Se scrie istorie! A fost descoperită legenda orasului Buftea!

Bătrânii orașului povestesc despre existența unei vechi mănăstiri pe malul cel înalt al Colentinei, unde istoricii au stabilit că a fost vechea așezare medievală Mănești, predecesoarea Buftei, menționată pentru prima oară în documente din 1577. Legenda spune că așezarea a fost părăsită și îngropată după o molimă devastatoare.

După amintirile buftenilor, ultimele rămășițe ale unui zid al mănăstirii au căzut pradă agriculturii intensive la începutul anilor 80.

In zona, de-a lungul anilor s-au descoperit mai multe lucruri interesante, dar din pacate prea puțin cunoscute, dacă nu ascunse, multe distruse. Situl arheologic La Carna dar si un alt sit arheologic, descoperit la inceputul anului, tot pe malul .Iata si cum arată un raport de cercetara arheologică din Buftea, de unde aflăm că aici exista o așezare de peste 2000 de ani.

In 1972, arheologul Aristide Stefănescu a cercetat statul Mănșeti și mănăstirea La Cârna, găsind obiecte valoroase în mormintele de aici, practic în continuarea celor descoperite acum. Vezi aici cercetarea lui.

După cum spun și în video, sper că acest monument, oricum pe lista monumentelor din Patrimoniul Național, va fi păstrat și conservat cum trebuie, și mai mult, să construim aici o bisericuță care să marcheze locul istoric, cu vechea mănăstire și zecile de morminte care s-au descoperit deja în zonă.

https://youtu.be/MdsVKDjuumQ

Mai jos, un articol cu detalii despre săpăturile arheologice începute la finalul anului trecut, dar și despre viitorul ansamblu rezidențial al primarului, care se plănuiește aici.

Moment istoric pentru Buftea! Cimitir medieval descoperit pe terenul primarului!

Și o altă descoperire recentă în pădurea orasului… Descoperire istorică azi în Pădurea Râioasa Buftea!

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *