Buftenii vor avea un mall cu McDonald’s sau KFC și un nou supermarket

Din 2008 visează buftenii la un mall, anunțat la vremea aia la intrarea în oraș, în zona Buciumeni, unde va fi marele cartier Avicola Buftea, deja aprobat, și Centura A0.

Criza imobiliară de atunci a năruit visele buftenilor și ale dezvoltatorilor, dar iată că va apărea, când nici nu mai speram, dar în partea opusă a orașului. Și de fapt e în Crevedia. Și nu e mall, e strip mall. Adică un mall pe parter, cu un șir de magazine și pe interior și pe exterior, asemenea celui de la Prisma Corbeanca – Balotești.


UPDATE octombrie 2023:

Consiliul Local Crevedia a aprobat PUZ-ul pentru mall-ul de lângă Kaufland. Va fi pe 30 000 mp, strip mall cu drive in, Mc Donalds sau KFC. Nu va folosi același acces de la Kaufland, ci se va înțepa separat, lângă, în șosea. Beneficiarul este un anume Marius Făinarea, fost șef de vamă.


Ca și Kaufland, acest centru comercial, s-ar fi vrut în Buftea, dar apare în Crevedia, la limita cu Buftea din două motive. Terenul în Buftea este mult mai scump, iar primarul orașului nu încurajează așa ceva. De fapt nu permite, căci nu ar trebui să ai motive să nu încurajezi primirea de bani mulți la bugetul local. Astfel, Buftea se alege cu traficul, iar banii din impozite și taxe merg la vecinii din Crevedia, unde documentația urbanistică oricum se mișcă mai repede. Are și Primăria Crevedia un merit aici, că a fost deschisă, și va încasa mulți bani la bugetul local, iar noi sperăm să-i investească cum trebuie.


Retail Park Buftea – Crevedia va avea 30 000 mp și 300 locuri de parcare și ar trebui să fie deschis în 2024

Poziția exactă va fi tot pe Șos. București – Târgoviște, după Kaufland, spre Crevedia, între Kaufland și Agricantus. Cel mai probabil acea zonă se va dezvolta bine anii viitori, primarul din Crevedia furând startul prin construirea unor spații comerciale personale, imediat după, tot la șosea.

Precum Kaufland, noul centru comercial va conține și numele „Buftea”, evident, în scop de marketing. Va avea multe magazine ale unor branduri celebre, ca Jysk, Noriel, Flanco, LCW, Pepco, dar și fast food-uri, farmacie, o sală de fitness și chiar un drive-thru, cel mai probabil KFC, dar nu e exclus un McDonald’s. Dezvoltatorul va aduce și un brand mare pentru supermarket, probabil Carrefour sau Auchan, iar concurența cu Kaufland-ul vecin va fi benefică pentru consumatori.

Retail Park Buftea – Crevedia va fi dezvoltat de CEE Estate, din Pipera, cu asociați Burcu Uygurcetin și Aviram Mor.

Pentru amplasarea lui au fost discuții și cu propietarul terenului din spatele Kaufland, și acolo fiind o poziție bună, dacă proiectul Centura Oraului Buftea ar fi fost mai avansat. Dar cum nu se mai aude nimic, probabil n-au vrut să aștepte sau să riște.

Și noul cartier Buftea Est, aprobat anul acesta pe terenul fostei Avicola Buftea, prevede un astfel de centru comercial, adică acolo unde se preconiza a fi din 2008, și posibil ca acesta să fie motivul pentru care Buftea nu a fost interesată de apariția acestuia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *