Exploziv! Cum arată adăpostul de protecție civilă din Centru!

Din păcate, au ajuns să ne preocupe și astfel de subiecte, la care nu ne-am gândit niciodată în ultimii 30 de ani! Văzând ororile din vecini și cât de ușor poate escalada un război, buftenii au început să întrebe despre adăposturile care pot oferi protecție în caz de bombardamente.

Conform comunicatului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Ilfov, orasul Buftea are 1 astfel de adăpost în Studio, doar la blocul D, Sc.A, la blocurile vechi, iar în Centru, la subsolul celor 6 blocuri ANL, mai exact, 4 pe str. Oltului, 2 pe str. Vlăsiei. Am venit aici să verificăm cum arată, iar dacă subsolul pare ok, clădirea cu totul nu pare deloc. Vezi imaginile până la final.

Așa arată un adăpost oficial, dar majoritatea blocurilor au subsoluri, insă foarte puține care pot servi ca adăpost, neavând acces potrivit și sisteme de ventilație. Se pare că mai este un adăpost antiaerian în Studiourile Buftea. În cartierul Studio erau 4 astfel de adăposturi, la cele 4 blocuri vechi, A, B, C, D, dar 3 dintre ele au fost vândute in ultimii ani.

Altfel, Consiliul Local Buftea a demarat procedura de achiziție a acestor locuințe ANL, de către chiriașii lor. Vezi aici regulamentul de vânzare a locuințelor ANL.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *