De la 1 aprilie se vor trasmite Live pe Facebook ședințele Consiliului Local Buftea

Consilierii locali au fost de acord în unanimitate pentru transparența mult dorită de cetățenii orașului și au fost de acord cu motivele pe care le-am prezentat.

Ședința de ieri a marcat un moment istoric pentru Buftea, astfel vom intra și noi în rândul tuturor orașelor din Romania, care transmit deja Live Video pe Facebook ședințele. Consilierii locali au primit cu brațele deschise propunerea mea, deși nu mă așteptam, sincer. In link cele 10 motive pentru trasnimiterea live. Iată ce au declarat în ședință.

Primarul Orașului Buftea:


Apreciez inițiativa d-lui Tobă, departe de mine ideea de a nu fi de acord cu filmarea ședințelor. Întotdeauna am încurajat transmiterea informațiilor către cetățeni și nu am refuzat vreodată să apar în fața camerelor. Transparența a fost o promisiune personală în fiecare campanie electorală și voi face totul pentru asta.

Domnul consilier Tobă ar fi trebuit să aibă această inițiativă și să filmeze dânsul însuși, încă din anii trecuți, de când vine la fiecare ședință. Nu e târziu nici acum, chiar e nevoie să se implice alături de noi în relația bună pe care o avem cu cetățenii

Liderul grupului consilierilor PNL:

Noi, ca majoritatea în Consiliul Local, am încurajat dintotdeauna transparența, am pus toate proiectele în dezbatere publică și am solicitat domnului primar, coelgul nostru de partid, să publice pe site-ul primăriei tot ce trebuie, inclusiv procesele verbale ale ședințelor. Din ședința viitoare vom face o adevărată sărbătoare pentru buftenii care așteaptă să ne vadă la lucru.

Faptul că peste 400 de cetățeni au semnat o petiție prin care cer asta e un motiv in plus să le oferim ce doresc!

Liderul grupului consilierilor PSD

Partidul Social Democrat a evoluat și chiar impune pe linie de partid comunicarea și transparența, astfel că noi, cei doi consilieri PSD, primim cu bucurie această inițiativă, care va reuși să ne pună în valoare activitatea susținută în sprijinul buftenilor, pentru a demonstra că PSD Buftea face opoziție, se luptă și sprijină inițiativele moderne, demne de anul 2021.

Felicităm și noi pe domnul Tobă, fără de care nu știa nimeni că PSD Buftea mai există.

Liderul grupului consilierilor ProRomania

Această inițiativă a fost de fapt ideea noastră, ne-am luptat întotdeauna pentru ea, domnul Tobă ne fură ideile. Vrem transmiterea live video cu amendamentul ca domnul Tobă să nu mai vorbească în ședințe, să ne facă în scris proiecte, nu informări ilegale. În plus, ar trebui să nu mai facă petiții online, că sunt ilegale și să nu mai scrie de noi.

De asemenea, cetățenii sunt invitați la ședințele publice, unde pot filma ei înșiși cu telefonul mobil.

Articol scris pe 1 aprilie. Vezi și pe cel de pe 2 aprilie.

]]>
1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *