Cum se taie legal pădurile din Buftea

Mai mulți cetățeni mi-au reclamat că se taie din Pădurea Râioasa, pe partea cu Samurcași, pădure ce aparține de Buftea. Am investigat și la prima vedere pare legal. Nu mi-e frică, nu tre să ne fie frică la noi acasă… am fost singur la fața locului, pe ambele părți, și pe partea cu Samurcași și prin Buftea, căci părea că se croiește un drum prin mijloc.Copacii tăiați sunt destul de urâți, strâmbi, noduroși, uscați, bătrâni. Muuult noroi, n-am putut explora prea mult, dar când se va usca o să intru mai mult in pădure, să vedem cât au tăiat. Știu că e ilegal să intri in pădure, nu dați cu parul, mă risc. Că așa au făcut ei legea, să nu vezi ce se taie. Au traversat canalul și l-au blocat… sper să nu-l lase așa.

Pe partea cu Buftea nu a ajuns, nu se taie, nu e drum croit. E totul ok. Pădurea pare destul de bătrână, ce-i drept. Pare că așa e procedura, să se mai răreaescă arborii bătrâni, ca să facă loc celor tineri.

Am și filmuleț cu două camioane uriașe care au incărcat materialul lemnos, le-am și urmărit, au luat-o spre Centură. Deci nu e o operațiune locală.

Hai să vedeți cum arată padurea noastra, Râioasa Buftea, dupa o taiere legala, conform unui panou plantat in zonă (foto in comentarii).
Am intrat pe la Samurcași si nu am ajuns chiar până unde se termina lucrarea. Prima poză e la intrarea in padure, cele doua filmari sunt mai înăuntru, practic una in continuarea celeilalte.
Mie imi pare rărită exagerat, dar nu sunt specialist, nu știu daca asa ar trebui sa arate o taiere legala. Dar e bine sa avem ochii pe ei.
#BufteaVerde

Nu cred că vreți primari care să se uite la pădure doar ca la o resursă de mită electorală pentru amărâți. Poate vreți unul care să monitorizeze la pas pădurile inconjurătoare. 🙂

Intre timp, ce surpriză, guvernul PNL a contestat la CCR legea adoptata de Parlament la inițiativa USR, privind inființarea DNA-ului pădurii. Pe motivele penibile că nu sunt bani și că ar fi inutil.

Inutil, iar acum două zile, un cunoscut activist de mediu a fost atacat cu sălbăticie de un pădurar, ulterior arestat:

https://www.b1.ro/stiri/eveniment/incident-grav-in-suceava-activist-de-mediu-si-fiica-sa-atacati-de-un-padurar-in-prima-zi-video-337315.html

Am fost și la Padurea Bufteianca (spre Darza-Corbeanca) şi am aflat ca legea interzice accesul in padure.

Codul Silvic zice „Accesul public în pădure este permis numai în zone amenajate și pe trasee marcate în acest sens.” Desi am vazut si un marcaj, patrat rosu cu sageata. In schimb se taie in continuare, legal, ne-au spus autoritatile.

Meregeti, e frumos, nu e nevoie sa intrati efectiv in padure, sunt drumuri pe langa. Acces peste calea ferata pe la Kaufland, pe str. Padurii din Otetarie, sau pe la Liceul B. Stirbey.

In urma unei petitii cu 10 000 de semnatari, actualul ministru a declarat recent ca ia in calcul modificarea acelui articol de lege, care aparent exista doar pentru a ne proteja pe noi de „lucrarile silvice” . Da, amuzant, stiind cum arata padurile Romaniei.

Detalii… https://www.green-report.ro/acces-liber-paduri/

https://campaniamea.declic.ro/…/vrem-acces-liber-in-padure-1

scris de Bogdan Tobă

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *