Soluții in privinta problemei apei din Buftea… simple, reale, posibile!

De fiecare datâ când vine vorba de această problemă uriașă a orașului, primarul și consilierii locali susțin cu vehemență că nu au ce face in privința asta. Pistol insistă chiar că apa e potabilă și că el și copii lui beau această apă… vezi video aici de la minutul 9, iar la minutul 17 este si interventia mea. Iată 12 soluții pe care ei le pot aplica imediat pentru a imbunătăți măcar situația:

1. Prezentarea si dezbaterea realității actuale in cea mai apropiata sedinta a Consiliului Local. Comunicarea poate atenua tensiunile din societate.

2. Initierea unei dezbateri publice pe tema furnizarii apei potabile in Buftea, cu participarea autoritatilor locale si centrale, consilieri locali, reprezentanti RAJA, cetateni, presedinti si adminsitratori ai asociatiilor de proprietari, inspectori DSP, experti in instalatii, presa centrala.

3. Incetarea Hotărârea Consiliului Local nr. 124 din 31 Octombrie 2013 privind aprobarea Strategiei de tarifare practicată de operatorul regional S.C. Raja Constanţa S. A. pentru perioada 2014 – 2020, si anularea cresterii tarifului in 2020.

4. Neaprobarea vreunei strategii de tarifare in crestere pentru anii urmatori, avand in vedere pretul deja foarte mare, cel mai mare din tara chiar, calitatea apei, care nu se poate consuma, si faptul ca sediul RAJA Buftea, terenurile și puturile din care se extrage apa, și uzina de apă sunt ale orasului Buftea.

5. Infiintarea unei comisii la nivelul Consiliului Local, care sa supravegheze activitatea firmei RAJA, sa centralizeze nemultumirile si sesizarile cetatenilor privind calitatea apei potabile si sa urmareasca solutionarea lor

6. Transparentizarea si publicarea pe site-ul Primăriei Buftea a contractului Asociatiei de Dezvoltare Intercomuntiare “Apa Canal Constanta” (ADI) incheiat cu SC RAJA SA , in numele si pe seama UAT-urilor membre (intre care si UAT Buftea), contractul de delegare de gestiune a serviciilor publice de apa si canalizare , aprobat anterior de Consiliul Local Buftea.

7. Initierea unui proiect de hotarare al Consiliului Local Buftea, prin care unitatile de invatamant si unitatile sanitare din Buftea, sa beneficieze de gratuitate la serviciul apa-canal.

8. Initierea unui proiect de hotarare al Consiliului Local Buftea prin care un procent din incasarile RAJA de la bufteni sa fie investit la nivel local in domeniile: mediu, sanatate, invatamant.

9. Impunerea firmei RAJA Constanta să aducă la starea inițială străzile din Buftea care au avut de suferit in urma lucrărilor sale.

10. Initierea unui proiect de Hotarare a Consiliului Local Buftea prin care RAJA sa fie obligata sa monteze la fiecare bransament al clientului UN FILTRU, pentru ca materialul solid din apă să nu mai blocheze instalațiile sanitare.

11. Centralizarea la nivel de Primărie a tuturor sesizarilor privind pagubele aduse cetralelor și aparatelor casnice și acțiunarea in instanță pentru despăgubirea cetățenilor.

12. Finațarea inlocuirii conductelor interioare in blocuri, unde e nevoie, și recuperarea banilor de la asociații, eșalonat, in 4 ani.

Semnați petiția…
https://www.petitieonline.com/buftea_vrea_ap_curat_la_pre_decent?

#pentruBuftea

#apaBuftea

scris de Bogdan Tobă

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *