(1) Ce votăm la alegerile parlamentare în Ilfov? Candidații cu șanse mari:

Județul Ilfov are alocate, conform legii, 5 locuri de deputat și 2 de senator în Parlamentul Romaniei. Acestea se vor ocupa in funcție de rezultatul partidelor în județ, dar și în funcție de procentul pe care îl fac la nivel național.

In două articole vom prezenta candidații din fruntea listelor de partid pentru alegerile parlamentare, candidații de pe locurile elgibile, cu șanse, de la partidele mari, dar și pe cei fără prea multe șanse.

PNL Ilfov

Daniel-Andrei Gheorghe e primul pe lista PNL Ilfov pentru Camera Deputaților. Licențiat in istorie și administrație, Daniel Gheorghe are doua mandate de deputat, acesta fiind al 3-lea.
Nu am informații despre realizările sale în cele două mandate, dar s-a remarcat prin discursuri naționaliste, conservatoare, pro biserică și familie, fiind și un admirator al lui Donald Trump.
Declară „m-am ridicat dintre dumneavoastră” și e fiul primarului PNL din Otopeni. Am intrebat pe pagina mea dacă a băgat în seamă Buftea domnul deputat PNL de Ilfov in 6 ani de parlament și mi-a răspuns un cont al dânsului care m-a făcut frustrat că nu știu.

George Tuță este candidatul de pe locul 2 al PNL Ilfov pentru Camera Deputaților.
Este fostul șef de cabinet al directorului SRI Eduard Hellvig, absolvent de ASE, firma sa ocupându-se de consultanță în afaceri pentru europarlamentarii PNL.
George Tuță a fost în echipa de campanie online a președintelui Iohannis în 2014. Deși pare foarte bun în acest domeniu, nu are cont de Facebook, dar și-a deschis unul de Instagram cu ocazia campaniei.
PNL Ilfov spune despre el că „În viitorul mandat, se va preocupa de digitalizare, de protecţia mediului şi de creşterea gradului de occidentalizare a României, dar cu accentuarea atuurilor naţionale”

Nu știu ce părere are colegul din fruntea listei, Daniel Gheorghe, despre intenția domnului Tuță de occidentalizare a Romaniei.

Irinel Scrioșteanu este al 3-lea pe listă, cu șanse mici, dar PNL e puternic în Ilfov. Fost viceprimar în Mogoșoaia, șef de cabinet al lui Marian Petrache la Consiliul Județean, acum secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Nicoleta Pauliuc este prima pe lista de candidati PNL Ilfov la Senatul României, propusă pentru un al doilea mandat. Nu am găsit informații despre dânsa, probabil dovada unei existențe șterse în politică și în activitatea profesională.

Am aflat doar că în actualul mandat a votat impotriva unui proiect de lege al USR care ar fi simplificat confiscarea averilor ilicite și a votat pentru inițierea referendumului propus de Coaliția pentru Familie, declarând că „Este datoria noastră să redăm demnitatea familiei”

Partidul Social Democrat

PSD Ilfov dă lovitura! Luptătorul Daniel Ghiță, primul pe lista la Camera Deputaților. Multiplu campion K1, a lucrat și la SPP în perioada 2001 – 2008, Serviciul de Protecție și Pază fiind cel care are atribuții privind siguranța națională, dar asigură și protecția deminitarilor, asigurând paza inclusiv a președintelui Băsescu.

Daniel Ghiță a făcut parte din Partidul Romania Unită al lui Sebastian Ghiță și anunța pe vremea aia infiinațrea unei grupări paramilitare Patrula lui Vlad Țepeș.

Al doilea pe listă la cameră este David Alexandru Burghiu, tot pe loc eligibil. Acesta, la doar 34 de ani, fin al cuplului Pandele-Firea, a acumulat funcții, salarii și averi semnificative.
A fost seful Radet, numit de Firea, dar și director general al Companiei Municipale Managementul Traficului Bucureşti, precum şi membru al Consiliului de administraţie Metrorex, membru al Consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parcuri şi Grădini SA, şi consilier în cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, funcții de pe urma cărora câștigă anual 350 000 lei, conform declarației de avere.


Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai e primul pe lista PSD Ilfov pentru Senat, loc eligibil, cu șanse. Google nu găsește informații despre Alfred, doar că ciupit 2 ani de mandat în Senat intre 2014-2016 și că a fost președinte al partidului PPU al lui Dan Voiculescu.

Aflam totuși că a avut o inițiativă legislativă inedita care prevede ca autorii unor infractiuni se pot autodenunta inainte de a fi prinsi pentru a fi iertati de orice pedeapsa.

Pe locul 2 pe lista la Senat, dar fără șanse, PSD a pus un alt apropiat al lui Pandele, fost șef al poliției locale Voluntari, consilier local acolo, acum consilier județean și noul președinte al PSD Ilfov… Viorel Iordache.

Uniunea Salvați Romania

Oana Cambera, avocat, antreprenor, este prima propunere a USRPLUS Ilfov pentru Camera Deputaților. Va intra sigur, dar după procentul slab de la locale al USRPLUS, s-ar putea să fie și singurul parlamentar al lor din Ilfov.
Nu am găsit informații despre dânsa, doar că e de doi ani implicată politic in PLUS Ilfov, fără să știm de vreo implicare clară in Ilfov, alta decât în structurile partidului. Pagina oficială mai zice că e „voluntar, mamă și responsabil de politici publice în Ilfov”. Ne-a dat detalii ea însăși pe pagina Acasă în Ilfov

Pentru Senat, USRPLUS Ilfov îl propune pe Florin Andrei, analist financiar, doctor în finanțe și profesor la ASE. Pentru a intra in parlament si cu un senator, USRPLUS are nevoie de un rezultat mai bun decât cel obținut recent la Consiliul Județean Ilfov, județul nostru având alocate doar 2 locuri în Senat, unul fiind mai mult ca sigur al PNL-ului, pentru celălalt luptându-se PSD si USRPLUS. Practic, competiția se poate reduce intre el și Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai de la PSD Ilfov, fost președinte al PPU, partidul lui Dan Voiculescu.

Florin Andrei este unul din puținii candidati ai USRPLUS care nu face parte din echipa Barna sau echipa Cioloș, el venind din USR Ilfov, o filiala pe care Barna nu o controlează.

Bogdan Grădinaru, a doua propunere a USRPLUS Ilfov pentru Camera Deputatilor. Este de pământ din Vaslui (nimeni nu e perfect) și locuiește în Balotești din 2012, de meserie programator, acum manager de produs la o mare companie românească de comerț online.

Este un apropiat al primarului capitalei, Nicușor Dan, fiind unul din cei 3 fondatori inițiali ai USR în 2016. Ca și colegul său candidat la Senat, Florin Andrei, nu se regăsește in echipele Barna-Cioloș, ci în tabăra contestatarilor. Este probabil cel mai „nicușorist” om din USR , inființând în 2016 USR cu Nicusor Dan, practic sediul inițial al partidului fiind la el acasă.

Șanse mici pentru Bogdan Grădinaru de a intra in Parlament, trebuie ca USRPLUS să depășească la voturi PSD în Ilfov. Nu e imposibil, la alegerile pentru Consiliul Judetean Ilfov au fost aproape la egalitate.
Practic, concurentul său în alegerile acestea este finul lui Pandele, David Alexandru Burghiu.

Pro Romania

Andrei Rizoiu, foto mijloc, 36 de ani, este primul pe lista la Camera Deputaților din partea ProRomania. Este președintele ProRomania Ilfov, a candidat la președinția Consiliului Județean Ilfov și a obținut un post de consilier județean.

Este dintotdeauna un apropiat al lui Ponta, a fost angajat al soției sale, Daciana Sârbu, apoi consilier in parlament, consilier de stat in guvern si chiar secretar de stat in guvenul Ponta, șef al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. In acea vreme a fost si administrator al Transgaz, unde, pe langa salariul de la guvern, a încasat o indemnizație lunara de 25 759 lei!
Declarația de avere de atunci…
CV-ul său aici…
A fost si administrator la două societăţi pe acţiuni, SC Delfincom şi BTT Perla Costineşti. Mai multe detalii despre dânsul, am găsit în acest articol.

Din ultima sa declaratia de avere aflăm că în ultimul an nu a lucrat, incasând o indemnizație de creștere copil de 5000 lei pe lună.

Foto stanga, primul pe lista candidaților ProRomania Ilfov, la Senat, Constantin Adrian-Cristian, consilier local la primăria Otopeni, care a lucrat 4 ani în cadrul Senatului României, dar și 4 ani în Guvern, consilier personal in Ministerul Mediului și în Ministerul Energiei.

Fără mari șanse de a intra in Senat, unde sunt doar doua locuri pentru Ilfov, pe ele luptându-se PNL, PSD si USR, dar poatea avea sanse in funcție de ce face ProRo la nivel national. La alegerile locale au avut un procent suspect de mare la Ilfov, 11%, față de 4,5% la nivel național. Dacă mențin procentul la Ilfov și fac pragul la nivel național, candidații ProRomania le vor lua fața celor de la PSD și USR Ilfov.

In partea a doua a acestui articol, vom prezenta candidații cu șanse mici.

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *