Deși procurorii au deschis dosar penal, continuă mutilarea orașului

După ce dezvăluirile mele privind ilegalitatea au blocat proiectul spălătoriei auto, oamenii primarului merg înainte și, săptămâna trecută, după ce au ras spațiul verde, l-au betonat, acaparând și parcarea publică.

În vară, sesizam public scamatoria cu iz mafiot care se întâmplă la #MobilaBuftea, spațiul de la intersecțiile străzilor 23 August cu Buc.-Târgoviște. Niște procurori s-au autosesizat și au deschi dosarul penal și m-au chemat ca martor. Acuzațiile sunt de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, iar numele din dosar vor apărea curând.

Între timp, oamenii primarului, aceiași care m-au atacat în capania electorală și pe numele cărora am făcut plângere penală, au intrat aparent în legalitate, repornind lucrările. Plângerea mea penală pentru agresiune și amenințări e încă în sertare la Poliția Buftea, după aproape 2 ani.

După ce inițial au pus spațiul primit ilegal de la consiliul local pe OLX la închiriere, cu tot cu parcarea publica, un fost polițist a inchiriat si a inceput lucrările. A închiriat la negru, desigur. Fără autorizație de construire, desigur. După ce și-a dat seama omul că e in ilegalitate, au făcut o asociere, nu se stie dacă juridica, firma interlopilor, Star Butic, și firma fostului politist, All Rich International Consulting.

Doar că terenul nu fusese atribuit prin licitație niciunei asocieri sau combinații, ci doar firmei Star Butic, care doar făcea pe samsarul imobiliar pe terenul orasului. Iar Consiliul Local, proprietarul terenului, nu a fost notificat privnd schimbarea beneficiarului. Dar cine să se țină de capul lor ca să nu distrugă orasul? Poate doar procurorii, dacă au și ei timp. Pe asta merge si primarul, care se face că nu e din localitate… că nu se apucă nimeni să meargă până în pânzele albe, și oricum el nu a semnat nimic, la pușcărie merg cei care au semnat.

Dar vina sa e evidentă, când e complice cu o mutilare grosolană a orașului, a unui spațiu verde, a unei parcări publice, a unei intregi intersecții, care practic va fi înghițită de spălătorie. E complice la viitoarele accidente care vor avea loc acolo, din cauza aglomerației și lipsei de vizibilitate. E complice la poluarea fonică și a pânzei freatice și a canalizării cu substanțe toxice, pentru că nu au niciun fel de bazin de colectare sau tratare.

Cum credeți că le va permite RAJA să deverseze substanțe toxice în canalizare? Cum vor obține autorizația de la Garda de Mediu Ilfov? Cum le va autoriza CNAIR construcția lipită de intersectie, la DN? Cum vor lua aviz de la Poliția Buftea? Cum le va da primăria autorizație de funcționare? Cum vor avea acordul vecinilor?

Glume, amănunte, desigur…

Păcat de spațiul ăla verde al orasului, care ar fi trebuit să aibă niște băncuțe, cu privelistea la monumentul nostru din Stirbey, iarna fiind impodobit cu luminițe de firma care are clădirea inchiriata. Apropo, cel mai probabil, urmează să nu i se mai prelungească acest contract, iar cldăirea (vezi articolul pe care il studiează procurorii) să fie dată pe veci tot acestor indivizi.

Cam asta a fost partea mea de poveste, de acum e treaba procurorilor. Dar la ce curaj au indivizii să continue, mi-e teamă că s-a fâsâit și dosarul ăsta. Și rămân eu singur în fața lor, in timp ce unii dintre voi vor întreba… dar tu ce ai făcut pentru Buftea?

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *