INCREDIBIL! Avem două mall-uri în proiect în Buftea!

Deși pare greu de crezut, nu e nici glumă, nici zvon… Realitatea e că avem două proiecte concurente privind construcția unor mall-uri.

Luna trecută v-am dat în exclusivitate știrea că buftenii vor avea un mall cu McDonald’s sau KFC și un nou supermarket, locația și dezvoltatorul fiind o surpriză și pentru mine, pe Soseaua București- Târgoviște, între Kaufland și Agricantus Crevedia, pentru că sursele mele indicau că viitorul mall va fi în spate la Kaufland, cu iesire la viitoarea centură a orasului Buftea.


UPDATE octombrie 2023:

Consiliul Local Crevedia a aprobat PUZ-ul pentru mall-ul de lângă Kaufland. Va fi pe 30 000 mp, strip mall cu drive in, Mc Donalds sau KFC. Nu va folosi același acces de la Kaufland, ci se va înțepa separat, lângă, în șosea. Beneficiarul este un anume Marius Făinarea, fost șef de vamă.


Iată că apare oficial și știrea despre strip mall-ul din această locație, din spate de la Kaufland, cel despre care se vorbea inițial. Deși informația a apărut în exclusivitate pe un site prea puțin cunoscut, monden chiar, mediaflux.ro, sursele mele confirmă proiectul. El este adus acum în prim-plan și grăbit, evident, din cauza apariției celuilalt, fiind deja o concurență serioasă în domeniu, iar asta însemamnă că zona noastră are mare potențial în privința consumului. Mai simplu… suntem mulți și avem bani.

Însă nu e loc de mall în Buftea, ambele fiind în Crevedia teoretic, ba chiar pe terenuri învecinate. Practic Buftea nu se alege decât cu traficul din zonă, taxele și impozitele aferente viitorului mall intrând în bugetul local al comunei Crevedia. Unde, după cum se obișnuiește, banii vor fi tocați aiurea, iar crevedienii vor veni tot în parcurile și școlile din Buftea.

Dacă proiectul mall-ului prezentat luna trecută este al  CEE Estate, din Pipera, cu asociați oameni de afaceri turci, cel din spatele Kaufland va fi dezvoltat de companiile lui Sorin Crețeanu, prorpietarul Comnord, o firmă bine cunoscută în Buftea. Tot el a vândut și terenul către Kaufland, și încă de atunci e în proiect aici și acest strip mall, precum și un cartier de blocuri mai în spate, toate cu ieșire la viitoarea centură. Întârziera centurii a întârziat și lansarea proiectului.

Dar pentru că ceilalți, concurența, au făcut deja pași importanți, iar noi am publicat informația, Comnord a fost nevoit să se lanseze ca replică.

Terenul aparține firmei Comnord de mulți ani, din 2009, de când a fost cumpărat de la firma Procema, controlată tot de Sorin Crețeanu. Procema era Institutul de Proeictare și Cercetare a Materilelor de Cosntrucție, care deținea terenul fostei Fabrici de Cărămidă Buftea.

Care e diferența dintre cele două proiecte?

Primul, al turcilor (Număr Cadastral 87720), are deschidere doar la DN1A, iar o înțepare în șosea va fi greu de realizat. Intrarea actuală la Kaufland din zona aia este drum privat (Număr Cadastral 84035), care aparține probabil ambelor, Kaufland și Comnord. Binențeles că nu le vor da acces pe acolo. Mai mult, Comnord a păstrat o fâșie mică de drum tot acolo, să fie siguri că vecinul nu se lipește de drumul lor. Terenul pentru mall este 87793, iar pentru ansamblul de blocuri 87792. Vezi foto cu cadastrele.

.

E greu de crezut că cei de la CNAIR le vor permite să mai realizeze imediat acolo, încă o intersecție, prin care să virezi stânga spere Buftea. În schimb, Comnord, are acces la actualul drum spre DN1A, dar are și ieșiri la viitoarea centură și strada Metalurgiei. Ambele proiecte au certificate de urbanism și lucrează la PUZ-uri, dar cel mai probabil, cel de al doilea va obține toate avizele mai repede, astfel că și comercianții îi vor prefera.

Prima idee a unui mall în Buftea a apărut prin 2008 și era în zona Avicola Buftea, unde tocmai a fost aprobat un PUZ pentru un uriaș ansamblu rezidențial, care include și un mare spațiu comercial. Deci nu e exclus să avem în anii viitori încă o astfel de zonă comercială la intrarea în Buftea, dinspre Mogoșoaia.

EXCLUSIV! Orașul Buftea va avea primul mall, de tip american! Sorin Crețeanu și Cosmin Dinescu pregătesc o investiție de peste 10 milioane de euro. Când va fi gata?

Sorin Crețeanu e un important jucător pe piața contrucțiilor și imobiliarelor, deși un tip foarte discret, iar grupul său de firme Comnord e pe piață încă de la începutul anilor 2000. În general a dezvoltat doar proiecte premium, în zone foarte bune ale capitalei. Eu însumi am lucrat pentru el la Comnord mai mulți ani și pot spune că erau o forță în domeniu între ani 2000 și 2010, cu o scădere semnificativă ulterior, dar revenind acum foarte incisiv. Deja au început un mare proiect, primul adevărat ansamblu rezidențial din Buftea, The Suburb, pe locul foste bazei Comnord.

VIDEO de la fața locului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *