Cercetat în mai multe dosare penale, primarul ia de la educație și dă justiției

Ultimele înițiative ale primarului din Buftea, susținut de consilierii locali PNL și PSD, par încercări de a se pune bine cu justiția, nicidecum ceva în interesul buftenilor.

După ce am dat gratuit Tribunalului Ilfov căminul liceului, la propunerea primarului, consilierii săi votează și reabilitarea energetică a lui cu 15 500 000 lei. O sumă colosală.

Proiect reabilitare energetică – Corp C3 Liceu D.D.

Am reclamat în ședință că nu e deloc în regulă să cheltuim atâția bani publici pentru o clădire pe care tocmai am cedat-o Ministerului Justiției, iar consilierul ProRomania, Dumitru C-tin a remarcat că reabilitarea termică a căminului din fotografie costă de aproape 3 ori mai mult decât ridicarea de la 0 a blocului ANL din Studio, clădiri comparabile ca mărime.

În aprilie 2022, primarul propunea cedarea căminului Liceului Dumitru Dumitrescu către Tribunalul Ilfov, proiect pus pe ordinea suplimentară a unei ședințe, pe loc, fără dezbateri publice, obligatorii în privința unei clădiri de patrimoniu a orasului. Se cedează la pachet și un teren de 1820 metri pătrați din curtea liceului, pentru parcarea Judecătoriei.

În ședința respectivă am intrebat care e urgența aprobării fără dezbateri și fără ca cetățenii să fie întrebați, și am propus un termen de 5 ani, în loc de 25 cum propunea inițial primarul. Propunerea lui a trecut cu voturile majorității PNL-PSD. Doar că transferul avea nevoie de avizul Ministerului Educației, care a venit recent, ministerul impunând doar 10 ani.

Altfel, căminul, S+P+3, 849 metri pătrați suprafață consturită, plus terenul din fața lui, 1820 metri pătrați, va fi luat de la învățământul local, în timp ce ne plăngem că nu avem loc în școli. Scoala nr. 1 Buftea e supraaglomerată, iar primarul a decis ca extinderea ei să se facă împrumutându-ne cu dobânzi, în timp ce această clădire, din imediata apropiere, mult mai mare decât extinderea școlii, este cedată gratuit.

Anul trecut am propus ca această clădire (fostul cămin de băieți), plus cealaltă renovată (fostul cămin de fete), in care invață clase pregătitoare, să fie trasferate de la liceu, care nu le mai folosea, către Școala Nr. 1, vecină, cu tot cu teren, pentru un adevărat campus școlar, care ar rezolva definitiv problema lipsei scolilor și grădinițelor din Buftea.

Din păcate, primarul a decis, nu doar să le dea clădirea, ci să le-o dea la cheie.

  • În 2020 primăria eliberase autorizație pentru Construire sediu Ds+P+2E pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, pe str. Stirbey nr. 53.
  • Toate clădirile actuale ale judecătoriei, tribunalului și parchetelor sunt cu titlu gratuit date de Consiliul Local Buftea Ministerului Justitiei, inclusiv locuri de parcare gratis în parcarea primăriei.
  • Primăria Buftea a dat acum 12 ani un teren generos lângă sala de sport, pentru ca Ministerul Justitiei să construiască și noul sediu al Tribunalului si Judecatoriei, dar nu s-a întmplat.
  • Lângă liceu, chiar terenul de pe colț de la șosea, chiar primarul are aprobat recent un PUZ pentru construirea de spații comerciale. Mutarea tribunalului și construirea de spații comerciale vor aglomera și mai mult zona.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *