Sector 0 Mogoșoaia, cel mai mare proiect imobiliar din Romania

Sector 0 Mogoșoaia, un uriaș proiect de utilitate publică, sau un catastrofal tun imobiliar?

E un subiect care ar trebui să preocupe și buftenii, pentru că lansarea acestui proiect de 1339 hectare poate afecta dezvoltarea orasului Buftea. Mogosoaia poate atrage acolo investitorii, adică bani și locurile de muncă, dar și aproape 80 000 de locuitori noi (!!!), astfel valoarea terenurilor și locuințelor din Buftea ar putea scădea serios. Nu știu câți ar mai da 100 eur/mp cât se umflă prețul acum la noi, pentru un lot de casă.

Citește mai mult

OFICIAL, administrația Pistol a EȘUAT!

VIDEO: Bugetul local a fost tocat aiurea, și după ce cere 10 000 000 euro guvernului pentru reabilitarea străzilor, face un împrumut de 5 000 000 euro.

Citește mai mult

Prindem rădăcini în Buftea! 5000 de copaci plantați în curtea liceului Barbu Stirbey

Asociația Pădurea Copiilor vă invită la lansarea campaniei de plantare din Buftea, pe terenul din curtea Liceului Tehnologic „Barbu A. Știrbey”, pe 20 și 21 noiembrie 2021, începând cu ora 9:00.

Citește mai mult

Când o să apară primul supermarket în Flămânzeni

Cartierul Flămânzeni si-a dublat locuitorii, și crește continuu, oamenii se întreabă când se deschide un supermarket în zonă, că nu e niciunl, și e mare nevoie.
Cu siguranță ar fi o investiție bună, pentru că prin cartier trec foarte mulți crevedieni, Samurcași-ul aglomerându-se și el.

Citește mai mult

Golănia prin care primarul mi-a luat indemnizația de consilier local

Ce face un mafiot dacă îl deranjezi din treaba lui de mafiot? Ori te jefuiește, ori te mierșete. Primarul meu imi ia banii munciți, nu e prea periculos.

Pentru că banii, infleunța, răzbunarea și intimidarea sunt valorile lui, așa crede el că poate scăpa de mine. Ați mai văzut vreun consilier local care sa vorbească fără ipocrizie despre banii pe care ii merită sau nu-i merită?

Citește mai mult

OFICIAL: Din cauza poluării din zonă, apa subterană din Buftea și Crevedia nu e bună pentru consum!

Conform Planului de Management actualizat 2021 al spațiului hidrografic Argeș-Vedea, pus în dezbatere publică de Apele Române, pânza freatică din zona Tărtășești, Crevedia, Buftea, Chitila, este contaminată cu azotați, peste limita admisă de lege.

Citește mai mult

Ce fac buftenii dacă pică Facebook?

Societatea, umanitatea chiar, se bazează prea mult pe această patformă, care a ajuns să ne controleze viețile, să ne influențeze, dar să ne și manipuleze, chiar să ne ducă la cote alarmante îngrijoarerea și încrâncenarea. De aceea, nu o să fie o tragedie dacă subit dispare Facebook, ne adaptăm, evoluăm, sau poate ne întoarcem la origini.

Citește mai mult

Drept la replică

În vederea unei corecte informări a publicului şi în conformitate cu prevederile legale, referitor la articolul apărut în Expresul de Buftea – “Președintele USRPLUS Buftea implicat direct în mafia gunoaielor!”, vă solicit publicarea următorului Drept la replică:

Citește mai mult

Președintele USRPLUS Buftea implicat direct în mafia gunoaielor!

După cum știu mulți apropiați cu care am discutat subiectul, l-am suspectat încă de la intrarea lui în politică de asta, iată acum și dovada! Și vor mai veni și altele, sunt sigur, poate chiar cu iz penal. Chiar și în cazul acesta, dacă vreun procuror ar insista un pic am putea avea mari surprize.

Citește mai mult

VIDEO: I-am prins cum taie pădurea și fabrica actele după

După multe sesizări de la cetățeni și după multe încercări de a afla cât de legale sunt tăierile din pădurile buftene, am dat nas în nas cu tăietorii, am chemat poliția și ce a urmat ne întărește ideea că pădurile noastre se fură!

Citește mai mult

NOU în zona Buftea! Salon Eva aduce Eximia, echipamentul revoluționar pentru remodelarea corporală (P)

Pare magie, dar e doar tehnologie revoluționară, acum accesibilă tuturor la Salon Eva. Centimetrii din jurul coapselor și abdomenului scad de la prima ședință, rezultatele venind extrem de rapid, exclusiv prin metode sănătoase. Venim cu o oferta valabilă până la final de an și cu o garanție care să-ți ofere încredere totală!

Citește mai mult

VIDEO despre ședința: Primarul susține cu ferocitate majorarea de 5 ori a tarifelor cu gunoiul

În ședința Consiliului Local Buftea, Pistol a refuzat prostește propunerea mea simplă și clară. Omul pune siguranța copiilor mai jos de ambiția lui de a nu imi da dreptate.

Citește mai mult

Pentru că nu a fost de acord cu prăduiala terenului de la Mobilă, caracatița lui Pistol a înhățat întreaga Societate Cooperativa Buftea, cu tot cu terenuri și clădiri.

Mulți il tot acuză pe primar de practici mafiote, iar astea sunt acuzații extrem de grave pentru funcția sa. Mă feresc să fac astfel de acuzații, fără dovezi, dar să vedeți continuarea poveștii cu prăduiala terenului de la Mobilă, cu dovezi clare, și să spunți voi dacă aduce cumva a practici mafiote și dacă are vreo legătură dânsul, căci de semant, n-a semant nimic.

Citește mai mult

Cum arată Liceul Barbu Știrbey la aproape 100 de ani

Într-una din turele mele de oraș pe bicicletă, cum îi șade bine unui consilier local, am ajuns în fața Liceului Barbu Stirbey, și cum sunt fascinat de istoria lui și a orașului, am rugat paznicul să mă lase să intru câțiva pași în curte, să fac o poză clădirii istorice, pentru că de afară nu se vede.

Citește mai mult

Povestea lui Deniz Giafer, un puști buftean care a debutat la Dinamo în Liga 1

După Marian Chițu, Gloria Buzău, și Costi Ispir, Concordia Chiajna, care au jucat anii trecuți în liga 1, avem un alt buftean în fotbalul mare, Deniz Giafer (nr.24), la Dinamo București.

Reușita lui trebuie să fie un exemplu pentru toți puștii din Buftea care aspiră la statutul de fotbalist adevărat. Combinația necesară nici măcar nu include talentul, ci multă muncă, ambiție și educație.

Citește mai mult

Cum s-a prăduit și spațiul verde de la Calul Bălan

Orașul ăsta pare că a căzut pradă, nu doar unor interese personale, dar și unui haos total în privința proiectelor de viitor. Nu există nicio idee măreață sau măcar îndrăzneață, doar cârpeli, șușanele și manele.

Primarul nostru, deși fără să semneze el nimic, că nu e fraier, permite prăduieli sinistre pentru proiecte triste, cum e și cel de la Mobilă Buftea. Omul nu se teme de lege pentru că pune pe alții să semneze, aceștia prelund riscul penal. Nu mai contează tradiție, istorie, comunitate, ci doar apropiații lui și interesele camarilei politice.

Citește mai mult

Se scrie istorie! A fost descoperită legenda orasului Buftea!

Bătrânii orașului povestesc despre existența unei vechi mănăstiri pe malul cel înalt al Colentinei, unde istoricii au stabilit că a fost vechea așezare medievală Mănești, predecesoarea Buftei, menționată pentru prima oară în documente din 1577. Legenda spune că așezarea a fost părăsită și îngropată după o molimă devastatoare.

Citește mai mult

La cât este evaluat oficial terenul din Cartierul pentru Tineri Buftea.

Primăria Buftea vinde terenul celor care și-au terminat casa, iar astfel se pot seta și prețurile terenurilor din zonă. Dar cât de încredere poate fi evaluarea netransparentă a firmei de casă a primăriei?

Citește mai mult

Cine sunt beneficiarii prăduielii de la Mobilă? Interlopii care aduc voturi!

După cum v-am promis, voi dezvălui și numele beneficiarilor afacerii dubioase cu terenul primăriei. Cu orice risc, nu pot să ascund asta, nu mă lasă nici conștiința, că d-aia m-ați trimis în consiliul local, dar prin asta încerc să mă și apăr, pentru că acești indivizi m-au atacat mișelește pe stradă și am o plîngere penală pe numele lor. Iar Poliția Buftea încă ține dosarul la sertar.

Citește mai mult

Cum a recunoscut Pistol că e ILEGALĂ concesionarea terenului de la Mobilă. Și-a îngropat consilierii care au votat.

Cum e posibil ca jumătate dintr-un teren să fie concesionat, iar cealaltă jumătate să nu poată fi, invocându-se ilegalitatea? De ce se judecă diferit juridic două cererei identice de concesionare? Dacă prima ar fi fost o greșeală, nu era timp destul pentru a fi rectificată? Ce pot păți consilierii care au votat o ilegalitate?

Sunt întrebări la care voi încerca să aflu răspunsul, pentru că, așa cum v-am arătat în episodul trecut, afacerea este extrem de dubioasă, cu încălcarea flagrată a legii și cu posibile elemente penale. Prima parte, aici:

Citește mai mult

Cum să prăduiești orașul în 10 pași simpli. Și apoi să-l pui pe OLX.

Am vazut în presă zilele astea ce poate păți cineva care deconspiră niște găinării, niște vânzători de gâini. Oare ce poți păți dacă deconspiri mafioți care prăduiesc terenurile unui oraș cu ajutorul instituțiilor statului?

Spațiul verde la intersecția Sos. Buc. – Târgoviște cu 23 August (cunoscut ca “la mobilă”) este public și este cel mai bine intreținut din Buftea. Probabil pentru că e intretinut de un privat, nu de primărie. Era, de fapt, că nu mai e spațiu verde. Mafia a pus laba pe el.

Citește mai mult

5 afaceri pe care să le începi acum în Buftea cu doar 1000 euro

Dacă visul tău de a-ți deschide o afacere e departe, pentru că nu-ți permiți o investiție, iată câteva idei care te pot insipira să pornești, fără un efort financiar și cu risc 0.

Cele 5 idei se pot aplica foarte bine în zona Buftea, care continuă să se dezvolte, și se potrivesc perfect tinerilor. Cu o condiție. Ca să ai succes serios și să construiești rapid, nu doar să faci un mic profit de cheltuială, iți mai trebuie ceva, foarte important. Iți vei da seama despre ce e vorba după ce citești articolul pe îndelete. Sursa foto Haiclick

Citește mai mult

Performanțele celor 3 societăți ale Primăriei Buftea

3 societăți are Consiliul Local Buftea, dintre care 2 se ocupă de domeniul public. Nimeni nu înțelege de ce trebuie să fie două. A 3-a se ocupă cu transportul local.

Citește mai mult

Cele 3 amendamente la buget propuse de mine

Nu am vrut să vin cu propuneri îndrăznețe, cu proiecte elaborate, ca să dea bine pe Facebook, căci știam că muncesc degeaba, vor respinge tot.

Citește mai mult

Descoperire istorică azi în Pădurea Râioasa Buftea!

4 căutători de comori, înarmați cu detectoare de metale au făcut o descoperire epocală azi în Buftea, un adevărat tezaur, pe care l-au predat autoriților! Stăm pe un loc care mustește de istorie!

Citește mai mult

Investițiile pe 2021 în Buftea, conform proiectului de buget

Singura dezbatere despre proiectul de buget este la noi pe site. Eu voi aduce in discutie la sedinta si propunerile voastre, dacă sunt pertinente, dar primesc cu drag și alte sugestii, și chiar reclamații.

Citește mai mult

Bugetul pe 2021, promisiuni multe, bani puțini pentru educație.

Surprinzător, pentru 2021 primarul orașului propune mai puțini bani pentru învățământul local, decît au fost chelutiți in 2020, an pandemic, cu foarte mică activitatate în unitățile de învățământ.

Citește mai mult

Eli Park 3, parc logistic de 37 milioane euro pe terenul primarului

Proiectul va fi finalizat în doar un an și se întinde pe 15 hectare puse la dispoziție de primarul orașului, într-un model de afacere extrem de eficient pentru dânsul.

Citește mai mult

9 activități pe care să le faci cu copiii în Buftea

Sunt multe, sunt puține? Cert e că aceste activități sunt mai mult de la mama natură decât din mâna autorităților. Avem noroc, dar trebuie să cerem mai mult pentru copiii nostri.

Pandemia și restricțiile ne-au obligat să ne descurcăm local în ultimul an, dar ne-am dat seama că nu sunt prea multe opțiuni de a petrece timpul în aer liber cu copiii în Buftea. Sau poate e vina rutinei care ne-a dat impresia asta, poate mulți și-ar dori să aibă ce avem noi.

Citește mai mult

Video: Istoria orasului Buftea în Arhiva TVR

Am mai prezentat aceste imagini când au apărut acum ceva ani, dar e bine să le avem grupate pentru eternitate și pentru generațiile mai tinere. Buftea a fost in prim plan, in anii 70 si 80 de aici se dădea ora exactă în Ilfov, după 90 venind căderea.

Citește mai mult

Cum să obții un spațiu de la primărie

Dacă vrei un spațiu de la primărie, trebuie să știi cum funcționează treaba, ca să nu-ți faci planuri greșite pentru afacerea ta. Contează cine ești și câte voturi aduci, nu cât de mult poți ajuta comunitatea. Dar mai sunt spații disponibile ale Primăriei Buftea?

Citește mai mult

Tot ce trebuie să știi despre inchiriere Popi și Schele

Dacă plănuiești să iți aranjezi căsuța în viitorul apropiat, te lămurim, să știi pe ce te bazezi.

Omul care iși face o casă nu se pricepe la așa ceva, doar o dată în viață are nevoie, dar trebuie să fie sigur că plătește cât face și că se poate baza pe ce-i oferi.

Citește mai mult

Se taie la ras din Pădurea Râioasa Buftea, înainte să devină privată

Ce spune Garda Forestieră despre tăierile masive de pădure din spatele Gării Săbăreni, din Buftea, făcând parte tot din Pădurea Râioasa, tot pe raza UAT Buftea.

Citește mai mult

10 motive să-ți iei o casă în Buftea acum!

Încă se construieste masiv în Ilfov, cererea de locuințe la periferia Bucureștiului fiind foarte mare, mai ales după un an de pandemie și restricții. Acesta e un articol complet despre tot ce trebuie să știi despre Buftea, un articol #pentruBuftea, cu ocazia implinirii a 13 ani de Expresul de Buftea.

Citește mai mult

PNL și PSD au mărit tarifele, în timp ce buftenii aruncă gunoiul în natură


Pe lângă ce încasează de la populație, 10 lei/persoana/luna, Serviciul de Salubritate București SA mai incasează anual de la Primaria Buftea circa 5 700 000 lei pentru curățenia pe străzi.

Citește mai mult

5 afaceri cu o investiție de 10 000 euro pe care să le începi în Buftea în 2021

Orașul nostru crește văzând cu ochii, se înmulțesc locuitorii, casele, mașinile, copiii. Se mută oameni noi, tineri cu pretenții peste medie, cu bani, fără timp, crește nevoia de servicii premium.

Citește mai mult

Expresul de Buftea va tăia orașul în două

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că noul drum expres București-Târgoviște, la 4 benzi, va începe fix din Buftea și va trece pe marginea Cartierului pentru Tineri, prin spatele Flămânzeniului, și va tăia Pădurea Râioasa.

Citește mai mult

Despre posturile din organigrama Primăriei Buftea

Consiliul Local a aprobat organigrama Primăriei Buftea, la propunea primarului orașului. Câteva observații interesante:

Citește mai mult

Premieră în Buftea: Licitație publică pentru chioșcul din stație

Fără precedent în istoria orașului! Cred că e prima dată când se publică un anunț de licitație pe site-ul primăriei! Orașul începe să evolueze!

Citește mai mult

Bucățică de istorie a orașului: Aleea cu Brazi.

Cel mai frumos loc din Buftea are o poveste veche, care trebuie să rămână undeva peste ani. Și care trebuie continuată, așa cum se încearcă deja, prin plantarea altor brazi, pe alee. Pini, de fapt.

Citește mai mult

15 motive pentru care PNL si PSD Buftea interzic transmiterea LIVE a ședințelor

Articolul anterior a fost o păcăleală de 1 aprilie. Citește mai mult

De la 1 aprilie se vor trasmite Live pe Facebook ședințele Consiliului Local Buftea

Consilierii locali au fost de acord în unanimitate pentru transparența mult dorită de cetățenii orașului și au fost de acord cu motivele pe care le-am prezentat. Citește mai mult

Consiliul Județean Ilfov vrea Domeniul Știrbey. Va fi, în sfârșit, al nostru?

CJ Ilfov a votat în unanimitate exercitarea dreptului de preemțiune asupra Domeniului Știrbey Buftea, aflat în inslovență, după ce Consiliul Local Buftea și Ministerul Culturii l-au refuzat. Citește mai mult

75 de ani de la moartea lui Barbu Știrbey, întemeietorului orașului Buftea

Stirbey a pus Buftea pe hartă, a scos-o din noroi, a construit şcoli, fabrici, biserici, a scris istorie şi ne-a lăsat o moştenire fantastică. Citește mai mult

Gaură de 2 775 951 lei la Primăria Buftea! Se încearcă micșorarea ei, dar e mai probabil să se măreacă.

Compartimentul juridic din Primăria Buftea este total depășit, fiind nevoie ca orașul Buftea să plătească suplimentar case de avocatură. Sunt cuvintele primarului, azi când a solicitat consilierilor să voteze un proiect controversat, pentru achiziționarea serviciilor juridice, din afara primăriei, pentru că o companie ne-a acționat în instanță, câștigând deja un prim proces.

Citește mai mult

S-au terminat nevoile orașului: se dezvoltă Str. Mesteacănului.

O nouă ofertă de donație a fost acceptată de consilierii locali, după ce primarul a susținut ca oricine iși poate dona bucăți din curte ca să le amenajeze primaria.

Citește mai mult

Încă un teren al orașului vândut fără discuții

Consiliul Local Buftea a acordat aviz de principiu pentru vânzarea unui teren al orașului de pe Str. Fermei, o stradă perpendiculară pe Sos. București – Târgoviște, neasfaltată din cauza unui litigiu cu o companie locală, care revedincă acea stradă.

Citește mai mult

Cum va arăta viitorul parc din Pepinieră!

Orașul nostru trebuie să evolueze, dar depinde de noi cât de rapid o face, depinde dacă știm ce vrem, cum și cui să cerem. Câteva observații din categoria “bă, da’ nici când face nu-ți convine”, utile totuși în categoria “info pentru un viitor predictibil”

Citește mai mult

USR Interlop. Amenințări cu bătaia și înjurături mizerabile la USR Buftea!

Aici a ajuns #USRBuftea… cine nu e cu ei, rămâne fără dinți, are spatele îndreptat cu parul, e avorton și căcat cu ochi! După 1% la locale, acesti impostori s-au trezit la viață, când liderul USRPLUS Ilfov, actualul minitru Ciprian Teleman i-a luat în brațe, știind că nu se poate baza decât pe lingăi agresivi pentru a evolua în carieră.

Citește mai mult

Buftenii vor transmiterea VIDEO live a ședințelor! Transparență în Consiliul Local!

E un moment istoric pentru Buftea! Trebuie doar să semnezi petiția de mai jos!

În deschiderea ședineței CL Buftea de vineri, am solicitat permisiunea presedintelui de ședință să transmit live video ședința. Răspunsul dumnealui a fost ferm, categoric, rapid… “Nu!” Mi-a spus să vin cu o cerere scrisă care va fi dezbătută și aprobată în ședința viitoare. Imposibil să refuze o măsură elementară pentru transparența și comunicare! Nu pot să cred că majoritatea PNL ar fi impotrivă! Deja toate orașele din țară, transmit sedinteșe live, ba chair și multe comune.

Citește mai mult

Încă o donație marca Pistol

Domnul viceprimar propune să acceptăm încă un teren, cu destinație de drum, donat de familia Pistol. Proiectul e propus de viceprimar, pentru ca primarul ar fi in conflict de interese.

Citește mai mult

Cum pierde Orasul Buftea terenuri – Terenul de la Gara Buftea

In mandatul meu de consilier local o să vă povestesc despre multe cazuri în care, din cauza deciziilor dezastuoase ale fostelor consilii locale, Buftea a pierdut multe proprietati publice, care în loc să servească interesului buftenilor, servesc intereselor private, care au avut intrare la primari.

Prin aceste expuneri ale mele și prin reacțiile voastre putem pune presiune pe primar și pe actualii consilieri, pentru a nu mai ceda terenurile noastre cui vor ei.

Citește mai mult

Noi angajări la Primăria Buftea.

Alegerile locale si contactul pe care l-a avut cu oamenii după mulți ani l-au convins că trebuie să schimbe abordarea pentru viitor. Asta înseamnă ca omul se gândește încă la viitor, la dominație, nu cum credeți unii, că se va retrage într-o zi și va trăi liniștit. Nu. Va impărăți mulți ani Buftea.

Citește mai mult

Cum s-a sufocat strada Studioului

#insedinta am intrebat dacă nu se putea găsi un alt loc pentru noua gradinita din Buciumeni, altul decat in locul parcului istoric care a fost distrus si cu realizarea acelui sens giratoriu.

Citește mai mult

Exproprierile din Buftea pentru A0: Pistol, campion!

Astazi guvernul va aproba proiectul privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Autostrada de centură Bucureşti”, de pe raza Orașului Buftea, 

Citește mai mult

Totul despre incineratorul de cadavre. Șefii Fermelor Crevedia m-au invitat să-l văd!

Vestea că frumoasa noastră comună va avea un incinerator de cadavre, pentru puii de la avicola, a produs revoltă în comunitate, mai ales că mirosul de la aceste ferme este încă deranjant, în zona fermelor Dârza, afectând și Dârza, și Mănăstirea și Studio. Mai mult, revolta pare îndreptățită în prezentul context, când sunt tot mai multe reclamații despre tot felul de surse de poluare în zonă.

Citește mai mult

Incinerator de cadavre la fermele fostei Avicola Crevedia

,,S.C. VITALL S.R.L. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Instalare incineratoare cadavre in incinta Fermei 3” propus a fi amplasat în comuna Crevedia, sat Crevedia, str. Combinatului, nr 484B (Ferma 3), jud. Dâmbovița.

Citește mai mult

Se pregătește un uriaș ansamblu rezidențial pe terenul Avicola Buftea

Iordanianul Saddiq Omar Abu Seedo, care deține firmele Avicola Buftea și Select Nutricomb Crevedia, va dezvolta un proiect imobiliar de amploare în Buftea.

Omul de afaceri, care locuiește în Dubai, are mai multe proiecte imobiliare in Romania, iar afacerea în domeniul avicol a fost vândută, rămânând cu terenurile din Buciumeni, la intrare în Buftea. În 2007 Avicola Buftea avea o cifră de afaceri de 23 000 000 lei și 158 de angajați, acum nu mai are decât terenul foarte valoros.

Citește mai mult

Moment istoric pentru Buftea! Arhitectul șef, Dumitru Păun, s-a pensionat!

Om cheie în Buftea ultimilor 20 de ani, ahitectul șef a rezistat domniei tuturor primarilor, incepând cu Rovinaru, apoi Bălălău, Stoica și două mandate ale lui Pistol, deși nimeni nu i-ar fi dat vreo șansă. Bălălău l-a dat afară, dar arhitectul șef nu s-a lăsat, a contestat în instanță și a câștigat, revenind pe funcție.

Citește mai mult

Cum mi-am petrecut 2020-ul

Nu v-am pus eu poza cu mine lângă brad și nici nu le am cu tradiționalele urări. Am zis că oți fi sătui de mine. M-am lăudat și cântat cam mult în anul ăsta electoral, că nici mie nu-mi mai vine să mă afișez, dar de o retrospectivă a anului tot nu scăpați

Citește mai mult

Petrecerea ilegală a Primăriei Buftea oprită de poliție! Primarul Pistol amendat!

În plină pandemie, primarul Pistol a oferit o petrecere angajaților primăriei de la General Public Serv, compania consiliului local care se ocupă cu administrarea domeniului public.

Citește mai mult

Analiza alegerilor parlamentare 2020 Buftea

Rezultate interesante la Buftea, unde s-a demonstrat inca o dată că există electorat PSD, dar in mare parte votează cu primarul PNL. Apare și o opoziție timidă la acestea, prin USRPLUS și AUR (25% împreună). Ne luăm la revedere de la PMP și ProRomania (10% împreună).

Citește mai mult

Studiourile insolvente Buftea sau de ce nu se fac filme cu buget mare in Romania

Dacă în anii 2000 când producția de telenovele era în floare, tabloidele vuiau despre ce se mai filmează la marginea Bucurestiului, publicul e ținut de ceva timp departe de ce se întâmplă la Buftea.
Afacerea a fost preluată acum câțiva ani de mai mulți investitori americani, care voiau să aducă producții de Hollywood în Romania.

L-am adus pe Bobby Păunescu ca partener local. A fost varianta ideală atunci, dar s-a dovedit că nu a fost așa.

Citește mai mult

Moment istoric pentru Buftea! Cimitir medieval descoperit pe terenul primarului!

O echipă de arheologi lucrează zilele acestea, cu mai multe utilaje, la ceea ce poate insemna o nouă filă din istoria noastra!

În scopul demarării lucărilor la Ansamblul Rezidențial Esplanada de pe terenul primarului Pistol, o echipă de la Ministerul Culturii a venit să facă descarcarea arheologică, după ce proprietarii au solicitat avizele pentru certificatele de descărcare de sarcină arheologică, pentru eliberarea certificatului de urbanism. Asta pentru că noul cartier urma să fie construit în „zona de protecţie a sitului arheologic La Cârna”, pe locul celei mai vechi așezări buftene.

Citește mai mult

Cum promovam Buftea?

Am decis șă nu iau în glumă introducerea mea în comisia de turism și agricultură, așa că imi fac de lucru în domeniu. Un șut in spate e un pas inainte, iar un eșec e o oportunitate.

La prima vedere sună inutil turismul în Buftea, dar dată fiind poziția noastră geografică, putem să facem altfel de turism. Nu o să vină prea multă lume să se cazeze la Buftea 2-5 zile și să facă turism, dar eu cred că pe viitor potențialul în zonă este turismul de week-end, practicat de locuitorii din București și intreg Ilfovul, care ies în aer liber, în apropiere, câteva ore, și nu pot pleca in vacanță prea des. Turismul de week-end e o pâine de mâncat, cred că va avea un impact mare în viitor în zonă și e bine să profităm. Doar să ne deschidem orașul, doar să avem ce arăta oamenilor. Și Buftea are, slavă domnului! Important e să știm să-i atragem.

Citește mai mult

Primăria Buftea a cheltuit, în plină pandemie, peste 145 mii de euro pentru servicii de dirigenție de șantier

Primăria Buftea a încheiat din martie și până în noiembrie 18 contracte în valoare de peste 145 mii de euro pentru servicii de dirigenție de șantier sau pentru supravegherea tehnică a acestuia. Contractele au fost atribuite prin achiziție directă firmei Dentrif Consult Int. care are sediul în satul Tamași, din comuna Corbeanca.

Citește mai mult

Prima ședință a Consiliului Local Buftea. S-a ales viceprimarul și s-au stabilit comisiile de specialitate.

Vineri la ora 14, a avut loc ședința organizatorica a Consililui Local Buftea, dar niciun partid nu și-a anunțat public candidatul pentru funcția de viceprimar, asta probabil pentru că nu e o miză.

Citește mai mult

(1) Ce votăm la alegerile parlamentare în Ilfov? Candidații cu șanse mari:

Județul Ilfov are alocate, conform legii, 5 locuri de deputat și 2 de senator în Parlamentul Romaniei. Acestea se vor ocupa in funcție de rezultatul partidelor în județ, dar și în funcție de procentul pe care îl fac la nivel național.

In două articole vom prezenta candidații din fruntea listelor de partid pentru alegerile parlamentare, candidații de pe locurile elgibile, cu șanse, de la partidele mari, dar și pe cei fără prea multe șanse.

Citește mai mult

Elevii din Buftea și eTwinning- modul de a învăța prin colaborare cu elevi din toată Europa

          Elevii de la Liceul Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu”, clasa a 11-a, profilul mecanică, au participat la un astfel de proiect, alături de 25 de licee din Franta, Germania, Suedia, Croatia, Armenia, Belgia, Ungaria, Albania, Republica Moldova, Italia, Polonia, Portugalia, Serbia, Turcia.

Citește mai mult

Asociația CSR Nest lansează proiectul Laboratorul Verde Buftea

București, 5 noiembrie 2020. Începând cu luna octombrie a acestui an, Asociația CSR Nest lansează proiectul Laboratorul Verde Buftea, un proiect-pilot care va contribui la îmbunătățirea peisajului urban din Buftea prin realizarea a două grădini urbane recreativ-terapeutice. Grădinile vor utiliza resursele din comunitate, astfel încât acestea să fie valorificate la maximum, în spiritul economiei circulare.

Citește mai mult

Noul consiliu local a fost investit.

Azi a avut loc ședința de constituire a noului Consiliul Local, unde aleșii locali au depus jurământul și primarul a fot investit pentru al 3-lea mandat.

Citește mai mult

E aproape de final procesul impotriva primarului, pentru că nu îmi dă contractul cu Raja

Azi am avut încă un termen la Judecătoria Buftea în procesul pe care l-am intentat primarului pentru că nu-mi răspunde la solicitări privind documente de interes public. Am cerut contractul cu Raja, dar și publicarea pe site-ul primăriei, coform legii, a hotărârilor Consiliului Local, a proceselor verbale ale ședințelor, dar și a declarațiilor de avere. E peste puterea mea de a înțelege de ce un proces atât de simplu, durează atât.

Citește mai mult

Dedicație specială, după aceste alegeri, pentru USR+ Buftea

Nu se poate fără o dedicație specială, după aceste alegeri. Dedic succesul meu celor de la USRPLUS Buftea. Scor final… Tobă – USRPLUS 20% – 1% ! Asta e scorul cu care i-am bătut. Dacă insistă, facem scorul și la Consiliul Local, unde 1 candidat independent Tobă a luat 1000 de voturi, iar 7 candidati USRPLUS au luat 370 de voturi, abia jumătate din pragul electoral!!!!

Citește mai mult

Comparație Tobă – Stoica la alegerile locale 2020

În campanie ne-am ciocnit semnificativ, eu și echipa fostului primar Stoica. Să analizăm rezultatele. (Poza e din 2018, de la singura intâlnire a noastră)

Citește mai mult

Rezultate alegeri locale Buftea 2020

Prezența la urne în Buftea a fost de 50%, la fel ca in 2016.

Citește mai mult

Interviu Bogdan Tobă

La începutul campanie electorale, jurnalistii de la Buletin de București m-au luat la întrebări și în scris, pe lângă interviul video cu Oana Despa si Elena Calistru pe care îl puteți urmări  mai jos.

Citește mai mult

Cum să iei bani de la copii și să-i spargi în campania electorală?

Mi-au trimis părinții lista cu consumabilele care se cer de către d-na director Balea Liliana Carmen, de la gradinita Casuta Copilăriei Buftea. Întâmplător, doamna director este și membru PNL, pe lista de consilieri locali la aceste alegeri.

Revoltător! Nu mai sunt bani de la buget în plina pandemie… s-au păpat pe lucrări de spoit orașul în campania electorală. Au fost bani pentru toate in campanie, doar pentru săpun și hărtie igienica la grădinițe, nu!

Citește mai mult

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor candidează la Consiliul Local Buftea

Partidul AUR a fost inființat de Geroge Simion, fost candidat independent la alegerile Europarlamentare, tipul care militează ani de zile pentru unirea Basarabiei cu Romania.

Citește mai mult

Partidul Verde, condus de Florin Călinescu, are candidați la Buftea

Încă de la înființarea filialei locale, Partidul Verde și-a anunțat susținerea față de candidatul independent la Primăria Buftea, Bogdan Tobă, subsemnatul. Vicepreședintele, Vald Soare, s-a întâlnit cu mine înainte, și, fără să-mi ceară nimic, m-a asigurat de suportul lor, și că nu își vor pune candidat pentru Primăria Buftea. Colaborarea a venit firesc, pentru că ei sunt un partid european, antisistem, cu aer nou.

Citește mai mult

Mihai Cojocariu, independent pentru Consiliul Local

Nu e o surpriză, dânsul a fost consilier și mandatul trecut, din partea UNPR, și după părerea mea, prezent la toate ședințele, a fost singurul care a mai pus întrebări în scop de dezbatere, ba chiar câteva opinii contra primarului, fără a face însă cu adevărat opoziție.

Citește mai mult

Candidații PSD Buftea pentru alegerile locale. Aceiași ca întotdeauna! Vărul lui Pistol în frunte!

Nicio surpriză nici pe lista PSD, la fel ca în cazul PNL Buftea, aceiași oameni vor să conducă Buftea de ani de zile! Candidatul pentru funcția de primar este Costache Marin, vărul lui Pistol din comuna Butimanu, aliatul său in Consiliul Local până acum.

Citește mai mult

Lista definitivă a candidaților pentru Primăria Buftea 2020!

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale s-a incheiat. Fostului primar, Ion Stoica, i-a fost respinsă candidatura, pentru că are interdicție după ispășirea pedepsei. Iată care vor fi cei care il vor concura pe Gheorghe Pistol, pentru al 3-lea mandat din partea PNL:

Citește mai mult

Candidatura lui Ion Stoica la funcția de primar al orașului Buftea a fost respinsă!

După cum anticipam, Biroul Electoral de Circumscripție a respins candidatura fostului primar, pe motiv de interdicție 3 ani după executarea pedepsei cu inchisoarea. Hotărârea aici. Tot ce v-am spus in articolul acesta s-a adeverit.

Citește mai mult

Candidații USRPLUS. Câțiva anonimi afiliați lui Pistol.

Organizația USRPLUS Buftea, contrar celorlalte filiale din Ilfov, a zăcut în anonimat total, nu au avut nicioda acțiuni în Buftea, nu s-au remarcat cu nimic, nu au făcut niciun fel de opoziție primarului Pistol, nu au dat bună ziua buftenilor, au stat ascunși până la alegeri, când vin să vă ceară votul, să ajungă ei la conducere.

Citește mai mult

Candidații PNL pentru noul consiliu local. Aceiași ca până acum, cu o singură exepție… Pușa Rudeanu nu mai are voie!

Nicio surpriză, nimic nou pe lista candidaților PNL, propuși de Pistol pentru noul consiliu. Exact aceeași echipă care s-a remarcat 4 ani doar prin tăcere și ridicat mâna la comanda primarului.

Citește mai mult

Ce carte joacă Ion Stoica în aceste alegeri?

N-aș fi scris articolul acesta, am zis să nu intru în polemici cu dânsul, nu-mi aduce nimic bun, dar faptul că postacii lui mi-au sărit la jugulară brusc, m-a făcut să vorbesc despre subiect. Eu nu sunt un politician obișnuit, nu pot să tac când văd nedreptăți și mișmașuri, chiar dacă asta mi-ar scădea din voturi sau ar închide niște uși. Eu nu fac politică în cafenele, ci în public.

Citește mai mult

Am invins Jandarmeria în instanță, după amenzile de la protestul Raja

Deși vă anunțam că am pierdut in primă instanță, am câștigat in apel, cu ajutorul celor de la Evoluție În Instituție. A 2-a amendă primită de la Jandarmeria Ilfov la protestul Raja a fost anulata definitiv.

Citește mai mult

Tabere urbane pentru copiii din Buftea: Junior International Talent Academy

Un proiect educațional extrem de interesant se va lansa in Buftea, unde
s-a mutat Junior International Talent Academy , care vine cu programul “educatia in rate”.

Sâmbătă, 1 august, este Ziua Porților Deschise și sunteți așteptați să vedeți locația și să primiți detalii despre intregul concept. Incepând cu ora 11, Sos. Buc. – Târgoviște, Buciumeni, in locul fostul restaurant al Patriziei Paglieri.

Citește mai mult

Pistol își pune vărul să-l contracandideze din partea PSD Buftea! O mare familie!

Așa cum vă anunțam de mai mult timp, PSD Buftea vine cu Marin Costache, din Butimanu, candidat la Primăria Buftea, deloc întâmplător, vărul actualului edil.

Asta după ce eu i-am scos din cursă pe ceilalți doi consilieri locali PSD, Richard Gioarsă și Sergiu Costea, cărora le-am făcut sesizare că le atribuia Pistol contracte direct, iar Agenția Națională de Integritate le-a anulat mandatele de consilieri și le-a interzis 3 ani să mai candideze.
Organizația locală PSD votează de 4 ani tot ce vrea primarul PNL și nu a avut niciodată nicio părere contrară.

Citește mai mult

Cum se taie legal pădurile din Buftea

Mai mulți cetățeni mi-au reclamat că se taie din Pădurea Râioasa, pe partea cu Samurcași, pădure ce aparține de Buftea. Am investigat și la prima vedere pare legal. Nu mi-e frică, nu tre să ne fie frică la noi acasă… am fost singur la fața locului, pe ambele părți, și pe partea cu Samurcași și prin Buftea, căci părea că se croiește un drum prin mijloc.

Citește mai mult

Proiect de candidatură – Bogdan Tobă #100proiecte #pentruBuftea

Acestea sunt propunerile mele pentru Buftea! Pentru cei care m-au urmărit in ultimii ani nu e ceva nou, aprope fiecare dintre ele fiind explicate pe larg de-a lungul timpului, aici pe site, sau pe pagina mea de Facebook. De altfel, le voi lua pe toate punctual, și le voi explica din nou in detaliu, in perioada următoare.

Deci nu e un program electoral scornit pe genunchi într-un laborator electoral în prag de alegeri, e un proiect gândit, muncit și dezbătut public de ceva timp. Așa cum ar trebui să fie proiectul unui candidat implicat, nu aruncat in fața alegătorului cu o lună înainte de alegeri. Vă rog să le studiați și să le dezbatem împreună, să-mi trimiteți ideile voastre, critici, completări și propuneri in domeniile în care vă pricepeți. Suntem împreună în asta!

Citește mai mult

L-am dat în judecată pe Pistol pentru că nu publică contractul cu RAJA

Ieri am avut termen intr-un proces pe care l-am deschis primarului, după ce acesta a refuzat din nou să-mi dea o copie a contractului de delegare a serviciului apa-canal din Buftea, dar și pentru că refuza să publice, cum impune legea pe site, informatii de interes public.

Citește mai mult

Adrian Stroe a inotat 11 km in Lacul Buftea în doar 3 ore!

De ceva timp Lacul Buftea a devenit o atracție pentru cei mai buni inotători in ape deschise din zona București-Ilfov, sportivii preferând lacul nostru pentru că e cel mai curat și mai mare. Amatorii de plimbări cu caiacul s-au inmulțit și ei chiar și buftenii prinzând microbul.
Avem nevoie de un ponton amenajat acolo pentru sporturi pe apă căci e păcat să aveam o asemenea frumusețe de lac și doar să ne uităm la el. Trebuie să facem din lacul ăsta o atracție sportivă și turistică.

Citește mai mult

RITTER BROKER deschide primul punct de asigurari din Buftea

RITTER – Broker de Asigurare si Reasigurare SRL, companie cu o experienta in intermedierea, consultanta si asistenta in domeniul asigurarilor, fondata in 2010 de catre doi tineri antreprenori continua sa-si consolideze pozitia pe piata si deschide primul punct in Buftea.

Citește mai mult

Pistol a vândut transportul local din Buftea către Firea

Acesta a fost şi planul pe care l-am anticipat incă de anul trecut, de la 1 iunie 2019, când primarul a decis, aparent inexplicabil, să suspende transportul local, liniile 101 şi 102, cele 4 autobuzele locale, aparţinând Primăriei Buftea.

Citește mai mult

Munți de gunoaie in Buciumeni. Primăria îi ascunde, Garda de Mediu se face că nu îi vede.

Un uriaş focar de infecţie zace de mulţi ani in Buciumeni, lângă DN1A, in spatele Bulevardului Muncii, practic lipit de gospodării. Se vede de pe şosea dacă eşti intr-o maşină mai inaltă, dar primăria a avut grijă să-l ascundă cu un gard de plasă verde la şosea, iar acum se aşteptă creşterea bălăriilor.

Citește mai mult

Primarul și consilierii locali refuză modernizarea toaletelor, in ciuda pandemiei

Am considerat a fi decent ca pe perioada starii de urgenta, in pandemie, sa nu fac politica, sa nu deranjez autoritatile locale, sa-l las pe domnul primar sa faca treaba linistit.

Citește mai mult

Cu o floare nu se face primăvară! Cu puțină implicare, da!

5 persoane, in 4 ore am strâns un camion de gunoi de pe marginea Lacului Buftea, zona Calul Bălan – Știrbey. Și colectare selectivă. Gunoiul l-am incărcat in camioneta mea și l-am dus in fața la firma de salubritate.

Citește mai mult

Despre opozitia de la Buftea

Ziceam ieri de Nicusor Dan, sa va mai povestesc de un independent, cam in aceeasi situatie. Am intrat in USR imediat cum Nicusor a anuntat infiintarea partidului, el fiind singurul care m-a convins sa fac pasul acesta. Ca si el, am iesit din USR pentru niste principii, dupa ce un grup de interese a acaparat filiala locala. Ca si el, nu am vrut sa lupt, in afara principiilor mele.

Citește mai mult

ANAF gaseste probleme grave la firma Consiliului Local Buftea

In #sedintaConsiliuluiLocal de azi, s-a aprobat cu unanimitate de voturi, achiziționarea unor servicii de consultanță juridică pentru a reprezenta in instanță firma consiliului local, General Public Serv. Este firma care s-a ocupat de transportul local și de pationar si de diverse mici lucrări prin oraș

Citește mai mult

Bogdan Tobă, candidează unul dintre voi!

După cum mă știu prietenii vechi, am fost intotdeauna un tip retras, nu am ieșit niciodată in față, nu m-am invârtit in cercuri înalte in Buftea. Am copilărit modest aici, am trăit vremurile de glorie ale orașului, singurul din Ilfov in anii 80, și știu cât de jos a ajuns din cauza politicienilor puși pe căpătuială.

De aceea, contrar felului meu de a fi, am decis să fac un pas in față, pentru a schimba ceva, și să mă implic pentru funcția de primar.

Citește mai mult

DSP Ilfov a analizat apa din Buftea. Cum crezi că au ieșit analizele?

In perioada in care toată Buftea a fost afectată de un val de apă, mai murdară decât de obicei, o doamnă din Buftea a făcut o reclamație ca la carte la Direcția de Sănătate Publică Ilfov.

Citește mai mult

Primăria trebuie să asigure masa copiilor din grădinițe

Luna aceasta se va vota bugetul, asa ca voi ruga primarul si consilierii locali sa supuna atentiei aceasta propunere… bugetarea cheltuielilor cu masa copiilor din gradinite. Sa nu mai plateasca parintii!

Citește mai mult

VIDEO – Cum se fraudează fondurile europene pentru apa potabilă!

Nu e despre problema noastră de la Buftea, ci despre cazuri din mediul rural, din Oltenia. Rețeta fraudării fondurilor europene de la sate e clasică… iar Buftea pare o copie la scară mult mai mare. Se iau fondurile UE, se umflă facturile, se achiziționează echipamente ieftine, licitații trucate, se lucrează prost cu firmele de casă.

Citește mai mult

Candidez independent!

Mi-am incheiat socotelile oficial cu USR, de azi sunt pe cont propriu. De parcă ar fi fost altfel până acum!

Citește mai mult

Soluții in privinta problemei apei din Buftea… simple, reale, posibile!

De fiecare datâ când vine vorba de această problemă uriașă a orașului, primarul și consilierii locali susțin cu vehemență că nu au ce face in privința asta. Pistol insistă chiar că apa e potabilă și că el și copii lui beau această apă… vezi video aici de la minutul 9, iar la minutul 17 este si interventia mea. Iată 12 soluții pe care ei le pot aplica imediat pentru a imbunătăți măcar situația:

Citește mai mult

#Tobăprimar. Despre mine.

Am 42 de ani, 2 fetițe, și vreau să fie mândre de orașul lor, așa cum eram eu in copilărie. Și cel mai mult, imi doresc să nu plece niciodată de aici, de lângă mine, acesta fiind unul din motivele pentru care mă și implic in a schimba lucrurile local. #Tobăprimar

M-am născut aproape, in Crevedia, dar in clasa I m-a mutat in Buftea, unde locuiesc și acum, lângă Primărie. Am toată familia in Crevedia, de aici și implicarea mea in comunitatea vecină și infrățită. Scoala am făcut-o in Centru, apoi Colegiul Tudor Vianu și ASE București. Cunosc foarte bine intreg orașul, fiecare străduță, fiecare colț verde sau cotlon prăfuit, am copilărit și am trăit în Buftea, și nu am părăsit-o niciodată.

Sunt rocker, gătesc bine, știu să cânt binișor la tobe, deși am plecat in copilărie pe chitară, și practic un sport de anduranță, triatlonul, o combinație pe distanță lungă intre inot, ciclism și alergare. Am un singur defect, sunt dinamovist 🙂

Citește mai mult

Cum a incercat din nou Pistol să spele RAJA

După o zi de marți in care RAJA a dat iar eroare masivă și a oprit apa in tot Studioul, buftenii au răbufnit pe rețelele de socializare, zguduind masiv imaginea primarului. Din nefericire pentru el, tocmai programase a doua zi, #sedintaConsiliuluiLocalBuftea . Am aflat pe surse și am lansat invitația tuturor nemulțumiților să vină la ședință, fără să fac caz, fără să insist, fără să instig.

Citește mai mult

Se construiește sediul unei instituții in mijlocul Studioului

In orașul in care primarul are mari afaceri in agricultură, intre blocurile din Studio, in spatele grădiniței, lângă Tavernă, se construiește sediul Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) care funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Citește mai mult

Tobă candidează pentru Buftea !

In 2008 am lansat expresuldebuftea.ro, care a schimbat destule in viața orașului. Pentru o schimbare semnificativă, am decis să candidez pentru funcția de primar și pentru cea de consilier local!

#pentruBuftea
#ajunge

]]>

Am fost in audiență la Ministerul Transporturilor, pe tema Trafic Mogoșoaia

Impreună cu cetățeni din Mogosoaia, am fost in audienta la Ministerul Transporturilor, și ne-am văzut cu 3 responsabili din CNAIR, care răspund de proiectul pasajului de la Mogosoaia.

Cei din Mogosoaia au luat foarte in serios implicarea in această problemă, și spre deosebire de noi, au trecut de faza lamentărilor pe Facebook. Buftenii nu par prea deranjați.

Citește mai mult

Cadou pentru firma de salubritate la final de contract… Pistol a propus majorarea tarifului la gunoi cu 70%!

In 2012, după ce a preluat primaria, Pistol reziliază contractul cu Rosal și concesionează serviciul de salubriazare din Buftea către firma SC Serviciul de Salubritate București SA, parte din grupul Iridex, care deține și groapa de gunoi de la Rudeni, grup patronat de Coreliu Pascu, fost parlamentar al Partidului Conservator, al lui Dan Voiculescu. Citește mai mult

Donează pentru cantina copiilor din Buciumeni!

Când autoritățile ignoră total o comunitate vulnerabilă, ca a noastră din Buciumeni, apar intenții minunate ale unor ONG-uri, care pe bază de donații și voluntariat construiesc proiecte greu de imaginat pentru unii politicieni. Trist e că asta se întâmplă într-un oraș modern și european, la marginea unei capitale UE, care ar fi trebuit să se descurce singur.

Habitat for Humanity România este un ONG care construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la 0, sau reabilitează centre de utilitate publică, în comunități vulnerabile.

Habitat for Humanity România a inaugurat Centrul de zi BufKids, din orașul Buftea, la doi ani de la începerea lucrărilor de construcție. Vezi VIDEO.

Noul centru este administrat de Asociatia Hercules și reprezintă un spațiu sigur unde 200 de copii care provin din comunități vulnerabile, din Flămânzeni și Buciumeni, vor fi încurajați să-și exploreze pasiunile și capacitățile de învățare și socializare. Pentru că atunci când orizonturile acestor copii se deschid, o țară întreagă înaintează.
La construirea centrului au ajutat 1.432 de voluntari români și străini și 12 companii din România, PENNY Romania fiind partener principal al proiectului.

Proiectul Bufkids – Centrul educațional Buftea a primit în 2021 premiul II la Gala Societatii Civile, categoria „Educație, Învățământ, Cercetare”

 

Azi în curtea Centrului educațional Buftea se ridică bazele unei noi clădiri.

Corpul B – Cantina va fi locul unde copiii vulnerabili care vin la centru pentru activități de educație non-formală și ajutor la efectuarea temelor, vor primi și o masă caldă. Pentru că niciun copil nu poate învăța dacă îi este foame.
.

Cantina va fi construită 100% din donații și cu implicarea voluntarilor, pentru a veni în sprijinul copiilor care, din cauza dificultăților de acasă, abandonează școala. Odată finalizată, clădirea va fi administrată de Asociatia Hercules, care are experiență în proiecte educaționale cu elevi care provin din medii vulnerabile.
.

Poți contribui și tu la construirea cantinei:

🔵Trimite un SMS cu textul „HABITAT” la 8845 pentru a dona 2 euro lunar
🔵Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către misiunea noastră.
.

Ne mobilizăm pentru o fată într-o situație dramatică?

Ileana, din Buftea, 33 ani, văduvă, mama a doi copii, a fost diagnosticata in luna ianuarie a acestui an cu o forma agresiva de cancer de col uterin, fiind operata de urgenta datorita unor complicatii.
.
In aprilie, a inceput tratamentul cu citostatice, urmand 4 cure a cate 4 sedinte de tratament, dar care din pacate nu a dat rezultate, acumuland toxicitate mare in organism, toxicitate digestiva inacceptabila, fiind necesara sistarea tratamentului.
.
A urmat un nou set de analize si investigatii in Turcia, la American Hospital, recomandarea medicilor oncologi fiind tratamentul de imunoterapie cu keytruda 200 mg, administrat o data la 3 saptamani. Valoarea acestui tratament fiind extrem de mare, 26.000 lei / medicamentul / sedinta, fiind necasar o sedinta la 3 saptamani, tratament ce se poate intinde pe o perioada de pana la 2-3 ani, suma mult prea mare pentru a putea fi suportata de catre familie si prieteni.
.
Mai multe informatii despre situatia ei urgenta în comentarii. Avem nevoie de minuni și putem ajuta!
.
▶️ Donatii se pot face in conturile ING Bank:
.
Cont Euro: RO73INGB0000999911954653
Cont Lei: RO65INGB0000999911954603
.
Titular Holban Ileana
.
▶️ DONATII PRIN REVOLUT: 0769736742
.

Cum a trecut în 2022 Cartierul pentru Tineri

Așa au făcut tinerii Revelionul. Aici se joacă copiii lor. Aici au mers la colindat. Dar, hei, bine că le dă schelă gratis, nu?

Tinerii bufteni au primit o palmă de teren pe islazul comunal… Conform legii, că nu le-a dat nimeni de la el. Noroc cu fostul primar că a inițiat proiectul, că actualul le-ar fi vândut teren cu 100 eur/mp.

Oamenii deja plătesc taxe pe autorizații, pe case, pe mașinile pe care și le fac praf, contribuie la bugetul local prin plata TVA, a impozitelor pe venit, prin cheltuirea banilor în oras și susținerea afacerilor locale din domeniul construcțiilor, au oferit locuri de muncă buftenilor în construcții.

Oamenii plătesc direct pe factură taxa uriașă de acces în oraș a camioanelor care depășesc 7,5 tone, când au adus beton, fier, cărămidă. Deci au plătit pentru drumuri.

Nici gaze nu au unii iarna asta, nici internet. Apă? Nu-i mare șmecherie, iși făceau mai bine puț decât să plătească 11 lei/mc. Canalizare? E treaba orasului, nu-i putea lăsa fără. Știți cât au plătit branșametele individuale? Intre 5000 si 9000 lei fiecare, obligați cu o firmă anume agreeată de Raja. Profit Raja… au făcut rost de mai mulți clienți.

Iluminat public? Beznă sinistră. Și atunci ce avantaje au avut în cartierul asta? Dacă vor să vândă și să fugă, cum fac? Trebuie să cumepre terenul, pe care primarul l-a setat la 56.70 eur/mp, ca în Centru. Cine le cumpără casa de aici?
Prizonieri în noroaie pe banii lor.
Știați că Primăria trebuie să amendeze constructorii care duc noroiul și praful în oraș? Cum ar fi să se amendeze singură?
.

.

.

Deși poliția a fost chemată, nu au fost prinși, dar după câteva zile s-a data alarma din nou în Cartierul pentru Tineri, fiind observați iar indivizi dubioși. Mai mulți proprietari s-au adunat și au răscolit Cartierul, fiind prezenta și politia. Tinerii au mers în cartierul vecin și s-au strâns la poarta primarului, dorind să îi ceara ajutor pentru iluminat public, camere de supraveghere și paza. Primarul nu a ieșit sa discute cu ei.
.
Locuitorii acestui cartier trebuie sa aibă curaj sa-i ceară primarului sa se implice! Iluminat public urgent și pază.
Dacă nu aveți voi curaj sa-i cereți, faceri o asociatie de proprietari, puneti un administrator serios și se ocupa el. Doar sa nu fie și asociația controlata de primar, cum sunt multe.
Ati băgat o tonă de bani acolo, va cere 57 eur/mp pe teren… E cazul sa va cereti și drepturile, nu sa stați cu frica în sân în bezna și noroi.

Proprietar în cartier:

Nu inteleg de ce e atata indiferenta din partea primariei si nu vor sa ne civilizam odata. Ne pun sa respectam proiectele 100%, dar in schimb nu avem nimic. Lumina, siguranta, utilitati, transport…nimic. Facem vile de o caruta de bani, in cartierul pentru tineri, dar suntem obligati sa traim ca in evul mediu.

 

Fostul șef al Poliției Buftea a fost angajat la primărie

Vlad Mihai, fostul șef al Poliției Buftea, acum pensionat, a fost angajat la primărie, fără concurs. Se mirau unii anii trecuți de niște decizii ale Poliției Buftea.

Dânsul îi ia locul lui C-tin Fifi Niță în funcția de director al firmei Consiliului Local. Fifi a căzut din grațiile primarului, după 10 ani alături de el, nu a mai prins nici loc pe liste în Consiliul Județean. Desigur, dânsul nu va avea curaj vreodată să spună de ce a fost îndepăratat. De parcă a ieșit din mafie.

❌ Buftea Admin Cons SRL este o firmă căpușă a bugetului local, menținută doar pentru a plăti niște sinecuri unor șefi, angajați fără concurs. Se ocupă doar cu inchirierea parcărilor și a spațiilor din piață, care pot fi inchiriate și direct de primărie sau de cealaltă firmă a consiliului local, General Public Serv

✅ Pentru că e societatea Consiliului Local Buftea, și consiliul nu a fost informat, dar văzând numele, l-am întrebat pe primar în ședință dacă e vorba de fostul sef al poliției.

Știți ce mi-a răspuns, luat prin surprindere?… “Probabil”

Liderul PSD Buftea primește bani grei de la Primăria Buftea

Iar am avut dreptate! Primarul i-a dat un post, o sinecură, la primărie, vărului Costache, “rivalul” în alegeri și lider PSD Buftea.

Știți când vă spuneam că Marin Costache și-a dat demisia din Consiliul Local? Și ne miram noi că nu pleacă un câine de la măcelărie? Și intuiam că motivul e că va primi un post călduț, și nu trebuie să fie în incompatibilitate? Și cum primarul zicea nevinovat în ședință, că vărul său demisionează din solidaritate, pentru că vrea să lase locului unui coleg, nu cum zic “unii” din interes?

❤ PSD + PNL = LOVE ❤

E… a fost investit ca membru în Consiliul de Administrație al societății CL Buftea, General public Serv. Se preface că ia decizii în ședințe din când în când, că de fapt deciziile le ia primarul. Cum ar fi groapa ilegală de gunoi de la ProTV.
La începutul anului, majoritatea PNL + PSD a avut grijă să majoreze masiv indemnizația membrilor CA. Inclusiv Costache a votat asta. Eu am calculat că primesc 7000 lei pe lună fiecare membru, directorul m-a contrazis, dar poate veni oricând cu dovada și o publicăm.
.
.
Componența Consiliul de Administrație al General Public Serv:
 1. Marin Costache, lider PSD, candidat la primărie, văr cu primarul
 2. Chelu Valentin (cel mai vechi membru, de 10 ani, e si administratorul Liceului D. Dumitrescu)
 3. Tighean Ion (directorul societății, singurul care muncește)
 4. Caraiani Lica (nu știu cine e doamna, e nouă)
 5. Alecu Dănuț (omul de afaceri agresiv de la reportajul ProTV)

S-a aprobat și CA al celeilalte societăți a CL Buftea, Buftea Admin Cons, cea care gestionează parcările și piața. Ei primesc mai puțini bani.

 1. Laura Florentina Lazăr (avea cafeneaua Selfie de la Castani)
 2. Sorin Nica Parancea (fostul director executiv al echipei de fotbal Academica Clinceni)
 3. Neațu Laurențiu (fost președinte și candidat UNPR Buftea)

Aici a fost pus director, în lcoul lui Costel FIfi, fără să fie anunțat consiliul local, fostul șef al Poliției Buftea, Mihai Vlad, acum pensionar.

Mai există o a 3-a firma a CL Buftea, Regio Serv Trans, care se ocupă cu transportul local. Membrii CA sunt:

 1. Cristian Zigmund (nu știu cine e)
 2. Adrian Balea (probabil soțul d-nei director de la Grădinița Căsuța Copilăriei)
 3. Un domn din partea Primăriei Corbeanca. (nimeni nu înțelege de ce)

 

Vrem restricționarea traficului greu pe DN1A!

Ne sufocăm, iar soluția este la îndemână! Hai să vedem puterea unei comunități unite, Crevedia – Buftea – Mogoșoaia! Putem ajuta, putem să-i convingem! Semnați și distribuiți masiv!
Restricții temporare, nu interziceri!
Propunem restricționarea circulației, între orele 7.00 și 22.00, a tuturor camioanelor care depășesc 7.5 tone, cu excepția celor care aparțin societăților comerciale cu sediul sau punctul de lucru în aceste localități și a celor care au aici punct de încărcare/descărcare.
Alternativa pentru cele care vin dinspre Ploiești și merg spre Centura Bucureștiului este, evident, autostrada A3, iar pentru cele care vin de la Târgoviște este DN7.
Restricțiile ar urma să fie menținute doar pe termen scurt, până la finalizarea Centurii Orașului Buftea și Centurii A0, care vor prelua eficient traficul greu.
Motivele pentru care este extrem de important și urgent:
 1. Aglomerarea dramatică a traficului din aceste localități, care au crescut enorm în ultimii ani ca număr de populație și autoturisme
 2. Poluarea masivă generată de traficul greu în aceste importante zone rezidențiale
 3. Sporirea siguranței în trafic, mai ales a pietonilor care traversează DN1A pe trecerile de pietoni, și a bicicliștilor, tot mai numeroși.
 4. Protejarea covorului asfaltic, care e deteriorat și refăcut cu costuri importante, aproape în fiecare an.

 

Vom trimnite petiția nu doar către CNAIR și Ministerul Transporturilor, ci și către cele 3 primării, pentru a ne susține în demersul nostru.

Despre mine

Expresul de Buftea s-a lansat în 2008, înainte alegerilor locale, ca site independent de atitudine și opinii libere. Buftea fierbea înaintea unei competiții foarte echilibrate, miza era uriașă, dar oamenii nu aveu unde să se exprime, internetul local fiind format doar din platformele politice ale celor 3 candidați, unde evident, se făcea doar propagandă, mesajele critice nefiind permise. Expresul de Buftea a venit ca o gură de aer, și a fost un șoc pentru toată lumea politică. Nu mai puteau opri exprimarea cetățenilor și informarea lor corectă.

Erau vremuri când Buftea era împărțită de clanuri interlope, iar politica se făcea cu bani grei și negri. Din rațiuni de siguranță, am anunțat cine suntem abia după un an, când lucurile s-au mai calmat. A fost un al doilea șoc! Pentru mulți era de necrezut că doi cetățeni simpli, fără interese în politica locală, fac asta voluntar. Subsemnatul, Bogdan Tobă, și vărul Daniel Tobă. Din păcate pentru noi, din fericire pentru ei, Daniel a emigrat chiar în acel an și s-a rupt de Buftea, rămânând însă cel mai mare susținător.

Am ținut steagul sus cu curaj și determinare, am informat din ce în ce mai bine buftenii, am făcut opoziție, motivând primarii, iar în 2016 la solicitarea cititorilor, am candidat independent la funcția de consilier local. Nu și la cea de primar. Am obținut 599 de voturi fără să fac niciun fel de campanie electorală, fără să cheltui niciun leu. Am intrat fără emoții în consiliu, dar înainte de prima ședință am anunțat public că nu mi-am desemnat mandatar financiar în termen, neștiind că există termen limită. Ceilalți consilieri mi-au anulat mandatul, cu unanimitate de voturi, pe acest motiv, chiar dacă nu am cheltuit niciun ban și am depus documentele financiare pe 0, pe propria răspundere. Acum legea s-a schimbat, doar o instanță poate anula mandatul, nu ceilalți consilieri.

În 2020 am candidat din nou independent. Am obținut postul de consilier local și am fost pe locul 2 în competiția pentru funcția de primar, cu 20% din voturi, mult peste toți candidații celorlalte partide la un loc.

Bogdan Tobă, 43 ani,consilier local independent, antreprenor.