E aproape de final procesul impotriva primarului, pentru că nu îmi dă contractul cu Raja

Azi am avut încă un termen la Judecătoria Buftea în procesul pe care l-am intentat primarului pentru că nu-mi răspunde la solicitări privind documente de interes public. Am cerut contractul cu Raja, dar și publicarea pe site-ul primăriei, coform legii, a hotărârilor Consiliului Local, a proceselor verbale ale ședințelor, dar și a declarațiilor de avere. E peste puterea mea de a înțelege de ce un proces atât de simplu, durează atât.

Ca de obicei, juristul primăriei a venit cu motive jenante pe care le-a susținut in fața instanței pentru a-mi fi anulată acțiunea. Sigur și dânsului îi e probabil rușine de ce e pus să susțină acolo. Data trecută a susținut că nu ar trebui să-mi dea curs cererii că nu am un interes personal în asta. Adică nu ar fi treaba mea. Sigur că nu e, e treaba comunității. De parcă legile 544/2001, 52/2003 și 176/2010 se referă la interese personale, nu publice.

Juristul primăriei schimbă foaia acum și spune că cererea mea a fost de fapt campanie electorală, că eram contracandidatul primarului, de aceea instanța ar trebui să nu accepte cererea mea legitimă. Doamna judecător il atenționează că nu are legătură, dar dânsul plusează, susținând că primăria Buftea nu e parte in contractul cu Raja, ci o asociație, ceva așa de pe altă planetă, probabil. O minciună ordinară. Primăria Buftea e parte din Asociația Intercomuntiară care are contractul cu Raja, deci ea insăși e parte în contract, iar acesta e de interes public, pentru că se referă la o activitate a unei autorități publice, cum spune legea.

In privința informațiilor de interes public, pe care eu le solicit a fi publicate pe site-ul primăriei, conform legii 52 și 176, juristul primăriei inventează că domnul pirmar m-a chemat să-mi fac copii xerox după ce mă interesează, că oricum ele sunt afișate la avizierul primăriei. Minciuni apocaliptice, noroc că aveam mască și nu mi s-a văzut hohotul de râs. Nu m-a invitat nimeni să fac xerox și oricum legea zice clar că ele trebuie să fie afișate pe site, nici măcar la avizier, unde după cum vedeți cu toții când intrați in primărie, nu e așa ceva.

Am prezentat instanței și petiția colectivă semnată de 826 de bufteni, care cereau, printre altele, și publicarea contractului cu Raja, deci nu e un capriciu al meu, e un mare interes public. La ce miză e contractul acesta, sunt sigur că și când îi va obliga instanța, nu vor respecta decizia și o vor intinde la maxim.

Asta e stilul sistemului… simte presiunea și încearcă să tragă de timp și să reziste până in pânzele albe! Sunt absolut sigur că instanța imi va da dreptate, și nu poate accepta o asemnea pledoarie penibilă a sistemului. Am incredere in noua generație de judecători care poartă converși 🙂

Iar transparetizarea și comunicarea primăriei o voi face eu de acum, chiar și cu forța! Trebuie să știm cu toții cine și ce decizii ia și cu ce costuri din banii noștri. Oricum, e revoltător sa ne pierdem timpul si banii, și noi, și instanta si primaria, in astfel de procese inutile, doar din cauza unor disperați după putere.

]]>
1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *