Cine e și ce vrea Adrian Gozi. Jurnalist, cetățean implicat, sau doar simplu politician?

În peisajul internetului local a apărut de un an un buftean, care se promovează la greu pe Facebook. Un tip până acum discret, foarte puțin cunoscut până anul trecut, a decis să devină nu doar public, dar și să influențeze publicul, prin știri locale și opinii politice. Expresul de Buftea și-a propus încă de la primul articol din 2008 să prezinte cât de poate de bine pe cei care influențează alegerile în oraș, jurnaliși sau politicieni. Nu-l puteam excepta pe Adrian Gozi, pentru că amestecă politica cu jurnalismul. Și asta e periculos..

Ce l-a făcut să iasă în față și să se implice în viața orașului.

Prima dată când eu am auzit de Adrian Gozi a fost când am documentat ancheta de tip jurnalistic despre prăduirea terenului de la fostul Magazin de Mobilă, teren pe care primarul, cu ajutorul consilierilor săi, l-au dat aproape gratis, către cei care i-au făcut campanie electorală, și care m-au agresat pe mine.

Cum să prăduiești orașul în 10 pași simpli și apoi să-l pui pe OLX

Cum a recunoscut Pistol că e ILEGALĂ concesionarea terenului de la Mobilă. Și-a îngropat consilierii care au votat

După seria mea de articole pe această temă, am fost sunat de Adrian Gozi, care era practic victima directă a acestei prăduieli, afară de bufteni. Nu-l știam, poate doar după nume. Mi-a explicat varianta sa, cum el avea clădirile aferente terenului, închiriate de la Societatea de Cooperație Buftea, și că terenul il îngrija el, pentru că legea spunea că e în folosința societății, atât timp cât există clădirile. Cândva el a avut o terasă acolo, dar a fost nevoie să o desființeze, pentru că legea nu-i permitea să construiască pe acel teren. Nu-i permitea lui, iată că a permis altora!

Ulterior, terenul a fost dat de primar, societatea de cooperație a încăput pe mâna oamenilor lui, iar Gozi a fost dat afară din clădiri, unde avea de mulți ani o firmă de electrice și un salon de înfrumusețare. Pentru că a fost și amenințat și agresat, a făcut plângeri peste tot, a mers și în instanță. A invinovățit pe primarul Gheorghe Pistol pentru ce i s-a întamplat, deși a recunoscut că se știau bine, fiind de aceeași vârstă, și erau în relații ok.

În condițiile astea, în acea perioada, s-a remarcat printr-o acțiune neașteptată. A dotat bisericile din Buftea cu iluminat exterior, fapt ce i-a adus inclusiv lauda primarului, pe pagina smart a primăriei. Niciunul dintre ei nu a avut o problemă cu găurirea și cablarea Bisericii din Buciumeni, monumentului istoric național, cea mai veche clădire din Buftea.

Primul pas, intrarea în politică.

Adrian Gozi a decis să se implice, să schimbe ceva în oraș, să-i facă opoziție primarului. S-a apropiat de o altă victimă a sistemului local, fostul primar, Ion Stoica, care tocmai își anunțase revenirea în politică. El cochetase cu politica locală și în 2012, când a fost, fără șanse, pe listele Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu, la alegerile pentru Consiliul Local Buftea.

Și la începutul anului 2023 a intrat în AUR. Foto, al doilea, din stânga. După ce a fost prezent la câteva acțiuni AUR în stradă, inclusiv la inființarea filialei AUR Buftea, a părăsit partidul, altături Ion Stoica, invocând neînțelegeri cu conducerea. În fapt, Ion Stoica nu s-a înțeles cu George Simion, iar Gozi l-a ales pe Stoica.


Jurnalist sau mogul media?

Cetățean implicat civic nu e sigur, ca să ne lămurim rapid. Nu vine la sedințele consiliului local, nu se implică în probleme locale, nu propune soluții, nu are inițiative. Nu-i nimic în neregulă cu asta.

Părea că a îngropat aventura politică și s-a făcut jurnalist, deschizându-și o televiziune, fiind o prezență agresivă pe Facebook, pe mai multe conturi. Și-a atras urmăritorii prin postări alarmante, împotriva clasei politice, patriotice și nostalgice. Ca să te promovezi așa masiv pe internet, de la zero, ori ești om de marketing de meserie, ori ai bani, ori timp liber. Adrian Gozi nu are legătură cu profesia de marketer, după cum am aflat din istoricul lui, dar și după metodele de promovare. Bani?

Cine iși deschide televiziune în anii în care ele se închid? Cine are bani de aruncat, sau cine vrea să facă politică. Altfel nu are nicio logică. Nu iți poți promova afacerile proprii cu o televiziune de apartament, nu poți schimba oameni, mentalități, orașe, aruncând cu banii pe o televiziune, când relețele de socializare sunt aproape gratis.

Doar cineva care e plin de bani poate face televizune pentru asta. Adrian Gozi nu are bani. Cel puțin nu pe firma sa, care conform portalului termene.ro, nu stă prea bine. Este asociat în două firme, Provolt SRL, de instalații electrice, pe pierdere de câțiva ani, și Media News Studio SRL, abia înființată, înregistrată, curios, în Dâmbovița.

Un jurnalist sau o televiziune produc conținut. Gozi nu produce aproape deloc. Doar ce prinde în treacăt în Buftea, ca orice cetățean de pe Local Buftea. In rest, culege conținut din internet. Pentru a produce conținut media de calitate ai nevoie cu adevărat de bani. După conținutul produs de el, cheltuielile sunt minime.

Copy/paste masiv de pe internet, texte plagiate efectiv, imagini foto și video luate de la alții și publicate ca fiind ale lui, fără să precizeze sursa, inlcusiv cu aplicarea brandului său Media News. În branșa jurnalistică asta poartă un singur nume… furt. Puținul conținut pe care îl produce constă în câteva interviuri, fără zvâc, multe cu necunoscuți din Ilfov, membri ai unor partide mici. Are și câteva informații interesante, în general de la sursele lui Ion Stoica.

Apropo de brandul pe care l-a lansat. Ce fel de brand e Media News? Adică noutăți media? E ceva generic, nu e brand. Foarte bine se putea numi și Presa Scrisă. Sau Știri Audio Video. Constatăm din start că nu e om de marketing, nu se pricepe să se promoveze. Strategia lui de promovare e simplă… cantitate!

Oricine se poate considera jurnalist, nu e nevoie de diplomă, desigur, dar doar publicul te va percepe sau nu ca jurnalist, dacă urmezi o anumită deontologie. Dacă mai avea cineva vreo îndoială, publicarea pe pagina lui personală a unui video luat de pe net, conținând imagini explicite cu un copil abuzat sexual, a înlăturat orice confuzie. Niciun jurnalist din lume nu poate, nu doar că nu are voie, să publice așa nenorocire! Nici măcar nu e vorba de deontologia profesională, ci doar de un minim simț al responsabilității sociale. Asta te descalifică, nu doar ca jurnalist, ci și ca om. Replica sa, când a fost acuzat, a arătat clar că nici la comunicare nu stă deloc bine, cum ar trebui să stea un jurnalist. A susținut că a vrut să ajute poliția și a mințit că a cenzurat imaginile, șterse ulterior de Facebook.

Mai mult, un jurnalist nu limitează accesul întregului publicul pentru a-și exprima opiniile despre materialele pe care le scrie. Pe pagina sa de Facebook, nu poți comenta dacă nu ești în lista sa de prieteni. Practic îi ceri prietenia ca să ai opinii pe marginea textelor unui jurnalist. Ceri voie să ai opinii.

Nu în ultimul rând, un jurnalist nu se promovează cu atâtea poze cu el însuși, poze de tip afiș electoral, și nu are grave probleme cu gramatica limbii române. Gozi o face praf, printre altele, scrie chiar „pampflet”.

Una peste alta, și eu casc gura la el din când în când, că mă interesează orice fel de opoziție din Buftea, dar mi-e greu prin balastul de postări inutile, multe dintre emanând o nostalgie sinitră, comunistoidă. Se adresează publicului cu nostalgii de anii 80, și electoratului de tip PSD-AUR. În principiu, nu e rea implicarea sa, mai ales că eu suțin orice formă de opoziție, dar nu necondiționat.

Ar putea fi utilă opoziția sa, cu o singură condiție. Să-și asume ceea ce e cu adevărat… un politician care vrea să manipuleze poporul cu televizorul.

„Nu cred ca este cazul să vorbesti de mine ca politician ! Te asigur ca nu este cazul să induci lumea in eroare. Am anuntat public ca NU sunt interesat de nici o functie publică in oras. Am avut multe propuneri, chiar si scrise ! Am ales alta cale, una in care sa pot vorbi liber si sa imi expun ideiile asa cum consider eu.”

La una din postările mele pe Facebook, a ținut să precizeze că nu e politician, ci jurnalist. Apropierea sa de fostul primar Ion Stoica, cel care va candida sigur la primărie anul acesta, l-a trădat pe Adrian Gozi. După ce am anunțat în priemieră că Ion Stoica s-a alăturat UNPR-ului, reînviat de Gabriel Oprea, am aflat și legătura lui Gozi.

Ion Stoica preia UNPR și așteaptă lovitura: alianța cu PSD!

Ion Stoica e liderul UNPR Ilfov, iar Adrian Gozi e mâna sa dreaptă, și administrează pagina de Facebook a partidului, unde e trecut numărul său personal de telefon. Inclusiv pe paginile sale si pe site-ul Media News, îl promovează pe Gabriel Oprea și oamenii săi din Ilfov, pe care îi invită și în studioul televiziunii. Poate că el va candida la Consiliul Județean, iar televiziunea sa va fi platforma partidului. Din ce bani plătește chiria și salariații televiziunii? Poate din banii partidului, cum fac partidele mari, cu televiziunile mari.


UNPR țintește alianța cu PSD, astfel că cei doi, încearcă să se apropie de filiala PSD Buftea, controlată de dușmanul lor, primarul PNL. Azi, îi urează poftă bună liderului PSD Buftea, vărul primarului, cel care m-a lovit cu pumnul pe mine în sedința de consiliu. O mare familie.Expresul de Buftea duce mai departe spiritul, atitudinea, exprimarea liberă și lupta pentru adevăr în Buftea, chiar dacă nu ne numim jurnaliști. Susții Expresul să evolueze, susții comunitatea! Ne poți susține aici… https://www.patreon.com/ExpresuldeBuftea0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *