Cu o floare nu se face primăvară! Cu puțină implicare, da!

5 persoane, in 4 ore am strâns un camion de gunoi de pe marginea Lacului Buftea, zona Calul Bălan – Știrbey. Și colectare selectivă. Gunoiul l-am incărcat in camioneta mea și l-am dus in fața la firma de salubritate.

Ne-au ajutat un pic și câțiva pescari mai inimoși care s-au simțit, dar dacă eram incă 4-5 persoane, terminam in două ore. Asta e ideea la astfel de acțiuni, dacă suntem mai mulți e floare la ureche, e distracție, nu muncă grea timp de 4 ore. Suntem frânți. Felicitări pentru implicare, Vlad Marchidan, Alex Stoian, doi tineri care vin des in zona asta și nu mai suportau mizeria, Roberta ManoleDragos Rebegeanu de la CadouriCool

Rugămintea noastră e ca pe linia gardului cimitirului să se ocupe totuși parohia sau primaria, era exagerat. Nu ințeleg de ce să arunci toate gunoaiele din cimitir peste gard.

După părerea mea e inadmisibil ca un așa loc de valoare să arate in halul asta! Și ați văzut, am tot arătat anii ăștia, că nu face nimeni nimic… primarie, firma de salubritate, garda de mediu, nici măcar firmele mari care au afaceri cu nunți pe lac. De pescari nu mai zic nimic.
Din păcate mai sunt locuri frumoase in Buftea pline de gunoaie.

#vremBufteaCurata

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, ocean, nor, în aer liber, natură şi apă

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, pantofi, în aer liber, apă şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac, pantofi, în aer liber, natură şi apă

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, copac, plantă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: pantofi, copac, plantă şi în aer liber

Despre amenajarea malurilor lacurilor din Buftea.

Nu e SF, sa stiti, si cred ca ideea e potrivita pentru un proiect cu fonduri UE, mai mult ca sigur ar fi usor obtinuta finantarea.

Buftea are 3 lacuri. Lacul mare, Buftea, apoi Atarnat/Flamnzeni, si Buciumeni, dupa care raul Colentina isi urmeaza cursul neamenajat spre Mogosoaia.

Credeti-ma, am explorat atent malurile acestor lacuri cu bicicleta si e loc pentru amenajarea lor 100%, din Calul Balan pana la iesirea din Buftea, podul feroviar de la Adapostul Canin, de unde se poate merge mai departe cu bicicelta, spre Parcul Mogosoaia, sau dreapta, spre Chitila. Apropo, poza e din Chitila, unde s-au amenajat malurile lacului mlastinos, ca la carte, pe kilometri intregi, cu tot cu pista de biciclete, si un superb parc, Parcul Dendrologic.

Amneajrea malurilor din Buftea ar trebui sa inceapa din cea mai populara zona, Calul Balan, pe marginea malului inalt, consolidat si betonat malul, cu ponton pentru caiace, chiar si plaja amenajata, cu sezlonguri, fie iarba, fie nisip… Apoi balustrada, cu pista de biciclete, stalpi de iluminat, bancute, pe tot rotundul lacului, pana la Stirbey, unde se poate negocia cu cei de la Domeniu si cei de la Studiouri, un culoar printre proprietati, care sa iasa la Blocurile Vechi. V-am mai povestit aici… https://www.facebook.com/…/vb.1000004176…/3016865345004024/…

Apoi traseul iese un pic pe sosea, spre Centru, si coteste iar pe lac, in dreptul fostei fabrici de conserve. Se continua prin Pepiniera, pana la Parcul dintre Flori, apoi se traverseaza podul, spre malul din Flamanzeni, si se merge spre Carna si Fabrica de mancare de caini, prin dreptul viitorului ansamblu rezidential al domnului primar, Esplanda. Frumos nume, nu? Pai sa vedeti peisaj acolo, s-a orientat bine. Doar sa nu acapareze si malul lacului, ca e ilegal, dar la ce pile are, mai stii? Uite, caritireul acesta al lui paote beneficia de investitia in maluri de vare vorbesc. Are tot interesul.

Apoi se iese la pod la Buciumeni, se traverseaza si tot pe malul drept, spre Adapostul Canin, unde se termina Buftea. Mai departe, faci 15 minute pe malul stang, cu bicicleta pana in Parcul Mogosoaia. O sa organizez o tura cu bicicleta sa va arat traseul.

#pentruBuftea
#sepoate

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, plantă, nor, în aer liber, natură şi apă
]]>
2 raspunsuri
 1. Bizu
  Bizu says:

  Ar fi interesant bogdanele sa ne spui si noua cine te sponsorizeaza pe tine .. asa pentru transparenta pe care o tot invoci .
  si apropo de curatenia domeniului public se ocupa ofirma specializata si profesioista .
  e treaba voastra daca vreti sa strangeti gunoaie de pe proprietatile private .

  Răspunde
 2. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Aveți tot SRI-ul in subordine și intrebi pe net cine il sponsorizează pe Tobă? Haahaha… Soros, cine? Ai văzu tu bani la mine, domnule consilier? Când o să vezi, o să știi și de unde vor fi.
  Apropo, firma aia nu prea se ocupă după cum vedem… și despre ce proprietate privată vorbești ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *