FRF se extinde la Buftea, le dăm încă un teren.

Foarte puțin teren public mai are orașul Buftea, pentru că primarul are un apetit fabulos pentru înstrăinarea, pe nimic, cui vrea el, a patrimoniului local. Cât mai multe imobile publice trebuie să le dea cuiva, de parcă noi, orasul Buftea, nu putem face nimic util cu ele.

În 2009, s-au puz bazele asocierii dintre Orașul Buftea și Federația Română de Fotbal, când primarul de atunci, Ion Stoica, a pus la dispoziție gratuit către FRF, condus de Mircea Sandu, 5 hectare de teren public, pe câmp, în spatele fostei Avicola Buftea, cu promisiunea că elevii și copiii orașului vor avea acces gratuit pe terenurile de fotbal.

“Sunt incantat ca dupa ce in 1992 am inceput investii de opt milioane de euro la Mogosoaia, urmeaza ca in octombrie sa incepem o noua investitie de 3,5 milioane de euro ce va avea o dubla destinatie: pregatirea profesionala a copiilor si juniorilor, dar si practicarea sportului de masa de catre locuitorii orasului Buftea.

presedintele FRF, Mircea Sandu, în 2009

Imediat după preluarea mandatului, în 2013, primarul Pistol a vândut terenul FRF-ului, cu 13 eur/mp, după evaluarea făcută de firma de casă a primăriei Seval SRL.

Întrebare retorică… Care e interesul orașului?

FRF vrea să mai facă două suprafețe de joc acolo și vrea mai mult teren gratis de la bufteni. Bănuiesc că ei nu au bani să-și cumpere. Ce a dat FRF înapoi buftenilor? De ce merită un corijent să se investească în el? Unde e fotbalul românesc acum știm… ne luptăm cu Malta și Insulele Feroe.

Noi mai avem puține terenuri publice, pentru că mare parte s-au prăduit. De exemplu, în zona FRF mai avem acest teren, unde primăria promite de 10 ani un bazin de înot, și lângă care, întâmplător, familia primarului tocmai a primit aprobarea pentru două ansambluri rezidențiale și spații de cazare. S-a orientat bine pe spații de cazare în zona bazei sportive.

Interesul privat în zonă însă este mare. Există un PUZ încă neaprobat pentru un uriaș asamblu rezidențial cu blocuri pe terenul fostei Avicola Buftea, iar primarul construiește deja în plin câmp un parc. Captura foto din geoportal… 59196 viitorul ansamblu rezidential, 58937 parcul, 50342 terenul FRF actual, 5 hectare, cumpărat de la primărie, 50341 ternul public al primăriei din care le mai dăm 2 hectare, iar terenurile lungi lipite, ale familiei primarului. 64362 viitoarea Centura A0.

Numere cadastrale din zonă
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *