Propuneri de bun simț pentru oraș, refuzate de primar

În ședința Consiliului Local Buftea în care s-a votat bugetul local pe 2023, am făcut 5 amendamente, toate simple, în total de 1 150 000 lei, pentru proiecte mici, dar necesare și urgente pentru comunitate.

După felul în care au fost respinse de primar și consilierii săi PNL-PSD, putem doar să constatăm că e rău intenționat, nu-i pasă de comuntiate și nu e conectat la nevoile ei. Sau e doar vorba de incompentență crasă. Dacă nu înregistram ședința CL Buftea nu ați fi crezut discuțiile astea despre amendamentele propuse de mine!

1. Toaletă modernă Parcul dintre Flori

Asta a fost o promisiune electorală a primarului în 2012, și imediat după ce a ieșit primar a făcut un proiect de hotărâre cu numeroase toalete moderne în tot orașul. Timp de 10 ani i-au ieșit doar vreo 3, și alea închise cu cheie, pentru care trebuie să ceri voie paznicilor.

Nu mai putem tolera lipsa unor toalete decente în Parcul dintre Flori în anul 2023. Parcul acesta este singurul parc adevărat din Buftea, singuul în care poți face sport, poți alerga, te poți plimba cu bicla, e pentru toate vârstele, e cel mai frecventat, inclusiv de mulți oameni din Crevedia și chiar Corbeanca. Are veceuri de șantier de 9 ani de când a fost inaugurat (foto sus). V-am scutit de pozele din interior… nu vrei să intri tu în ele, dar să-ți trimiți copiii mici! Îți închipui cum e înăuntru vara. de la 30 de grade?

Am propus primarului și consilierilor construcția unei toalete decente, mică, fix ca cea din fața primăriei.

❌ Replica primarului a fost simplă și sigură… Parcul are deja toalete.

Când i-am spus că nu cred că a trecut vreodată pe lângă ele ca să-și închipuie ce e acolo, a zis că oricum o să mai facem un parc lână acesta, și poate (!!!) o să facem acolo o toaletă, nu facem în ambele parcuri, că nu vede unde avem loc aici.

Nu e loc în ditamai parcul, plus ditamai spațiul public de lângă, oameni buni, pentru o toaletă! C-tin Dumitru i-a adus aminte că a dat un loc în mijlocul parcului cuiva pentru un fast food. Primarul nu părea că-și mai amintește.

Consilierii PNL și PSD au votat împotrivă. Probabil niciunul nu merge cu copiii în parcul acela. Oameni rupți total de realitatea și nevoile comunității, deși 9 dintre ei sunt cadre didactice.


2. Amenajare Parcare Gara Buftea, zona Viilor

Parcarea din zona Gării Buftea a devenit neîncăpătoare în zona Bd. M. Eminecu – Str. Gării, iar cetățenii care vin pe str. Viilor parchează în acea zonă, neamenajată, in praf și noroi.

Varianta transportului cu trenul este tot mai răspândită printre bufteni, și e nevoie de o parcare nouă și acolo, pentru a încuraja transportul cu trenul și pentru a nu supraaglomera cealaltă parcare și traficul în zona Aleii Gării. Cealaltă parcare arată așa…

❌ De ce a respins primarul amendamentul, vezi video.


3. Campanie de sterilizarea și microcipare gratuite pentru câinii cu și fără stăpân

Pentru că orașul Buftea a scăpat de sub control gestionarea câinilor de pe străzi, este unica metodă eficientă de gestionare a populației canine, fără să aplicăm eutanasierea, care de fapt tratează efectul și nu cauza. Este datoria autorităților locale să rezolve această problema creată de oameni.

Se poate face un parteneriat cu o clinicila veterinara mobilă, care va fi amplasată în periodic în fiecare cartier. În campanie se asigură gratuit anestezia, sterilizarea, tratamentul după operaţie, microciparea, înregistrarea în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân şi carnetul de sănătate. În același timp vom trata cu seriozitate educația și responsabilizarea proprietarilor de câini, prin aplicarea legilor existente și campanii masive de informare.

❌  Amedamentul a fost refuzat categoric de primar și consilierii PNL-PSD pe motiv că nu avem bani, nu e nevoie, ne descurcăm și așa, să vină alții să ne facă. Primarul a motivat halucinant spunând că nu are nicio cerere în sensul ăsta, niciun cetățean nu a cerut să-i fie sterilizat cățelul.


4. Cresterea sigurantei pietonale si rutiere pe digul din vecinatatea Parcului dintre Flori

Am propus iluminarea digului cu lampi led, realizarea unor parapeti de siguranta rutiera, amenajarea drumului ca obiectiv de interes local, banci, cosuri de gunoi si supraveghere video.

Digul administrat de Apele Române, care face legătura între cartierele Buciumeni și Flămânzeni a devenit mult prea important pentru oraș pentru a mai rămâne în starea actuală, neasfaltat, plin de gropi și fără iluminat public, mai ales că e în aproprierea Parcului dintre Flori, unde vin mulți locuitori ai cartierului Flămânzeni, cartier care se dezvoltă rapid și nu are decât un parc mic, în spatele școlii.

Se poate realiza un parteneriat cu Apele Române, instituție care conform unui răspuns în scris, este deschisă oricăror propuneri ale autorităților locale, care pot conduce la îmbunătățirea condițiilor din zonele de interes pentru locuitorii cartierelor riverane lucărilor adminsitrate

❌ Primarul mi-a dat dreptate că e nevoie și a confirmat că avem hotărâre de parteneriat cu Apele Române pentru acest dig, dar că ne-au impus să renunțăm la procesul cu ei pentru a demara parteneriatul. Iar el nu a fost de acord.

Suntem în proces cu Apele Române de 10 ani, proces care are ca obiect Lacul Buftea, pe care primăria la cadastrat. Practic am vrut să luăm lacul în administrarea noastră, cu forța, iar ei nu au fost de acord. Au câștigat într-o primă instanță.


5. Cresterea sigurantei pietonale in zona unitatilor de invatamant de pe raza teritoriala a orasului Buftea, prin refacerea, modernizarea si regandirea trecerilor de pietoni

Am propus 4 treceri de pietoni în zona școlilor pe următoarele străzi: Str. 23 August. Str. Știrbey, Str. Agricultori și Str. Independenței. Se doreste ridicarea de nivel a tuturor trecerilor de pietoni din zona unitatilor de invatamant, marcarea cu vopsea reflectorizanta, iluminare led suplimentară, semnalizare si presemnalizare, blocarea parcarilor dinainte si dupa.

❌ Consilierii primarului au votat amânarea propunerii mele pe motivele următoare: avem implicarea Poliției Locale în jurul unităților de învățămân, întâi să reasfaltăm în zona Școlii nr. 1 și vom veni la rectificarea bugetară cu propunerea asta.


Pe canalul meu de youtube aveți toată discuția din ședință, înregistrată.


0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *