Bugetul pe 2021, promisiuni multe, bani puțini pentru educație.

Surprinzător, pentru 2021 primarul orașului propune mai puțini bani pentru învățământul local, decît au fost chelutiți in 2020, an pandemic, cu foarte mică activitatate în unitățile de învățământ.

Miercuri, 26 mai, ora 16.30, in sala de ședințe a Primăriei Buftea, va avea loc sedința ordinară a CL Buftea din această lună. Pe ordinea de zi puține proiecte, cel mai important, adoptarea bugetului orașului pe 2021, dar și aprobarea situațiilor financiare pe 2020 ale celor 3 societăți ale CL Buftea.

Bugetul propus de primar anul acesta este de 84 462 014 lei, deși anul trecut au fost cheltuiți doar 59 299 000 lei.

O diferență uriașă, dar este ca o promisiune electorală, așa susține primarul că vom evolua din punct de vedere financiar. E ușor să promiți, până la urmă… asta e bugetul, o poză a promisiunilor actuale, el urmând oricum a fi rectificat de câteva ori pe an, după interese.

In 2020 s-au cheltuit 3 951 399 lei  pentru învățământ de la bugetul local, iar în 2021 se propun doar 3 059 000 lei.

Aruncați-vă un ochi și comentanți! Unde credeți că e alocat prea mult și unde prea puțin?Nimic remarcabil nici în 2021, doar 10 926 566 lei pentru investiții

Mă uitam pe proiectul de buget, care va fi în sfârșit adopotat și la Buftea, și nu văd nimic interesat. Promisiuni electorale, ca de obicei, mult copy-paste din anii trecuti, nimic remarcabil. Cum nu găsești ceva remarcabil nici în proiectele inițiate de primar și viceprimar în acest mandat, în consiliul local. Cu intreaga logistica, acces la documente, 15 consilieri, si 100 de oameni in spate.

Doar donații de drumuri fictive ale familiei Pistol, prelungini de contracte, măriri de tarife, aprobări de cheltuieli, cedări de terenuri și documente obișnuite privind funcționarea orașului. Ședințe de 15-20 de minute, proiecte „serioase”… Nicio idee de viitor, nimic iesit din pătrățelul în care ne ține de 9 ani, nicio inovație, nimic pentru evoluție. Uitați-vă pe ele, pe site-ul primariei. Nu e nimic. Nu ai nici despre ce să vorbești, nu ai nicio știre.

Dar iși plătește și trimite cățeii să împrăștie pe net că nu face consilierul independent proiecte să scoată orașul din anonimat și nu tunde el iarba de pe străzi, când ADP-ul întreține moșia priamrului.

Când le-am scris că e legal să transmitem video ședința, și-a pus mașinăria de vot să respingă agresiv o LEGE !!! Vă dați seama ce ar face cu proiectele mele… Mie nu-mi răspunde secretariatul consiliului la mailuri si solicitări de documente aferente ședințelor! Atât de mare e panica! Cu ce să fac proiecte? Cu cărți de joc? Și apoi se întreabă ce mă motivează să mă iau de toate combinațiile pe care le face în interes personal.

Foto de la cățelul care vine la ședință doar să mă înregistreze pe mine. Aici când le ceream să-mi arate unde e drumul fictiv pe care îl mai donează să-și maximizeze profitul personal.

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *