Cum promovam Buftea?

Am decis șă nu iau în glumă introducerea mea în comisia de turism și agricultură, așa că imi fac de lucru în domeniu. Un șut in spate e un pas inainte, iar un eșec e o oportunitate.

La prima vedere sună inutil turismul în Buftea, dar dată fiind poziția noastră geografică, putem să facem altfel de turism. Nu o să vină prea multă lume să se cazeze la Buftea 2-5 zile și să facă turism, dar eu cred că pe viitor potențialul în zonă este turismul de week-end, practicat de locuitorii din București și intreg Ilfovul, care ies în aer liber, în apropiere, câteva ore, și nu pot pleca in vacanță prea des. Turismul de week-end e o pâine de mâncat, cred că va avea un impact mare în viitor în zonă și e bine să profităm. Doar să ne deschidem orașul, doar să avem ce arăta oamenilor. Și Buftea are, slavă domnului! Important e să știm să-i atragem.

Un site de promovare a orașului ar ajuta enorm, cu o pagină de Facebook dedicată, și promovarea pe rețelele de socializare. Voi demara acest proiect, dar am nevoie de ajutor. Și am două variante.

1. Propun proiect de hotărâre în Consiliul Local și nu cred că majoritatea PNL nu l-ar vota. Site-ul ar fi dezvoltat și administrat de Primăria Buftea, dar treaba asta ar avea și niște dezavantaje, după părerea mea. Ar avea costuri, poate chiar semnificative, din banii nostri, pe care nu le putem controla, și există riscul ca el să nu arate cum trebuie, să nu fie util, să nu se ocupe cineva cum trebuie de el. Uitați-vă la site-ul primăriei în ce hal e, cum să cred că va ieși ceva frumos? Mai există riscul ca site-ul de promovare a orașului să fie exploatat electoral.

2. Să-l facem noi și să ne ocupăm de el, noi, o asociație. Facem voluntariat, primim donații în sensul ăsta și transparentizăm cheltuielile. Fără politică in el, fără opinii, fără discuții, doar promovare.

Voi ce ziceți? 1 sau 2? Nu vreau a 3 -a variantă, să fie site-ul meu, ci site-ul comunității, de aceea n-as vrea să transform expresuldebuftea.ro, el va rămâne site-ul de opinii libere și atitudine.

Ne vom împărții voluntar rolurile… cineva se ocupă de cultura, cineva de sport, cineva de fotografii, cineva de afaceri locale. Nu pot să tin singur un astfel de site.

Prin treaba asta vom încerca să atragem cât mai mulți vizitatori din Buc-IF, căci sunt milioane de oameni in zona și o tonă de bani, iar noi avem potențial enorm. Ei vor veni, se vor simți bine, ne vor lăuda, iși vor lăsa banii aici, și poate vor fi convinși să investească aici, să facă afaceri, sau să se mute aici, să-și cumpere o casă, poate chiar in ansamblurile rezidențiale ale primarului. Sigur va fi și dânsul interesat de idee.

Nu în ultimul rând, site-ul va fi extrem de util și buftenilor!

Ce ar putea conține site-ul in linii mari?

ISTORIE
Aici avem din fericire lucuri senzaționale de scris și de promovat. Avem material mult de tot.

BUFTEA VECHE
Poze și povești din ultimul secol buften. Sigur găsim in arhivele personale poze fabuloase din trecut. Poate fi un muzeu virtual

CULTURA
Promovăm acțiunile culturale, Centrul Cultural Buftea, inițiative in domeniu. Casa de Cultura din centrul orasului e renovată și sigur va deveni un pol de interes local. Putem atrage mulți vizitatori la evenimentele culturale.

GALERIE FOTO/VIDEO
Fotografii profesionale din oras, peisaje, clădiri, etc.

HARTA ORASULUI

TRANSPORT
Toata variantele de transport cu care pot ajunge vizitatorii aici… maxi-taxi, autobuze, tren, bicicleta.

SPORT
Totul despre activitățile sportive, cluburi, asociatii, dar și despre sportivii amatori și sportul de masă.

CICLOTURISM
Aici e vorba de poiectul pe care aș vrea să-l implementăm, despre care v-am mai vorbit. E o oportunitate, nu există așa ceva in zona Buc-Ilfov, și credeți-mă că știu, sunt mulți doritori de așa ceva. Un alt instrument de a ne promova orasul. Detalii… https://www.facebook.com/expresul.debuftea.3/posts/3690363074320911

LACUL BUFTEA
Lacul nostru e un simbol al orasului, trebuie să fie o atracție natională, trebuie amenajat după cum merită. Secțiune separată pe site pentru el, ca și pentru celelalte simboluri, Domeniul Știrbey și Studiourile Buftea.

DOMENIUL ȘTIRBEY
Prezentare, informatii, evenimente.

STUDIOURILE BUFTEA
Prezentare, informatii, proiecte.

VECINI
Ne lipim și de vecini, și ei de noi, căci au multe chestii interesante și ei. Dacă vine cineva de de parte, poate lega vizitarea Buftei de Crevedia (Mănăstirea Rebegești e fabuloasă), Mogoșoaia (Parcul și Palatul), Corbeanca, toate având lacuri și păduri, treasee perfecte pentru cicloturism.

BRANDURI LOCALE/AFACERI LOCALE

PRODUCĂTORI LOCALI
Vom strânge într-o secțiue adevărații producători locali, cu certificate și firme, ii vom ajuta să se promoveze și să vândă turiștilor

CAZARE/RESTAURANTE/BARURI
Promovăm afaceri locale și oferim alternative vizitatorilor

BUFTENI CU CARE NE MÂNDRIM
Avem. Trebuie promovati.

BUFTEA ÎN PRESĂ
Cităm articole favorabile de presă care ne pot promova.

Trebuie să ne deschidem orașul, astfel ne vom deschide și mințile! Ce ziceți de idee? Alte propuneri? Găsim un nume simplu de site, să atragă? Cine vrea sa se implice voluntar, da un semn. Nu pot singur.#turismBuftea

]]>
1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *