Pistol a preluat ideea mea din 2020 și îl felicit pentru asta. Doar că o face în stilul său dubios.

Spuneam în programul meu electoral cu care am candidat la funcția de primar, că unul din marile proiecte pentru Buftea ar trebui să fie construirea unei săli polivalente. Nu există niciuna în Ilfov, în București doar una și e nevoie de alta.

Să o facem noi înaintea lor și să aducem banii bucureștenilor în Buftea. Am avea ce să facem cu ea… sporturi, evenimente și concerte. Ar pune efectiv Buftea pe harta României.

A venit campania electorală și el se laudă tot cu un parc pe câmp în 12 ani. Plus din nou, promisiunile cu bazinul de înot și academia de caiac-canoe, al 12-lea an când vine cu asta. Avem sute de copii legitimați la Voința Buftea, dar puțini se țin de sport și după juniorat. Nu poți motiva la nesfârșit copiii doar cu un trening, o pungă de dulciuri și o poză cu primarul. Vrei să faci ceva remarcabil pentru sportul local și pentru Buftea, nu doar să obții voturile părinților?

Fă o sală polivalentă, că e teren, si e al primariei, și ai și interes personal în zonă. Fiind lângă baza FRF, vei avea acolo un campus sportiv unic. Vei avea mare succes si cu spațiile de cazare ale familiei tale pe care le faci acolo. Primarul, chiar lângă terenul primariei, are pe numele mamei sale 2 PUZ-uri pentru ansambluri rezidențiale cu spații de cazare.

Pe lângă faptul că acești copii vor visa măreț în sala aia, vei face bani cu inchirierea ei la diferite evenimente sportive, culturale și muzicale. Se va întreține singură, va face Buftea un pol de interes, ți se vor vinde terenurile singure și la suprapreț. NIci măcar nu o faci din bugetul local, ci cu fonduri europene sau de la guvern.

Doar că Pistol a demarat proiectul în stilul caracteristic… ilegal, dubios, ascuns, cu iz de combinație imobiliară.

A propus să votăm în Consiliul Local dezmembrarea marelui teren pe care primăria îl are în Buciumeni, zona FRF. Din marele teren a fost dat deja către FRF o bucată semnificativă pe care s-a construit baza, iar acum vine cu o altă dezmembrare, doar că fără să specifice forma ei și suprafața.

Și nici scopul. Scopul abia l-a spus el în ședință, când a fost întrebat. Zice că pentru o sală polivalentă. Foarte frumos. Dar de ce nu specifici în proiect scopul? Ca să deturnezi scopul mai târziu și cine știe ce combinație faci cu suprafața dezmembrată? De ce nu specifici suprafața dezmembrată? Poate e prea mare, poate e prea strâmbă, noi trebuie să votăm, ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul orașului.

E inadmisibil moral și ilegal să propui dezmembrarea terenurilor orasului, fără niciun fel de detalii. Un cetățean prezent la ședință a susținut vehement că acela e islazul comunal și e interzis să construim pe el. M-am abținut la proiect pentru că, deși aprob ideea, nu se poate vota fără informații și netransparent.

Primarul capitalei, Nicușor Dan are și el în plan să facă o sală polivalentă, dar nu crede că e potrivit ca ea să fie în oraș. Poate îi furăm idee, poate i-o împrumutăm, sau ne combinăm. Dar dacă Nicușor Dan o face primul în altă parte, a noastră nu mai e fezabilă, desigur.

Și atunci terenul nostru, gata dezmembrat în secret, cine știe ce destinație dubioasă va avea… Astfel de proiecte par totuși, în stilul cum sunt elaborate de Pistol, doar promisiuni electorale și combinații imobiliare.


0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *