USR propune 100 de idei pentru Buftea modernă! Alege Forța Schimbării!

Noi, USR Buftea, nu avem candidat la Primăria Buftea, candidăm doar pentru Consiliul Local, dar asta nu ne împiedică să propunem idei pentru oraș, care pot fi implementate foarte rapid, multe cu cheltuieli reduse.

Citește mai mult

USR Buftea a fentat tentativa PNL de a-i exclude din alegeri și vor fi pe buletinul de vot

Biroul Electoral Buftea a respins inițial lista de candidați propusă de Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei. Toată lista de candidați a alianței e formată doar membri USR, 7 oameni de încredere ai mei.

Citește mai mult

Mafia locală demolează noaptea panourile publicitare cu USR Buftea

„Noaptea ca hoții” este un slogan ce se vrea respectat la Buftea, după ce două uriașe panouri publcitare au fost demolate și încărcate cu macaraua, din mijlocul orașului. Deloc întâmplător, ele afișau un uriaș mesaj cu poza lui Bogdan Tobă, opozantului primarului, care îndemna lumea să voteze schimbarea.

Citește mai mult

Candidatul PSD Buftea la primărie este tot din Butimanu și a fost lansat cu tricolorul pe dos

Așa cum anunțam pe Facebook încă de luna trecută, din sursele mele din PSD, candidatul lor pentru Primăria Buftea este un medic de familie, fără nico legătură cu politica din Buftea, el locuind în Butimanu. Petre Ionuț Cătălin are 38 de ani și debutează în politică, și după toate sursele, o face la îndemnul primarului Pistol.

Citește mai mult

Un nou magazin Lidl în Buftea, abia după ce compania cumpără terenul „la gata” de la primar. Cazul e similar cu cel pentru care Stoica a făcut pușcărie.

După 8 ani de încercări și 2 PUZ-uri neaprobate, compania Lidl și-a găsit în sfârșit liniștea în Buftea și va deschide marele magazin, acolo unde nu se aștepta nimeni, dar doar după ce a cumpărat de la cine se aștepta toată lumea. Afacerea seamănă izbitor cu combinația din care a făcut pușcărie Ion Stoica.

Citește mai mult

Angst, cea mai veche și mai importantă companie din Buftea, intră în insolvență

După mai multe luni în care nu și-a plătit angajații, ceea ce se credea doar o mică problemă, a devenit o certitudine. Angst, unul dintre cei mai mari angajatori din Buftea și jucători în piața alimentară din Romania, intră în insolvență.

Citește mai mult

Pistol a preluat ideea mea din 2020 și îl felicit pentru asta. Doar că o face în stilul său dubios.

Spuneam în programul meu electoral cu care am candidat la funcția de primar, că unul din marile proiecte pentru Buftea ar trebui să fie construirea unei săli polivalente. Nu există niciuna în Ilfov, în București doar una și e nevoie de alta.

Citește mai mult

Ion Stoica va candida din partea PUSL, partidul lui Dan Voiculescu și Piedone

După încercări nereușite de a se integra în mai multe partide, fostul primar pare că și-a găsit locul potrivit. În ultimii ani a cochetat cu partidul lui Dragnea nimeni nu mai știe cum se numește), cu AUR, UNPR, PSD sau ProRomania, dar în ultimul moment, a reușit totuși o mișcare interesantă, bătând palma cu Partidul Umanist Social Liberal.

Citește mai mult

Cum trebuie să candideze Ion Stoica! Ultima sa șansă!

După ce primarul Pistol i-a blocat intrarea in toate partidele, fostul primar Ion Stoica nu mai are prea multe variante. Pistol controlează filialele locale PNL, PSD și AUR, care și-au desemnat deja candidații la primărie, deci nicio șansă aici. 

Citește mai mult

Expresul de Buftea, pentru prima oară în varianta tipărită! Cum ne poți susține.

La 16 ani de la înființare, site-ul expresuldebuftea.ro va apărea și pe hârtie, distribuit gratuit. Această variantă ar putea ajuta mult comunitatea, într-un an extrem de important pentru viitorul orașului, cu multe runde de alegeri. Toată lumea trebuie să știe adevăratele știri din Buftea, inclusiv pentru a vota în cunoștință de cauză!

Citește mai mult

AUR și-a lasant candidatul la Primăria Buftea. Judecătorul Adrian Cojocaru a lispit de la propria lansare.

Candidatul AUR pentru funcția de primar în Buftea va fi, așa cum noi am anunțat deja, Adrian Cojocaru, 64 de ani, fost judecător și președinte al Judecătoriei Buftea, acum cu o pensie specială de 3600 euro.

In 2020 a fost ales consilier județean ProRomania și a votat 4 ani 100% cu PNL Ilfov proiectele lui Hubert Thuma, într-o alianță beton PNL-PSD-ProRomania. Chiar la lansare, președintele AUR, George Simion a infierat aspru alianța blat PNL-PSD la Ilfov, uitând de ProRomania care a fost cu ei. Chiar și la ultima ședință a CJ Ilfov, Adrian Cojocaru a votat toate proiectele lui Hubert Thuma.

Citește mai mult

Eugen Duță va candida împreună cu mine pentru Consiliul Local Buftea pe lista USR

După ani de zile în care oamenii au fost reticenți în a se asocia cu mine, a venit timpul când cei curajoși și cărora le pasă de oraș, fac un pas în față, lângă mine. Suntem deja 10, și vom mai crește cât o adevărată echipă.

Citește mai mult

Bogdan Tobă preia USR Buftea și candidează cu echipa lui pe lista pentru Consiliul Local

Mă reîntorc în USR după 5 ani, dintr-un singur motiv: este singura variantă care ne poate asigura mai mulți ca mine în Consiliul Local Buftea. Nu am nevoie de USR pentru mine, ci pentru Buftea, pentru a fi mai mulți care să distrugă dictatura locală.

Citește mai mult

Bomba politică în Crevedia nu e că tot Florin Petre candidează pentru PSD

Adevărata bombă politică e că toți consilierii PNL sar la PSD și că avem candidați surpriză la PNL și USR. Valurile politice în Crevedia au fost mari și tulburi în ultimii 2 ani, dar nimeni nu se aștepta la un adevărat țunami dâmbovițean. După tragedia de astă vară, când PSD anunța excluderea primarului Florin Petre, mulți credeau că va veni în sfârșit schimbarea. Lupul nici părul nu și-l mai schimbă.

Citește mai mult

Tot ce trebuie să știi despre politica locală la începutul neoficial al campaniei electorale

1 Martie este fără excepție, la fiecare 4 ani, startul neoficial al campaniilor electorale locale. De azi politicienii locali intră în priză, iar Buftea nu face excepție. Sunt deja valuri uriașe care se adună la Buftea, ceea ce înseamnă că vom avea o competiție electorală echilibrată.

Citește mai mult

A început construcția mall-ului Crevedia Retail Park. Supermarket și drive-in surpriză!

Site-ul profit.ro detaliază subiectul mall-ului din Crevedia, pe care noi l-am anunțat cu un an în urmă. Lucrările au început deja, lângă Kaufland, și tot Expresul de Buftea a anunțat, că pe cealaltă latură a Kaufland, un alt dezvoltator are în proiect un alt mall.

Citește mai mult

Povestea neștiută a „Crucii de Război”, Monumentul Eroilor din Buftea

Profesorul Ilie Ionescu, care trăiește de aproape 60 de ani lângă acest monument, ne-a spus întreaga poveste, așa cum a trăit-o el și cum a aflat-o de la părinți și bunici, dar și din materiale istorice prețioase pe care ni le-a pus la dispoziție.

Citește mai mult

Cum ajungi pilot de raliu și la ce poate fi util | Podcast Local cu Bogdan Talașman

Expresul de Buftea a urmărit și susținut povestea de succes a bufteanului Bogdan Talașman încă de la început, de la construirea primei sale mașini de curse, un Oltcit cu care a debutat la Campionatul Naționa de Viteză în Coastă.

Citește mai mult

Pistol a început lupta electorală cu tactici securist-mafiote împotriva opozanților

Nici n-a început campania și dictatorul care conduce orașul de 12 ani a intrat în panică și a dat durmul la acțiunile securiste. Întâlnirea mea cu Ion Stoica a fost supravegheată de oamenii lui, plătiți din bani publici, ca cei mai aprigi securișiti sau mafioți.

Citește mai mult

Primă luptă pierdută! A căzut USR Buftea, bastionul primarului!

Mare surpriză în filiala locală USR, care e ținută captivă de oamenii primarului. Știți povestea minunată, o găsiți aici. Cei doi capi ai filialei, Adrian Ciobanu, candidatul la primărie, și Răzvan Bezdedeanu, președintele, au demisionat. Răzvan, mai nou se prezintă Marius pe rețelele de socializare. Până să-i auziți pe ei că au demisionat de onoare, pentru că partidul nu e ok și că ei sunt ok, vă spun eu adevăratele motive, din sursele mele prietene din USR Ilfov.

Citește mai mult

Proiectul de reabilitare a Liceului „Barbu A. Știrbey” în an centenar: o promisiune electorală sau un angajament real?

În sfârșit, un prim pas concret pentru reabilitarea Liceul Tehnologic „Barbu A. Știrbey” Buftea! După ani de așteptări și promisiuni, liceul se pregătește pentru o transformare majoră. Ignorat de primar în cei 12 ani de mandat, se îndreaptă acum spre un viitor promițător, în ciuda provocărilor financiare și logistice existente.

Citește mai mult

După achiziția Domeniului, apropiații lui Dan Voiculescu au luat și Fabrica de Conserve a familiei Știrbey

Potrivit profit.ro, compania Dream Film Production Company, care le-a avut pe fiicele lui Dan Voiculescu drept asociați și este deținută acum de o directoare a Intact Media Group, a cumpărat, la licitație de la statul român, terenul și clădirile în ruină ale fostei fabrici de conserve alimentare Buftea, prima de acest fel din țară, înființată în 1870.

Citește mai mult

Adrian Stroe, medalie de bronz la Campionat European de înot în ape înghețate

După bronzul de anul trecut, la Campionatele Mondiale din Franța, la 500m liber, Adi Stroe din Buftea câștigă bronzul la 100 m fluture, la Campionatul European de înot în ape înghețate, ce a avut loc săptămâna trecută la Oradea. 320 de înotători din 27 de țări au înotat într-o apă sub 5 grade.

Citește mai mult

Unde coboară nivelul discuției din Consiliul Local Buftea. Autodenunț după atac la persoană.

Toate bune și frumoase la ședințele CL Buftea. Întreb frumos, decent, solicit lămuriri, primesc, eu mulțumesc, civilizat. Zici că suntem oameni normali. Până întreb de dezvoltările imobiliare ale mamei și surorii primarului.

Citește mai mult

Cum poți susține Expresul de Buftea, proiectul care a schimbat comunitatea

6820 lei am cheltuit în 2023, din banii mei, cu site-ul Expresul de Buftea. Aproximativ ca în 2022 și 2021. Cam cât o vacanță decentă. În 2023 chiar n-am fost în vacanță.

Citește mai mult

Taxa uriașă și discriminatorie care sugrumă sectorul construcțiilor din Buftea.

Dacă vă întrebați de ce nu participă la proteste de zilele acestea din Romania și fermierii și transportatorii bufteni, răspunsul simplu este că ei nu există. Motivul ar fi monopolul pe care l-a instaurat Primăria Buftea în oraș, în aceste domenii, monopol care afectează întreaga economie locală, dar și cetățenii simpli.

Citește mai mult

Cine e și ce vrea Adrian Gozi. Jurnalist, cetățean implicat, sau doar simplu politician?

În peisajul internetului local a apărut de un an un buftean, care se promovează la greu pe Facebook. Un tip până acum discret, foarte puțin cunoscut până anul trecut, a decis să devină nu doar public, dar și să influențeze publicul, prin știri locale și opinii politice. Expresul de Buftea și-a propus încă de la primul articol din 2008 să prezinte cât de poate de bine pe cei care influențează alegerile în oraș, jurnaliși sau politicieni. Nu-l puteam excepta pe Adrian Gozi, pentru că amestecă politica cu jurnalismul. Și asta e periculos..

Citește mai mult

Primaria Buftea te despăgubește dacă îți este mașina avariată de copaci, dar ce va face dacă sunt victime?

În septembrie, în săptămâna deschiderii noului an școlar, în curtea Școlii nr. 2 din Centru Buftea, un copac s-a prăbușit sub ochii părinților care își luau copiii de la școală. Fotografia e făcută la doar câteva secunde de la cădere. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar un autoturism a fost avariat și a fost nevoie de un echipa ISU pentru îndepărtarea copacului.

Citește mai mult

Primul ziar din Buftea, prima conducere a orașului. Ce făceau buftenii în decembrie 89.

Apărută la câteva zile de la căderea comunismului, Gazeta de Buftea ne arată starea de spirit locală din acele zile. Ca în toată Romania, revoluția din decembrie 1989 a produs un șoc și la Buftea. Nu am avut vreo revoluție în Buftea, dar orașul a trăit la maxim acele tensini, pentru că era cea mai importantă localitate din Ilfov, cu multe fabrici și instituții, un loc unde muncitorii și elitele comuniștilor

Citește mai mult

„Fenomenul Buftea”: Orice ar face, copiii nu pot scăpa de poza cu primarul

Primarul Pistol insista sa fie ridicol. Mai întâi s-a pozat la Liceul Barbu Stirbey a carui sala de sport a fost pur si simplu salvata de la prăbușire de un ONG, fără bani publici. A venit și el să i se mulțumească pentru că a fost de acord ca alții să-i facă treaba de primar.

Citește mai mult

2024 vine cu o schimbare masivă în privința salubrizării în Ilfov. Tarifele cresc semnificativ!

La inițiativa primarului, Buftea va face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov, alături de majoritatea localităților ilfovene, iar serviciul de salubrizare va fi delegat în masă. Au refuzat să facă parte din ea Otopeni, Voluntari și Chiajna.

Citește mai mult

Aleea cu Brazi, primul traseu cicloturistic poate pune Buftea pe harta turismului de week-end.

Surpriza anului vine de la Romsilva, care a marcat în Pădurea Râioasa Buftea, un traseu cicloturistic. Înainte să ne entuziasmăm însă, observăm că deocamdată e doar un simplu panou care îl marchează, nu e nimic amenajat.

Citește mai mult

Cele mai interesante imagini video despre Prințul Știrbey și domeniul său din Buftea

Din informațiile noastre, domeniul chiar se va redeschide publicului, iar acum se lucrează înăuntru, și sperăm să se reabiliteze și monumetele istorice, palatul, capela și turnul de apă, care sunt efectiv în paragină. Copacii s-au toaletat, lacul s-a curățat deja, s-a refăcut un pod de lemn nou, în locul celui vechi, care din păcate, nu a fost reabilitat. Noul pod, foto sus, nu pare prea grozav.

Citește mai mult

Cel mai vechi text despre Buftea. O poveste magică de acum 140 de ani.

Sub titlul “Amintiri din călătorie”, semnat de cineva anume A. C. Șor., un text extraordinar de frumos despre Buftea apare scris în 1883, în Familia, o revistă enciclopedică de cultură și literatură înființată în 1865.

Textul mi se pare excepțional, cu o ploaie de metafore și epitete, și cred că merită citit în școlile buftene. Departe de a fi un filolog, mi-am permis să editez originalul, pentru a fi lesne de citit de oricine, dar fără să stric farmecul stilului și limbajul. Textul original, în foto, la final. Foto sus, hora la Palatul Știrbey, Aprilie 1909 la jubileul de 70 ani al lui Carol I.

Autorul povestește cum și-a petrecut ziua liberă de Rusalii, părăsind Bucureștiul cu trenul și intrând în Buftea, prin Chitila. După un popas la pădurea de la Săbăreni, au luat-o spre Buciumeni, Atârnați, apoi domeniul Știrbey, unde era mare sărbătoare, întocându-se pe la Flămânzeni.

Citește mai mult

Asociația Hercules a renovat sala de sport a liceului, iar primarul a băgat capul în poză

Anul viitor liceul Barbu Stirbey va implini 100 de ani de la infiintare. Tot atunci Gheorghe Pistol va sarbatori 12 ani la conducerea orasului Buftea. Liceul este acum oglinda administratiei Pistol.

Citește mai mult

Cartea de căpătâi a orașului Buftea – „Printul Barbu Al. Stirbey în istorie”

Cu ocazia implinirii a 75 de ani de la moartea prințului nostru, moment ratat complet de autorităile locale, editura Paul Editions a avut minunata idee de a reedita această carte, care face un pic de lumină în istoria, nu doar a orașului nostru, ci și a României, pentru că Prințul Știrbey a jucat un rol însemnat, dar prea puțin relatat.

Citește mai mult

Centura orașului Buftea e scoasă iar din sertar. Nu va fi gata mai devreme de 3 ani și nu va rezolva toată problema!

Cu o întârziere de 14 ani de la primul anunț, Ministerul Transporturilor a desemnat constructorul care va face Centra Buftea, după 2 ani de la lansarea licitației. Urmează contestațiile.

Citește mai mult

Liderul PSD Buftea, văr al primarului, a luat la pumni în ședință consilierul local independent.

Până la urmă, caracterul acestui individ, Marin Costache (foto sus, alături de d-na prefect), a ieșit în public, după ce tot el m-a acționat în instanță, pentru că i-aș fi afectat reputația, când am dezvăluit că primarul Pistol, vărul său, i-a dat o funcție plătită din bani publici.

Citește mai mult

Parada politicienilor locali de 1 Decembrie 2023, în an electoral.

Ca în fiecare an, Expresul de Buftea vă prezintă ultimele noutăți din politica locală, și parada de Ziua Națională este exact etalonul, mai ales că este cea din anul electoral. Este practic peisajul politic de la care pleacă anul electoral.

Citește mai mult

Cât a costat petrecerea de 1 Decembrie. Soția fotbalistului Daniel Pancu abonată la banii buftenilor

Ziua Națională a Romaniei a devenit o tradiție la Buftea, unde nu mai contează banul public, atâta timp cât primarul atrage toate privirile. Gheorghe Pistol organizează 6 petreceri cu fasole, în fiecare cartier, de 11 ani, iar în ultimii ani, pe lângă parada politicienilor la Monumentul Eroilor, încropește și o paradă cu copii, dar și un concert de muzică populară.

Citește mai mult

,,Buftea oraș princiar’’ – Expoziție personală de pictură și grafică a artistului vizual Alina Manole

O proprietate privată de la parterul blocului R1, găzduiește o combinație de lucrări modene despre Amprenta Princiara Stirbey, la Buftea, despre o lume apusă acum aproape 70 de ani.

Citește mai mult

Cadoul „Local Buftea” și în 2023, cadou unic de Crăciun

Expresul de Buftea lansează cadoul inedit și nemaipomenit, o surpriză colosală pentru cei dragi sau pentru partenerii de afaceri, ce constă într-o cutie plină cu produse ale comercianților locali din Buftea.

Citește mai mult

Cultură pe sub mână: „Tache, Ianke și Cadâr” s-a jucat în secret la Buftea, special pentru PNL Ilfov

Primăria Buftea a reușit să ascundă cel mai mare eveniment cultural din ultimii 33 de ani din Buftea, păstrând secretul, cum doar Cosa Nostra ar fi putut.

Citește mai mult

Ion Stoica preia UNPR și așteaptă lovitura: alianța cu PSD!

Nu mai e un secret, fostul primar s-a întors în politica locală și a început să tragă tare pentru a reveni în funcție în 2024. Are o problemă însă… fără un partid puternic nu are nicio șasnă.

Citește mai mult

Schemă imobiliară tipică pentru un primar. Cum a pus mâna primarul din Crevedia pe super terenurile de la șosea

Florin Petre, primarul din Crevedia, a intrat în posesia terenurilor și a construit spații comerciale la 13 m de stația GPL, când legea impunea 40 de metri. Are două terenuri, pe care a cosntruit recent, între ele fiind o stație GPL construită acum 10 ani.

Citește mai mult

Comunicat DIICOT: Minori arestați și percheziții în cazul agresiunii sexuale din Crevedia

La data de 17.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a doi inculpați, minori (14 ani), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de pornografie infantilă, lipsire de libertate în mod ilegal și agresiune sexuală.

Citește mai mult

Altă nenorocire în Crevedia: Trei minori au abuzat sexual un copil, după ce l-au legat. Imaginile explicite au fost publicate pe Facebook.

Comuna asta e sigur blestemată! Trei minori au violat un copil mai mic, după ce l-au legat. Au filmat totul, iar un alt dement a publicat asta pe Facebook, fără să reclame la poliție!

Citește mai mult

După ce a aruncat comuna în aer, primarul din Crevedia își mărește salariul

La propunerea primarului PSD, Florin Petre, fără voturi împotriva, consilierii locali din Crevedia au aprobat majorarea salariilor angajaților din primărie, implicit a indemnizației consilierilor.

Citește mai mult

Știrea care a dispărut de pe internet: La Buftea, 122 certificate de handicap din 132 nu sunt corecte!

În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la existența unor documente false depuse în vederea obținerii unor certificate de handicap la DGASPC Ilfov, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut un control în vederea verificării modalității de acordare a certificatelor de încadrare în grad și tip de handicap la nivelul DGASPC Ilfov.

Citește mai mult

L-am prins pe primar cu minciuna! Licitație publică oraganizată după ce a fost anunțat câștigătorul!

Când guvernul limitează plățile cu cash, pentru a reduce evaziunea fiscală, Primăria Buftea va amplasa în interiorul pieței un bancomat, pentru a o încuraja. E nevoie, pentru că samsarii de pătrunjel nu au POS și cumpărătorii nu prea mai umblă cu numerar în 2023. Dar de ce primarul favorizează ilegal o anumită bancă?

Citește mai mult

S-a aprobat lista funcționarilor publici care au primit locuințe în noul bloc ANL. Primul sosit, primul servit. Vezi lista!

Procedura de atribuire a locuințelor ANL pentru funcționari publici s-a încheiat când a vrut primarul, fără a fi anunțată public o dată limită.

Citește mai mult

Nicio surpriză: în spatele dezvoltatorului mall-ului este PSD!

Incompetența consilierilor locali de la PSD Crevedia s-ar putea să lase buftenii fără Mall. Unul dintre ei a uitat că este împuternicitul investitorului și și-a votat singur PUZ-ul, fiind în conflict de interese, proiectul putând fi anulat.

Citește mai mult

La nivelul Consiliului Județean Ilfov există o instituție pentru sifonat bani către oamenii sistemului

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a Județului Ilfov este o organizație pur consultativă, care se întrunește pentru a discuta despre ordinea publică, iar membrii ei primesc 4 000 lei pe lună.

Citește mai mult

Crevedia s-a trezit! Comunitatea a luat cu asalt incineratoarele de cadavre de la Fermele Crevedia!

Societatea Vitall SRL, deținătoarea Fermelor Crevedia vrea să instaleze incineratoare de cadavre în apropierea locuințelor și pentru autorizația de mediu este obligată să organizeze o dezbatere publică. După ce a fost amânată deja de 2 ori, ea a avut loc, iar crevedienii au venit in număr mare să-și exprime nemulțumirea.

Citește mai mult

Motivul pentru care Spitalul Buftea pierde finanțarea din PNNR

Șase spitale sau secții noi ale unor unități medicale pierd finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), din cauza „riscului ridicat” de nerealizare, potrivit cererii de modificare a PNRR pe care Guvernul a trimis-o vineri la Bruxelles. Printre ele și Spitalul Buftea. Sursa: G4Media.

Citește mai mult

Membri ai unui partid politic, șefii Crucea Roșie Ilfov, în prima linie la protestul împotriva vaccinării obligatorii.

Alianța pentru Unirea Românilor a scos în stradă săptămâna trecută o mulțime de oameni la un protest împotriva vaccinării obligatorii. Conform Libertatea, protestatarii au forțat intrarea în Ministerul Sănătății, unul escaladând balconul, iar mai mulți jurnaliști au fost loviți.

Citește mai mult

O cunoscută afacere locală a ars în marele incendiu de săptămâna trecută din Dârza

Eram la Summer Well, mă distram, când am văzut alerta. Mare incendiu, la Dârza, m-a sunat și mama speriată, că stă în apropiere, să mă întrebe ce e cu atâtea salvări și pompieri care urlă afară. Chiar mă întrebam îngrijorat, oare a cui muncă a ars acolo? Am aflat azi.

Citește mai mult

Câți bani face organizatorul Summer Well și ce câștigă orașul Buftea

Sunt 13 ani de când acest festival a (re)pus Buftea pe hartă și a ne-a scos din amorțeala verii. 13 ani de când studiez si promovez acest festival.

Mi-am cumpărat de fiecare dată bilet, nu am lipsit nicio zi și pentru că l-am promovat cu ferocitate chiar, împotriva multora deranjați de el, cred că sunt în măsură să constat cam care sunt beneficiile orasului de pe urma lui. De asemenea, v-am povestit și cum a fost la Summew Well în 2022

Citește mai mult

Șantajați să plătească branșamentele apă-canal, deși legea impune ca primăria sau operatorul să o facă

Autoritătea Naționala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice a impus Consiliilor Locale și companiei Raja Constanța să modifice contractul și regulamentul de furnizare a serviciilor de apă-canal. Noile modificări au fost aprobate și de Consiliul Local Buftea, printre cele mai importante fiind faptul că nu cetățeanul/beneficiarul trebuie să plătească branșamentele.

Citește mai mult

Cofondatorul Expresului de Buftea s-a întors de pe insula din Pacific

Expresul de Buftea va avea de acum și un podcast, pe canalul meu de Youtube, cu invitați din Buftea, dar și din alte comunități din zonă. Ideea podcast-ului e să pui în valoare invitatul, iar el să dea în schimb comunității ceva din experienta sa.

Citește mai mult

Am plecat pe urmele AUR Buftea și i-am găsit lângă primar. Șeful poliției a arestat filiala locală.

Partidul AUR a ajuns în top în sondaje, depășind PNL, dar mulți bufteni încă se întreabă de ce nu există AUR Buftea. Opoziția AUR la nivel național e feroce, dar la nivel local, nici un sunet, nu mișcă nimic. Am investigat treaba și am ajuns la o combinație letală pentru românii care cred în acest partid.

Citește mai mult

Un an până la alegeri. De ce nu mai candidez.

Cred că e de bun simț pentru orice politician să-și anunțe intențiile clare cu cel puțin un an înainte. Intenția contează și trebuie să fie sinceră și asumată din timp, pentru a inspira încredere oamenilor. Cred că e formă de respect pentru alegători.

Citește mai mult

Lupta politică de la Crevedia a început, dar nu din opoziție, ci din conducerea primăriei.

Scandal în culise, la bâlciul Zilele Comunei Crevedia. A doua zi, primarul l-a dat afară pe consilierul personal, Stefan Gheorghe și a luat decizia înlocuirii vicelui Costin Ion. Aceștia au zburat efectiv, după ani de zile ca oameni fideli.
Citește mai mult

Cum se atribuie locuințele ANL pentru funcționari publici

Consiliul Local a început procedura de atribuire a locuințelor prin aprobarea regulamentului și comisiei de atribuire. Totul a fost hotărât de primar, prin majoritatea consilierilor săi

Blocul nou ANL din Studio este construit de Agenția Națională pentru Locuințe, pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Local Buftea. Sunt 30 de unitati locative de serviciu, dedicate funcționarilor publici, pe durata mandatului de lucru in instituțiile din orasul nostru. La finalizare, ele au fost date în adminsitrarea consiliului local, care se va ocupa de atribuirea lor.

Deși Primăria Buftea le-a promovat încă de la început ca fiind dedicate cadrelor medicale și didactice care nu dețin o locuinnță în Buftea, cu ocazia aprobării regulamentului de atribuire, am aflat că ele sunt dedicate și altor funcționari publici din alte insituții, ba chiar și unor cazuri speciale.

Conform regulamentului, locuințele vor fi atribuite astfel:

– 15 unități pentru personal din domeniul săntății

– 10 unități pentru personal din domeniul învățământului

– 5 unități pentru personal din alte instituții

Condiția principala e sa nu dețină o locuință în Buftea. Interesant e că această condiție e valabila și pentru funcționarii publici din Buftea care locuiesc în Crevedia, la 100 de metri de Buftea. Adică dacă un funcționar public deține o locuință în Crevedia și lucrează în Buftea, și nu are o prorpritate în Buftea, poate obține o locuință ANL, iar pe cea din Crevedia o poate vinde sau închiria.

Regulamentul permite comisiei să propună atribuirea unei locuințe și în cazuri excepționale, justificate de urgența unui proiecte sau de anumite situații medicale sau materiale deosebite. De ele va ști doar comisia de stribuire, stabilită și ea de majoritatea primarului din consiliu.

Regulamentul prevede că în caz de prea puține cereri dintr-un domeniu, ele să fie atribuite celorlalte. De exemplu, comisia ar putea spune că nu a primit decât 10 cereri de la personal din domeniul sănătății și educaței, astfel că pe cele rămase le-ar putea atribui angajaților primăriei. Nu vom ști niciodată.

Comisia de examinare a solicitărilor: Vaida Alexandru, Romanescu C-tin, Ciocioi Paula, consilieri locali PNL, și Costea Daniel, Anghel Giorgiana, angajați ai primăriei.

Comisia de soluționare a contestațiilor: Țopai Emil, Stanciu Tănase, Suliman Liliana, consilieri locali PNL, și Năstase Alexandru, Barbaric Emanuel, angajați ai primăriei.

Amendamentele la Regulament propuse de mine. Toate au fost respinse de majoritatea primarului, pe motiv că sunt dicriminatorii.

  1. Modificarea Art. 1 (1) din Regulament în sensul eliminării punctului “c” și modificarea punctului “b” cu 15 unități locative

Orasul Buftea are nevoie să atragă cadre didactice și personal medical, în domenii în care salarizarea nu e suficientă, și care să se integreze în comunitatea cu care lucrează direct și în care se implică.

Alți funcționari publici, din alte instituții publice, nu au nevoie de aceste facilități, ei având salarii bune și nici nu e nevoie de legături suplimentare cu comunitatea, relația de funcționar-contribuabil fiind suficientă.

2. Modificarea Art. 4 din Regulament în sensul completării cu următoarele: “și nici în localitățile vecine: Crevedia, Corbeanca, Mogoșoaia, Chitila, Dragomirești Vale, Săbăreni, Tărtășești”

Atribuirea unei locuințe ANL persoanelor care dețin o locuință în localitățile vecine nu ar trebui să facă obiectul acestui proiect. Există metode rapide de a parcurge distranța la locul de muncă, inclusiv prin transportul în comun. 

Exemplu: Scoala și grădinițele din Studio, precum și Spitalul Buftea, se află la granița cu comuna Crevedia.

Distanța este mult prea mică, uneori mai mică decât distanța parcursă de cadre didactice care locuiesc în Buftea. Oricum, în privința cadrelor didactice, rămâne decontarea transportului de către Consiliul Local Buftea.

Proiectul ar trebui să vizeze personalul din localități îndepărtate, pentru care efortul navetei este semnificativ. Iar faptul că ei au ales deja să facă acest efort cu mult înainte de aprobarea acestui proiect și regulament, este un indiciu clar că iubesc munca pe care o fac și orașul Buftea, astfel  comunitatea beneficiind de personal dedicat valoros.

3. Eliminarea Art. 10 (2) și Art. 10”

Conținutul lor creează ambiguitate și neîncredere, iar calculul punctajului și departajarea de la Art. 9 sunt suficiente și clare.

UPDATE: procedura de atriibuire a locuințelor ANL pentru funcționari publici s-a încheiat când a vrut primarul, fără a fi anunțată public o dată limită.

Așa cum bănuiam, primăria a ascuns anunțul depune începerea procedurii undeva în măruntaiele jenantului site, dar anunțul despre încheierea ei l-a pus pe prima pagină.

Anunțul ar fi trebuit să sune cam așa: ” Cei care doresc sa aplice pentru blocul ANL din Studio pot depune cereri in perioada 1-30 Iunie.”

Cei care au aflat de la mine despre asta s-au dus la primărie și au depus cereri, iar când ele au devenit prea multe, primarul a anunțat pe site că nu le mai ia în cosiderare.

După ce s-a lăudat 5 ani cu aceste locuințe construite, nu de primăriei, ci de Agenția Națională pentru Locuințe, primarul nu a publicat anunțul nici in ziarul primăriei, nici pe pagina de facebook, l-a ascuns undeva pe site.

Cum să crezi că a fost totul corect și nu erau deja atribuite cui a vrut el?

Înregistrarea discuțiilor pe marginea proiectului în ședința CL Buftea

Primaria a amenjat aici și un loc pentru grătare.

.

Dinamo promovează cu bufteanul Deniz Giafer căpitan! Copiii din Buftea au de la cine învăța.

Începutul sezonului trecut aducea debutul în liga 1 a buftenaului Deniz Giafer, pentru Dinamo București, și totul părea că va deveni o poveste de succes. A urmat o avalansă de probleme pentru Dinamo, echipa intrând în degringoladă, îndreptându-se încet și sigur, nu doar spre retrogradare, dar și spre faliment.

Citește mai mult

INCREDIBIL! Avem două mall-uri în proiect în Buftea!

Deși pare greu de crezut, nu e nici glumă, nici zvon… Realitatea e că avem două proiecte concurente privind construcția unor mall-uri.
Citește mai mult

Munți de gunoaie în Buftea, promovat ca un oraș verde și curat.

Cu exact 1 an în urmă, primarul se lauda pe pagina sa de Facebook ca a făcut curățenie aici. Acum am descoperit un munte de gunoi, în același loc.
Citește mai mult

Primarul din Corbeanca reținut de DNA pentru o mită colosală. Cine urmează?

Valeriu Anton, primar al comunei Corbeanca de 15 ani, este acuzat de luarea unei mite colosale de 4 milionae de euro și de spălare de bani. El a fost reținut de procurorii DNA, împreună cu un apropiat, sursele indicând că ar fi administratorul firmei de betoane VALICOMPRODEXIM SRL, care aparținea de fapt primarului.

Primarul a fost adus noaptea târziu la sediul DNA, dar băgat prin curtea interioară, nu pe intrarea principală, după care a fost reținut pentru 24 de ore.

Citește mai mult

Cum au salvat postările pe Facebook 100 000 euro din bugetul local

E plină rețeaua de socializare de oameni care descurajează opiniile și atitudinea cetățenilor care își varsă oful, așa cum pot, unde le e la îndemână… pe internet. De câte ori nu ai fost întâmpinat sarcastic de cineva care nu a luat niciodată atitudine, cu „Și dacă postezi pe Facebook crezi că se rezolvă ceva? ” ?

Citește mai mult

Adevărul ca o pradă, biografia lui Marin Preda, scrisă de bufteanul Bogdan Răileanu

Nascut si crescut in Buftea, scriitorul Bogdan Raileanu e deja la al 5-lea roman, unul care se bucură de mare atenție din partea criticilor, deși este despre un subiect întors pe toate fețe de lumea scriitorilor.

Am citit cu nesaț „Preda. Adevărul ca o pradă”, eu fiind un mare admirator al lui Marin Preda, și mi-a plăcut mult, practic vizionând ce era în spatele romanelor sale, pe care le-am citit în copilărie. Deși nu erau chiar pentru copii și pentru că nu aveam internet atunci, Moromeții, Viața ca o pradă și Delirul le-am citit pe la 13-14 ani, fără să mă gândesc la ce frământări erau în spatele lor, iar acum m-am bucurat să le revăd ca din backstage.

Găsit decedat în camera sa de la vila scriitorilor din Mogoșoaia în 1980, moartea marelui scriitor a lăsat în urmă multe suspiciuni și povești, iar documentarea făcută de Bogdan pare ea în sine un roman.

În aceeași zi intrau în acțiune tot felul de ofițeri de securitate care puneau mâna pe manuscrisele lui de la editură. Căutau dovada că e. Că are, că știe, că vrea să scrie despre comuniști. Păi nu asta a făcut toată viața? Contaminarea a fost prezentă în toate cărțile lui Marin Preda.

Comunismul a fost ca un accident nuclear care la început a ucis în mod direct la impact oameni, țărani, intelectuali etc. pentru ca apoi să își întindă norul radioactiv peste restul românilor pentru zeci și zeci de ani. În 2022 rămășițele acestei contaminări încă se mai simt. Marin Preda a fost un țăran foarte talentat și obsedat de literatură care s-a strecurat cu agilitate printre cotloanele istoriei și ale propriei ipohondrii. A fost ultimul mare romancier cu priză la public din România.

BOGDAN RĂILEANU

Despre Marin Preda à la Marin Preda


„Teoria apropierii”, povestea a doi prieteni din Buftea, un tribut adus adolescenței și orășelului Buftea

Dar cartea lui Bogdan care mi-a dat fiori, a fost penultima, „Teoria apropierii”. Și lui i-a incoltit, ca multora dintre noi, dorinta de a parasi Buftea, pentru ca era insuficient ce se intampla aici. Bogdan spune ce stim cu totii, nu era si nici nu e foarte frumos, dar doreste sa se intorca, fiind un loc mult mai umanizat, cu liniste si spatii.

Nu mă pricep la recenzii de cărți, dar e o mare surpriză pentru mine, nu mă așteptam să mă prindă atât! Nu avea cum să nu o facă, fiind despre cele două orașe preferate ale mele. Buftea și Veneția. Plus despre prietenie, un subiect care m-a obsedat mereu, dar cred că doar până acum, când, citind cartea, am ințeles, că e destul de firesc ca prieteniile să se schimbe, odată cu oamenii și cu vremurile.

Bogdan Răileanu e născut și crescut in Buftea, oraș care pare că l-a marcat destul de mult, și nu in cel mai fericit fel, dar unde s-ar putea să se reintoarcă după cum zicea recent. Ca toți din generația noastră, și eu imi doream să scap de Buftea in adolescență, mă plictisea grav, era un oraș trist, limitat, mort, violent, in anii 90. El a scăpat, pare că nu regretă, eu n-am reușit, dar nici eu nu regret până la urmă.

Deși e pornită de la două personaje reale, cei doi prieteni bufteni, unul scriitor acum, celălalt preot, cartea e o ficțiune in cea mai mare parte, dar o poveste chiar captivantă. Foto sus cu preotul Alin Dumitru de la Parohia Atârnați Buftea, prietenul care i-a inspirat romanul.

Am regăsit in ea parfumul Veneției, care m-a fermecat de mic, pe care am vizitat-o de 3 ori, și unde sigur voi mai ajunge. Prima oară am fost in 2002, prima mea iesire din țară, și am cutreierat singur orașul, destul de gol in perioada aia, fiind absolut fascinat de se intampla acolo. In 2010 vedeam, intr-o seară agitată, un mesaj vopsit pe un perete, intr-o zonă retrasă a Veneției, unde voiam să descopăr și viața localnicilor… „Tourists are terror!” scria, și mi-a dat ceva fiori, ințelegînd că localnicii vechi deja urăsc turiștii, subiect care pică greu și in cartea lui Bogdan.

Zgârmă mult și despre Buftea, cu melancolie, destul de trist, dar aprinzându-mi scânteia, fără de care alții ar putea găsi cartea destul de depresivă. Eu m-am bucurat mult de ea, căci am găsti o parte a tinereții mele, multe tangențe cu viața mea. Bogdan amintește și despre cuibul de rockeri de pe scările Casei de Cultură, din care și eu făceam parte. Cartea vorbește până și despre parfumul teilor de sub geamul meu, cum să nu te simți de acolo? Am și lăcrimat un pic când am citit și despre moartea unuia dintre cei mai buni prieteni ai mei, Mircea, apropiat și de cei doi din carte.

Nu ratați cartea dacă sunteți de vârsta mea și dacă iubiți Buftea! Îl așteptăm pe Bogdan și la Buftea, la Centrul Cultural, să-și lanseze și să-și prezinte cărțile! Pentru asta trebuie să fie cineva de acolo interesat să-l invite.

Bogdan Răileanu are și un proiect de încurajare a cititului în timpul liber, un site de proză scurtă contemporană. Acolo puteți citi povești diferite când aveți o pauză și nu mai aveți chef de social media, ba chiar puteți trimite creațiile voastre.

20 de sfaturi despre cum să postezi eficient pe un grup local de Facebook

Reclama pe grupurile comunităților este vitală pentru o afacere locală. Și gratis. De ce nu e eficientă reclama pe care ți-o faci pe grupuri?
Citește mai mult

Cauzele pentru care piața imobiliară din Ilfov e aproape blocată.

Bazându-ne pe numărul de autorizații de construire emise, construcțiile noi scad mult începând cu martie 2022. Deși la Buftea se aprobă pe bandă rulantă PUZ-uri pentru ansambluri rezidențiale, construcțiile noi au scăzut mult și la noi.
Citește mai mult

Buftenii vor avea un mall cu McDonald’s sau KFC și un nou supermarket

Din 2008 visează buftenii la un mall, anunțat la vremea aia la intrarea în oraș, în zona Buciumeni, unde va fi marele cartier Avicola Buftea, deja aprobat, și Centura A0.
Citește mai mult

Primăria și Raja ne-au luat ilegal banii timp de 7 ani. ANRSC i-a obligat să modifice contractul!

Din ultima ședință a Consiliuli Local Buftea a trecut aproape neobservată o hotărâre extrem de importantă… Cetățenii nu mai sunt obligați să plătească branșamentele și căminele, ci primăria!
Citește mai mult

Propuneri de bun simț pentru oraș, refuzate de primar

În ședința Consiliului Local Buftea în care s-a votat bugetul local pe 2023, am făcut 5 amendamente, toate simple, în total de 1 150 000 lei, pentru proiecte mici, dar necesare și urgente pentru comunitate.

După felul în care au fost respinse de primar și consilierii săi PNL-PSD, putem doar să constatăm că e rău intenționat, nu-i pasă de comuntiate și nu e conectat la nevoile ei. Sau e doar vorba de incompentență crasă. Dacă nu înregistram ședința CL Buftea nu ați fi crezut discuțiile astea despre amendamentele propuse de mine!

Citește mai mult

Paul Precup abandonează Primăria Mogoșoaia, și o pasează unui buftean.

Rar vezi un primar, adânc înfipt în sistemul politic local, care să anunțe din timp că nu va mai candida pentru un nou mandat. Decizia de a se retrage a primarului din Mogosoaia poate surprinde, dar nu și dacă analizezi bine situația.
Citește mai mult

În loc de centura orașului Buftea, ne servesc soluții care mai rău încurcă

Traficul din Buftea e deja un coșmar de câțiva ani, iar soluțiile cu adevărat utile sunt încă ignorate sau ținute la sertar. Pentru Varianta Ocolitoare Buftea, Ministerul Transporturilor are banii prinși în bugetul de anul acesta, dar timpul trecere și nu se aude nimic.
Citește mai mult

Bonul Fiscal, soluții fiscale pentru afacerile locale

Antreprenorul are nevoie să se concentreze pe dezvoltarea propriei afaceri, iar pentru asta trebuie să lase pe mâna unor specialisti provocările legislative și complexitatea identificării și funcționării unui sistem fiscal.

Citește mai mult

Primăria Buftea cere ajutor Consiliului Județean Ilfov pentru iluminat public în Carierul pentru Tineri

Cu un împrumut de 5 000 000 euro la bănci și un buget de venituri proprii de 11 000 000 euro, Primăria Buftea nu reușeste să facă nicio lucrare de investiții, astfel că apelează, ca de obicei în ultimii ani, la Consiliul Județean.

Citește mai mult

Buftenii vor plăti și mai mult gunoiul! 22 lei/persoană/lună în loc de 14 lei.

La inițiativa primarului, Buftea va face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov, alături de majoritatea localităților ilfovene, iar serviciul de salubrizare va fi delegat în masă. Au refuzat să facă parte din ea Otopeni, Voluntari și Chiajna.

Citește mai mult

Date oficiale recensământ. Populația orașului Buftea scade semnificativ și surprinzător!

Misiunea oricărui oraș ar trebui să fie dezvoltarea sa, ceea ce înseamnă, în primul rând creșterea populației. Nu există dezvoltare fără noi rezidenți. În timp ce toate celelalte localități importante din Ilfov cresc de la an la an semnificativ ca număr de populație rezidentă, Buftea scade și asta chiar e o surpriză.

Citește mai mult

Gvernul a aprobat lărgirea la 4 benzi pe tronsonul Parc Mogoșoaia – Centura București. O fluidizare a traficului în zonă, va aduce și mai mult tranzit de camioane în zona Buftea?

Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor anunță că au fost aprobați în ședința Guvernului României indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului de l𝗮𝗿𝗴𝗶𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝟰 𝗯𝗲𝗻𝘇𝗶 𝗮 𝗗𝗡𝟭𝗔 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 𝘀𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘀𝗲𝗰𝘁𝗶𝗮 𝗰𝘂 𝗦𝗼𝘀𝗲𝗮𝘂𝗮 𝗖𝗵𝗶𝘁𝗶𝗹𝗮 – 𝗣𝗮𝗿𝗰 𝗠𝗼𝗴𝗼𝘀𝗼𝗮𝗶𝗮, care prevede următoarele:

Citește mai mult

Sunt probabil singurul broker imobiliar din lume care nu încearcă să se pună bine cu primarul. Și atunci, ce șanse am?

Am urât toată viața domeniul imobiliar, am avut mereu impresia că e domeniul mafiei, șemecheriei, escrocheriei, banilor necinstiți. Oamenii care se ocupau cu așa ceva imi inspirau ori frică, ori repulsie. Nici prin cap nu-mi trecea să mă bag în așa ceva. Pesemne, acum sunt nebun să mă bag în domeniul în care e stăpân primarul, omul care mă urăște cel mai mult.

Citește mai mult

Trenul metropolitan spre Buftea ar putea funcționa curând

București Nord – Buciumeni – Buftea – Dârza – Scroviștea va fi prima rută care va fi implementată din proiectul, care cuprinde alte 3 rute într-o primă fază. Primele garnituri ar urma să iasă pe traseul trenului metropolitan promis de Nicușor Dan abia la finalul lui 2023.

Citește mai mult

Cercetat în mai multe dosare penale, primarul ia de la educație și dă justiției

Ultimele înițiative ale primarului din Buftea, susținut de consilierii locali PNL și PSD, par încercări de a se pune bine cu justiția, nicidecum ceva în interesul buftenilor.

După ce am dat gratuit Tribunalului Ilfov căminul liceului, la propunerea primarului, consilierii săi votează și reabilitarea energetică a lui cu 15 500 000 lei. O sumă colosală.

Citește mai mult

Ne-au auzit… CFR vrea să repare pasarela de la liceu

În ultimul an am meditatizat mult vechea pasarela, care pur și simplu stă să cadă cu copiii de la liceu, în timp ce e înghițită de boscheți. Am făcut și o interpelare către primar, să facă toate demersurile pentru reabilitarea ei, căci el are mai multe șanse din sistem, decât avem noi de pe Facebook. Sunt sigur că și conducerea liceului a făcut demersuri.

CFR răspunde pozitiv și începe demersurile, lansează licitația, iar noi putem încerca aceeași presiune mediatică și cu Gara Buftea, aflată și ea în paragină. Sursa cfr.ro.

Citește mai mult

10 idei pentru a promova o petrecere de Revelion

Pentru prima oară în ultimii 14 ani, primăria nu mai organizează nimic, așa că sunt puține petreceri de revelion în Buftea și anul acesta. . Iată câteva idei de promovare a lor, care pot majora profitul și pot încuraja și pe alții să organizeze. Valabile, desigur, și pentru alt gen de petreceri.

Citește mai mult

În plină criză imobiliară, Primăria Buftea majorează prețul terenurilor pentru tineri

Ultima ispravă imobiliară a primăriei trădează clar interese dubioase. Cea mai tare agenție imobiliară e Primăria Buftea!

Citește mai mult

De ce ascunde primarul lista buftenilor premiați cu bani în 2022?

La finalul fiecărui an, primarul propune o listă cu premii pentru buftenii care au avut rezultate bune în diferite sporturi sau la învățătură, lista care nu cuprinde doar copii, ci și sportivi adulți, antrenori și profesori. De data asta, nu doar că nu o publică, dar nici nu a arătat-o consilierilor care au votat-o orbește.

Citește mai mult

Cutia cadou cu produse locale Buftea

Cadoul inedit și nemaipomenit, o surpriză colosală pentru cei dragi sau pentru partenerii de afaceri.
Citește mai mult

FRF se extinde la Buftea, le dăm încă un teren.

Foarte puțin teren public mai are orașul Buftea, pentru că primarul are un apetit fabulos pentru înstrăinarea, pe nimic, cui vrea el, a patrimoniului local. Cât mai multe imobile publice trebuie să le dea cuiva, de parcă noi, orasul Buftea, nu putem face nimic util cu ele.
Citește mai mult

Aproape de faliment, Buftea pompează bani la frații basarabeni pentru o tichie de mărgăritar

E totul atât de greșit în această relație sub formă de înfrățire dintre orașele Buftea și Ialoveni, încât ne întrebăm dacă e doar prostie sau chiar ticăloșie?
Citește mai mult

Primăria Crevedia a sabotat dezbaterea publică pentru Incineratorul de Cadavre

Nume importante au fost prezente la dezbaterea preeictului care face valuri de peste un an în comunitate, iar asta probabil că a surpins autoritatea locală, care ne-a zgornit din primărie, după care ne-a închis ușa în nas.
Citește mai mult

Frații Andrei și Maria Stănică din Buftea, campioni naționali la șah

Cu un total de 4 medalii de aur și 2 de bronz, Andrei și Maria au impresionat la Campionatele Naționale de Șah ale României pentru Copii și Juniori, organizate de Federația Româna de Șah în perioada 10-20 aprilie 2022 la Eforie Nord.

Citește mai mult

Consililul Local aprobă din nou scumpirea gunoiului în Buftea!

Serviciul de Salubritate București (SSB) cere majorararea tarifelor și cu 40%, la doar câteva luni de la ultima scumpire.
Citește mai mult

Parcarea publică a cetățenilor de pe Strada Studioului va fi luată de Spitalul Buftea

Parcarea, dar și traficul, vor fi un coșmar pe Strada Studioului, tot mai aglomerată.
Citește mai mult

Conducerea orașului atacă proiectul nostru! Poți susține lupta!

Puțini aveau acces la internet în 18 aprilie 2008, când am lansat acest site și extrem de puțini credeau că un site local poate transforma comunitatea și orașul. Am făcut-o însă și asta a deranjat. A venit momentul când ni se pune pumnul în gură, dar am crescut și ne-am maturizat și putem lupta eficient.

Citește mai mult

Exploziv! Cum arată adăpostul de protecție civilă din Centru!

Din păcate, au ajuns să ne preocupe și astfel de subiecte, la care nu ne-am gândit niciodată în ultimii 30 de ani! Văzând ororile din vecini și cât de ușor poate escalada un război, buftenii au început să întrebe despre adăposturile care pot oferi protecție în caz de bombardamente.

Citește mai mult

Căminul Liceului D. Dumitrescu a fost cedat gratuit Judecătoriei Buftea

Primarul a propus cedarea pe 25 de ani, eu am cerut doar 5 ani, iar cuvântul final l-a avut Ministerul Educației… 10 ani. Dar oare avea nevoie de clădirea asta?

Povestea începe în 2017, când Tribunalul Ilfov solicită Consiliului Local Buftea un imobil pentru a muta în el Tribunalul Ilfov sau Judecătoria Buftea, pentru că ambele nu mai aveau loc în actuala clădire, și ea tot a CL Buftea. Adresa Tribunalul Ilfov. Între timp, s-au descurcat tot acolo 5 ani. Primăria și Consiliul Local au propus cedarea căminului Liceului D. Dumitrescu, pe 5 ani Tribunalului Ilfov, dar tot în același an, Tribunalul a refuzat până la urmă. Primarul Pistol a venit apoi cu propunerea de a desființa celălălalt liceu, Barbu Știrbey, și transformarea lui în Tribunal. În urma protestelor opiniei publice locale, a renunțat la idee.

Citește mai mult

George Simion față în față cu George Pistol. AUR Buftea încă se ascunde.

Liderul AUR a venit la Buftea, cu ocazia lansării filialei locale și inaugurării sediului, la fostul primar, Ion Stoica, acasă.

Informația a apărut DOAR pe pagina NEOFICIALA a AUR Buftea, de fapt, un cont fals, unde ei pot spune ce gândesc, din anonimat, căci încă le e frică să vorbească oficial despre primarul Pistol. Acolo, ei sunt foarte „transparenți”, ascunși pe un cont anonim, care se numește tocmai „la vedere”, unde se dau jurnaliști independenți, români adevărați, dar violează sistematic limba română , iar propaganda rusă e la ea acasă.

Citește mai mult

Câți bani se dau pentru cazarea și masa refugiaților

Consiliul Județean Ilfov a aprobat alocarea sumei de 1.000.000 lei, din fondul de rezervă al județului, pentru refugiații din Ucraina.

Alături de alte localități ilfovene care au primit refugiați, Consiliul Local Buftea a votat protocolul de colaborare, prin care se obligă să utlizeze sumele puse la dispoziție de CJ Ilfov, având o serie de responsabilități, alături de Spitalul Buftea. Mai multe detalii în documentul atașat.

Citește mai mult

Acuzați că joacă violent, tinerii fotbaliști bufteni au fost bătuți la Domnești

Incidente grave pe un teren de fotbal, în liga județeană Ilfov, unde echipele de juniori Voința Domnești și Clubul Sportiv de Sănătate Vointa Buftea s-au luat la bătaie pe teren, implicându-se inclusiv membri ai clubului și spectatori.
Citește mai mult

Proiect pentru un nou drum în Buftea

Consiliul Local Buftea a aprobat trecerea unor drumuri din domeniul public al UAT Buftea, la Consiliul Judeațan Ilfov pentru amenajare.
Citește mai mult

Alte 3 actiuni în instanță la Judecătoria Buftea mi-au fost deschise

Cei 3 membri ai Consiliul de Administrație al General Public Serv, societatea Consiliuli Local Buftea, fostul ADP, m-au dat în judecată după reportajul ProTV care i-a durut tare.

Fiecare dintre cei 3, pe persoană fizică, obiectul fiind actiune in raspundere delictuala. Încă nu știu ce înseamnă asta și ce vor de la mine, dar cel mai probabil vor o tonă de bani, ca și d-na consilier Măcelaru, ca daune de imagine. Evident, sunt penibili, nu am nicio emoție.

Citește mai mult

Oferta Credibiliare, agenție imobiliară Buftea

Piața imobiliară din Buftea a început să se schimbe, după mulți ani de blocaj, iar Credibiliare va fi un concept modern în domeniu, nu doar o agenție axată pe comision, ci și un reper etic pentru piața imobiliară locală.

Dacă ai nevoie de ajutor, sfaturi, scrie-mi pe whatsapp 0726137500 sau pe mail la bogdan.toba2005@gmail.com.
Like paginii Credibiliare să urmărești activitatea locală în domeniu. Despre Credibiliare aici.

Citește mai mult

La Buftea, politicul a confiscat acțiunea umanitară pentru refugiați

În zilele noastre, chiar într-o astfel de catastrofă umanitară, politicienii nu ar trebui să iasă în față, să transforme o acțiune umanitară în propagandă electorală, umilind oamenii aflați în nevoie și călcând pe munca voluntarilor și pe donațiile cetățenilor.

Stim cine au fost primii, în prima zi de război, la vămile cu Ucraina să ajute refugiații? Oamenii simpli, voluntari. Printre ei și bufteni, care nu s-au pozat pe Facebook. După 36 de ore a venit și primul ministru cu 10 televiziuni să se pozeze la vamă.

Citește mai mult

VLOG: Cum l-am convins pe primar să-mi treacă amendamentele

Ceea ce s-a întâmplat la ședința de adoptare a bugetului local pe 2022 a fost un pic amuzant și ușor ridicol, dar benefic pentru cetățenii orașului, și asta e tot ce contează. 

Citește mai mult

Aproape zero investiții și în 2022 din bugetul local.

Vineri se va supune la vot în Consiliul Local bugetul pe 2022, propus de primarul orasului. Ca și în 2021, avem din nou un buget consumat aproape în exclusivitate pe cheltuieli de funcționare ale aparatului administrativ, pe salariile celor câteva sute de angajați din adminsitrația locală, dar și pe creditele pe care le-am luat pentru că nu am avut bani anul trecut să punem la cofinanțarea proiectelor cu fonduri UE.

Citește mai mult

Câte sute de angajați are Primăria Buftea?

O replică a viceprimarului Alexandru Vaida la articolul precedent deschide cutia pandorei. Am tot pomenit în treacăt că aparatul bugetar al primarului este surpadimensionat, iar acesta este unul din motivele pentru care nu mai rămân bani de investiții în orasul Buftea, ci cea mai mare parte a bugetului anul merge pe cheltuieli de funcționare și salarii.

Citește mai mult

Zero investiții în 2021 în Buftea din bugetul local

La începutul anului 2021 v-am prezentat programul de investiții publice propus de primar pentru anul care începea. El se baza exclusiv pe banii primiți din alte părți, alocând spre zero bani din bugetul efectiv al primăriei, acesta fiind folosit aproape în totalitate pentru cheltuieli curente de funcționare și salarii. Asta face de ani de zile, din cauza unui aparat bugetar su-pra-di-men-si-o-nat, cu peste 200 de angajați și doua societăți proprii.

Citește mai mult

Unde și de ce se ascunde AUR Buftea?

În timp ce George Simion este peste tot, zi și noapte, pe Facebook, în stradă, în parlament, iar partidul pare că se umflă masiv în sondaje, AUR Buftea nu există.

Citește mai mult

Deși procurorii au deschis dosar penal, continuă mutilarea orașului

După ce dezvăluirile mele privind ilegalitatea au blocat proiectul spălătoriei auto, oamenii primarului merg înainte și, săptămâna trecută, după ce au ras spațiul verde, l-au betonat, acaparând și parcarea publică.

Citește mai mult

Consilieri locali dați în judecată pentru că arată ce se întâmplă la ședință

Prima înregistrare video din istoria Consiliului Local Buftea a produs un șoc în anturajul primarului! În Buftea, ca în Epoca de Aur și ca în Coreea de Nord, e interzis să fii informat din alte surse decât cele ale conducătorului iubit.

Pentru că am publicat un video 3 minute făcut INAINTEA începerii ședinței, d-na președinte, consilier PNL, Andreea Măcelaru, ne-a dat în judecată.

Suntem acuzați că am filmat (Alexaandru Iordan) și că am publicat (eu) acest filmuleț banal, deși ar fi fost interzis, dar, ca și la fața locului, doamna nici în fața instanței nu poate preciza articolul de lege sau regulament care interzice așa ceva, când legea spune clar că ședințele sunt publice.

Citește mai mult

(P) Credibiliare, agenție imobiliară în sprijinul comunității

De azi, subsemantul, Bogdan Tobă, am deschis agenție imobiliara cu acte în regulă! Credibiliare. De azi, domeniul imobiliar local nu mai e accesibil doar unei mâini de oameni, ci tuturor celor interesați!

Buftea se va schimba mult in viitorul apropiat, iar eu am acces la multe informații și planuri ale orașului, pe care le impărtășesc deja cu voi. Au demarat deja proiecte imobiliare uriașe! Buftea se va schimba din punct de vedere urbanistic și imobiliar, va evolua sper eu, și nu vreți să rămâneți în urmă la capitolul ăsta.

Citește mai mult

Caz revoltător în Buftea. Firmele de salubritate aruncă gunoiul ilegal, la doi pași de Palatul Știrbei

Inspectorul Pro a venit la Buftea și a demonstrat cum un primar iși bate joc de legi, mediu și banii locuitorilor, în timp ce pozează în dumnezeul nostru. În locul parcului mult promis, ne-a făcut groapă de gunoi!

Citește mai mult

Răzvan Bezdedeanu primește un teren de la primar

Pe baza prieteniei vechi care il leagă de primar, Răzvan Bezdedeanu a solicitat în scris către Consiliul Local, un teren al primăriei, dar, conform legii, aflat în folosința unei alte societăți.

Citește mai mult

Sector 0 Mogoșoaia, cel mai mare proiect imobiliar din Romania

Sector 0 Mogoșoaia, un uriaș proiect de utilitate publică, sau un catastrofal tun imobiliar?

E un subiect care ar trebui să preocupe și buftenii, pentru că lansarea acestui proiect de 1339 hectare poate afecta dezvoltarea orasului Buftea. Mogosoaia poate atrage acolo investitorii, adică bani și locurile de muncă, dar și aproape 80 000 de locuitori noi (!!!), astfel valoarea terenurilor și locuințelor din Buftea ar putea scădea serios. Nu știu câți ar mai da 100 eur/mp cât se umflă prețul acum la noi, pentru un lot de casă.

Citește mai mult