VIDEO – Cum se fraudează fondurile europene pentru apa potabilă!

Nu e despre problema noastră de la Buftea, ci despre cazuri din mediul rural, din Oltenia. Rețeta fraudării fondurilor europene de la sate e clasică… iar Buftea pare o copie la scară mult mai mare. Se iau fondurile UE, se umflă facturile, se achiziționează echipamente ieftine, licitații trucate, se lucrează prost cu firmele de casă.

Pentru că susțin prin donații proiectul jurnalistic independent recorder.ro, am primit invitația de a participa la lasarea acestui material jurnalistic, alături de alți aproape 100 de donatori. Surpriză, vârste intre 20 și 35 de ani. Noua generație, care crede, care speră, care luptă, care nu e nepăsătoare.

I-am intrebat la dezbaterea de după vizionare dacă au auzit și de cazul Buftea. Le-am spus că furtul mai cuprinde, pe lângă componenta de fraudare a fondurilor, și taxarea exagerată a apei, deși nu e conformă. Și le-am povestit de Buftea. A râs toată sala când le-am spus că avem primar PNL de 8 ani, nu PSD ca in investigație. Nu era cazul unei astfel de discuții, acolo se analiza materialul jurnalistic, dar stiau de RAJA și am ințeles răspunsul lor…

Au foarte multe ponturi și sesizări, nu doar pe această temă, și cu siguranță au ales să se ocupe de un subiect după posibilitățile lor. Redacția lor e foarte mică, bugetul lor de mic, doar din donații, astfel că decid să deschidă fronturi pe care le pot duce in cârcă și pot avea rezultate palpabile. Ii ințeleg, e mult de muncă in mediul urban, in proiecte mari, e mai la indemână să te pui cu o firmă obscură dintr-un sat, decât cu un mamut internaional ca RAJA. Vorba lor, dacă sunt acționați in instanță de 10 ori, nu mai au timp și buget pentru jurnalism. Au precizat că e un subiect de aprofundat și de urmărit in continuare, astfel că foarte probabil va urma o parte a 2-a. Și au spus la final că organele judiciare nu au cum să nu se autosesizeze după acesată investigație.

Donează pentru a susține acest proiect jurnalistic aici… https://recorder.ro/sustine/

Dacă tăcem și așteptăm să se intample o minune, vom fi pradă ușoară! Presiunea publica trebuie sa explodeze in an electoral, in privinta apei potabile! Semneaza petitia.

https://www.petitieonline.com/buftea_vrea_ap_curat_la_pre_decent

https://youtu.be/sRThyn-Cw9U


#apaBuftea

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *