Video: Istoria orasului Buftea în Arhiva TVR

Am mai prezentat aceste imagini când au apărut acum ceva ani, dar e bine să le avem grupate pentru eternitate și pentru generațiile mai tinere. Buftea a fost in prim plan, in anii 70 si 80 de aici se dădea ora exactă în Ilfov, după 90 venind căderea.

În emisiunea „BUCUREȘTIUL ȘI TINERII SĂI” este prezentată Baza Turistica a Biroului de Turism pentru Tineret Buftea din 1973.

https://youtu.be/AA_YgeO2fzw

Reportaj „Fotograme din Realitate ” din 1984, filmat la Buftea; interviu cu primarul orasului Nicolae Rovinaru prezentând realizările Orașului Buftea.

https://youtu.be/VhZlQrN822U

Emisiunea „Gospodarirea Gospodarilor” din 1977, filmată la Buftea, surprinde construcțiile din acea perioadă și problemele cetățenilor orașului Buftea condus de Primarul Radu Marin.

https://youtu.be/-PAv9ZXxwOE

Emisiunea „ÎN NUMELE VIEȚII” din 1986 filmată la Buftea. Interviu la starea civilă cu tânăra familie Cojocaru și la maternitatea din Buftea.

https://youtu.be/AU957rOvLSI

Ediţia emisiunii Adevăruri despre trecut, difuzată miercuri, 7 octombrie, la #TVR1​, când Gheorghe Preda şi echipa emisiunii ne-au propus episodul „Buftea-Un Hollywood românesc”, care ne spune povestea studiourilor de film de la Buftea, despre care bârfele existente în epocă sugerau că ar fi fost construite de dictatorul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, la sugestia fiicei sale Lica, la rândul ei actriță. Buftea a intrat în legendă ca spațiul în care s-au produs cele mai bune filme românești din istoria cinematografiei. Dar, de-a lungul anilor, la Buftea s-au realizat nu numai producții românești, ci și coproducții internaționale de mare amploare.

https://youtu.be/mBs-C8ZTaF0

foto sus: Alexandru Nae

Fotografii vechi din Buftea

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *