si consilierii locali sa supuna atentiei aceasta propunere… bugetarea cheltuielilor cu masa copiilor din gradinite. Sa nu mai plateasca parintii!

Citește mai mult

VIDEO – Cum se fraudează fondurile europene pentru apa potabilă!

Nu e despre problema noastră de la Buftea, ci despre cazuri din mediul rural, din Oltenia. Rețeta fraudării fondurilor europene de la sate e clasică… iar Buftea pare o copie la scară mult mai mare. Se iau fondurile UE, se umflă facturile, se achiziționează echipamente ieftine, licitații trucate, se lucrează prost cu firmele de casă.

Citește mai mult

Candidez independent!

Mi-am incheiat socotelile oficial cu USR, de azi sunt pe cont propriu. De parcă ar fi fost altfel până acum!

Citește mai mult

Soluții in privinta problemei apei din Buftea… simple, reale, posibile!

De fiecare datâ când vine vorba de această problemă uriașă a orașului, primarul și consilierii locali susțin cu vehemență că nu au ce face in privința asta. Pistol insistă chiar că apa e potabilă și că el și copii lui beau această apă… vezi video aici de la minutul 9, iar la minutul 17 este si interventia mea. Iată 12 soluții pe care ei le pot aplica imediat pentru a imbunătăți măcar situația:

Citește mai mult

#Tobăprimar. Despre mine.

Am 42 de ani, 2 fetițe, și vreau să fie mândre de orașul lor, așa cum eram eu in copilărie. Și cel mai mult, imi doresc să nu plece niciodată de aici, de lângă mine, acesta fiind unul din motivele pentru care mă și implic in a schimba lucrurile local. #Tobăprimar

M-am născut aproape, in Crevedia, dar in clasa I m-a mutat in Buftea, unde locuiesc și acum, lângă Primărie. Am toată familia in Crevedia, de aici și implicarea mea in comunitatea vecină și infrățită. Scoala am făcut-o in Centru, apoi Colegiul Tudor Vianu și ASE București. Cunosc foarte bine intreg orașul, fiecare străduță, fiecare colț verde sau cotlon prăfuit, am copilărit și am trăit în Buftea, și nu am părăsit-o niciodată.

Sunt rocker, gătesc bine, știu să cânt binișor la tobe, deși am plecat in copilărie pe chitară, și practic un sport de anduranță, triatlonul, o combinație pe distanță lungă intre inot, ciclism și alergare. Am un singur defect, sunt dinamovist 🙂

Citește mai mult

Cum a incercat din nou Pistol să spele RAJA

După o zi de marți in care RAJA a dat iar eroare masivă și a oprit apa in tot Studioul, buftenii au răbufnit pe rețelele de socializare, zguduind masiv imaginea primarului. Din nefericire pentru el, tocmai programase a doua zi, #sedintaConsiliuluiLocalBuftea . Am aflat pe surse și am lansat invitația tuturor nemulțumiților să vină la ședință, fără să fac caz, fără să insist, fără să instig.

Citește mai mult

Se construiește sediul unei instituții in mijlocul Studioului

In orașul in care primarul are mari afaceri in agricultură, intre blocurile din Studio, in spatele grădiniței, lângă Tavernă, se construiește sediul Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) care funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Citește mai mult

Tobă candidează pentru Buftea !

In 2008 am lansat expresuldebuftea.ro, care a schimbat destule in viața orașului. Pentru o schimbare semnificativă, am decis să candidez pentru funcția de primar și pentru cea de consilier local!

#pentruBuftea
#ajunge

]]>

Am fost in audiență la Ministerul Transporturilor, pe tema Trafic Mogoșoaia

Impreună cu cetățeni din Mogosoaia, am fost in audienta la Ministerul Transporturilor, și ne-am văzut cu 3 responsabili din CNAIR, care răspund de proiectul pasajului de la Mogosoaia.

Cei din Mogosoaia au luat foarte in serios implicarea in această problemă, și spre deosebire de noi, au trecut de faza lamentărilor pe Facebook. Buftenii nu par prea deranjați.

Citește mai mult

Cadou pentru firma de salubritate la final de contract… Pistol a propus majorarea tarifului la gunoi cu 70%!

In 2012, după ce a preluat primaria, Pistol reziliază contractul cu Rosal și concesionează serviciul de salubriazare din Buftea către firma SC Serviciul de Salubritate București SA, parte din grupul Iridex, care deține și groapa de gunoi de la Rudeni, grup patronat de Coreliu Pascu, fost parlamentar al Partidului Conservator, al lui Dan Voiculescu. Citește mai mult

Dan Voiculescu a luat Domeniul Știrbey cu 8 milioane euro, după ce statul român l-a refuzat.

Am vorbit la ProTV despre cum au ignorat autoritățile locale și județene acest domeniu, deși se putea cumpăra încă de acum 12 ani. Chiar fostul primar Stoica a propus în 2010 asta, constituindu-se și o comisie de negociere.
Citește mai mult

Ticăloșie pe strada Stăvilarului! De ce cetățenii au fost abandonați de primărie

Am vorbit mult in ultimii ani despre strada Stavilarului, o stradă veche, din zona rezidențială, paralelă cu str. Mănești, zona Mănești fiind cea mai veche zonă a orașului, de aici plecând dezvoltarea lui, practic vatra satului. Este aflata dincolo de stăvilar, cu roșu pe hartă, pe partea opusa a Parcului dintre Flori, practic in centrul orasului și vecina cu viitorul ansamblu rezidential de lux al primarului, Esplanada.
Citește mai mult

Am câștigat procesul cu Andreea Măcelaru, conslier local PNL!

Consilierul PNL ne acționase în instanță, pe mine și pe consilierul ProRomania, Iordan Alexandru, pe el, pentru că filmase 2 minute ÎNAINTEA începerii ședinței, iar pe mine pentru că publicasem pe pagina mea acel video și pentru că opiniile mele i-ar fi adus un prejudiciu de imagine.
Citește mai mult

Primii 10 ani de dictatură. Istoria politică a primarului veșnic din Buftea.

Nu mulți știu cum a ajuns Gheorghe Pistol să împărățească Buftea, să domine autoritar viața politică și socială, să cumpere tot, să intimideze pe oricine, să calce în picioare orice formă de opoziție și să distrugă pe oricine îl deranjează.


Pentru că il vom mai avea ca dictator local mulți ani, va fi util să rămână in istorie povestea lui, care e și povestea noastră. Cum am ajuns aici? Este evident creația unui sistem, mai precis al sistemului PDL, patronat atunci de securistul Traian Băsescu, și transferat ulterior în PNL, sub umbrela serviciilor lui Iohannis, impreună cu Eduard Hellvig, seful SRI, de care îl leagă o prietenie de notorietate. Nu a ascuns niciodată nici relația foarte apropiată de PSD, care l-a ajutat mult, relație oficializată acum prin coaliția guvernamentală PNL-PSD.

Desigur nu ar fi reușit fără să pună la bătaie averea sa impresionantă, care a rămas in istorie doar într-un articol din 2009, nici măcar Agenția Națională de Integritate nu mai are declarația lui de avere. Între timp, și-a trecut aproape întrega avere pe numele mamei, sorei și nepoatei, care o sporesc substanțial în ultimii ani, prin proiectele imobiliare mamut pe care le dezvoltă în Buftea.Rezumat:
– Cine a fost cel care a pus Buftea pe hartă, care a ridicat-o din noroi și anonimat.
– Ultimul primar comunist, Nicolae Rovinaru, revine după Revoluție să domine din nou
– C-tin Bălălău PDL îl invinge în 2004 pe Nini Stan PNL la doar 44 de voturi. Imagini video din Buftea la începutul anilor 2000
– Rovinaru, pierde categoric, pe locul 3, și moare la scurt timp.
– Abia acum apare un anume George Pistol, un tânăr îmbogățit brusc, care e nelipsit din anutrajul primăriei
– Bălălău, condus din umbră de Pistol, pierde șocant alegerile din 2008.
– Ion Stoica, fostul lor aliat, în învinge, deși nimeni nu-i dădea vreo șansă
– Pistol rămâne lider PDL după moartea subită a fostululi primar Bălălău, și incepe ascensiuna
– Dă totul pentru victorie, riscă totul, calcă totul în picioare, și câștigă în fața lui Stoica
– Stoica dispare definitiv din politică și merge la închisoare
– 4 ani mai târziu, Pistol căștigă din nou, fără să iasă pe stradă, fără să aibă niciun fel de concurență.
– După alți 4 ani, câștigă iar fără emoții in 2020, doar eu, cetățean simplu, independent, fiind unicul opozant.
– Ce spuneam acum 10 ani, la nici o lună de mandat. Am prevăzut ce va urma.
– S-au implinit 10 ani de mandat, și pronosticul meu e că vorm mai fi cel puțin 14.


Nu există om în Buftea care să-l poată concura. Are tone de bani, influență politică, bugetul local la discreție, are Consiliul Local, Consiliul Județean și Guvernul de partea lui.

Video: Istoria orasului Buftea în Arhiva TVR

Foto 2008, Gheorghe Pistol, începuturile carierei politice, șef de campanie pentru C-tin Bălălău.