Am plecat pe urmele AUR Buftea și i-am găsit lângă primar. Șeful poliției a arestat filiala locală.

Partidul AUR a ajuns în top în sondaje, depășind PNL, dar mulți bufteni încă se întreabă de ce nu există AUR Buftea. Opoziția AUR la nivel național e feroce, dar la nivel local, nici un sunet, nu mișcă nimic. Am investigat treaba și am ajuns la o combinație letală pentru românii care cred în acest partid.

Am urmărit traseul acestui partid încă dinainte de a lua naștere, acum 4 ani vorbindu-vă despre George Simion, pe atunci debutând în politică printr-o candidatură independentă pentru Parlamentul European. Am prezis, când nimeni nu auzise de ei, că vor intra în parlament și am publicat informații despre nașterea grea a filialei AUR Buftea.

Inițial ea a fost preluată de fostul primar Ion Stoica și echipa sa, chiar având sediul oficial la el în curte. Lui Simion nu i-a plăcut asta și când a venit la Buftea l-a îndepărtat pe Stoica, apropiații lui părăsind partidul, care de atunci nu mai există la Buftea, decât prin câteva poze acțiuni ale filialei județene. 

George Simion a venit chiar o dată la o ședință a Consiliului Local Buftea, unde s-a prezenat, iar primarul i-a urat elegant succes. Atât.


Dacă Partidul AUR se volatilizează la Buftea, Alianța AUR e bine reprezentată.

Alianța AUR este compusă din Partidul AUR și două partide noi și mici, Partidul Republican din Romania și Partidul Alianța Național Țărănistă. Este o alianță oficială, iar partidele care o compun vor candida împreună la toate alegerile din 2024. Unul din liderii Partidului Republican din Romania este un om de afaceri din Buftea, Petre Ionel, secretar general al partidului. Foto sus alături de George Simion.

De loc dintr-un sat de lângă Găești, Petre Ionel este un politician vechi, care nu s-a implicat în Buftea până acum, el fiind din 2016 până în 2022 președintele ALDE Dâmbovița și vicepreședinte ALDE la nivel național. 

În 2020 a candidat pentru președiniția Consiliului Județean Dâmbovița, obținând doar 1%, în timp ce filiala județeană ALDE sub conducerea lui, doar 3 %. După alegerile dezastruoase pentru ALDE, Petre Ionel a fost tras pe linie moartă, apoi a părăsit partidul. 

Se declară un politician de dreapta cu vederi liberale, iar pe paginile sale de social media postează mult despre biserică, familie, anti LGBT, patriotism, exact temele AUR. Ba chiar îl consideră zeu pe Donald Trump, iar pe președintele Ucrainei un bufon, desigur făcând propaganda Rusiei. 

Firma sa, STAR SISTEMS SECURITY SRL, pe numele soției, are mai multe contracte cu statul român… cu APIA Dâmbovița, școli, primării, spitale. În 2022, deși a avut o cifră de afaceri netă foarte mare, 12.137.934 lei, a avut o pierdere de 806.909 lei. A avut însă un profit mare anii trecuți, aproximativ 8 000 000 lei în 4 ani. 

Nu de mult timp a început să dezvolte un proiect imobiliar în cartierul Săbăreni Buftea, unde locuiește, unde vinde și case, proiect imobiliar vecin cu proiectul imobiliar al primarului. E de notorietate că în Buftea, doar familia și apropiații primarului dezvoltă proiecte imobiliare.

Dar cel mai interesant e că are și o firmă, printre cele 2 agreate de Raja, STAR SISTEMS CONFORT SRL, pentru a face branșamente apă-canal în Buftea și a plantat panouri cu reclamă în toată Buftea. Primarul Pistol presează, ba chiar șantajează cetățenii să-și facă branșamentele pe cheltuiala lor, deși legea spune că trebuie să le plătească primăria sau RAJA. Deci Petre Ionel ia bani direct de la cetățeni pentru branșamente, nu de la RAJA sau primărie.

Recent, Petre Ionel a publicat o fotografie cu el și primarul orasului Buftea, Gheorghe Pistol, în biserică, cu descrierea: “Credința unește suflete”

Petre Ionel are și o echipă de fotbal ACS Star Team Buftea, dar și o companie media. Începând de anul acesta este președintele Crucii Roșii Filiala Ilfov, vicepreședinte fiind colega sa de alianță, deputatul AUR Ilfov, Gianina Șerban.

Nu am găsit informații despre activitatea Crucii Roșii Ilfov în ultimul an, cu excepția unei demonstrații la Mogosoaia și unei poze cu Ionel Petre oferind ajutoare unei persoane nevoiașe. 

Foto sus, cei doi membri ai Aliantei AUR, la Buftea, împreună cu primarul.

Pe de altă parte, filiala AUR Buftea nu există decât prin doi membri locali, Dinu Mihai (prima foto sus, cu săgeata roșie), fost consilier PNL și ALDE, care a votat absolut toate combinațiile primarului Pistol, iar acum vrea din nou în consiliu, și Cristian Trandafir (prima foto sus, cu săgeata verde), singurul care face opoziție primarului, deocamdată doar prin comentarii pe Facebook. In rest, minicampaniile de imagine la Buftea sunt făcute de AUR Ilfov. 


AUR Crevedia a răsărit în curtea fostului șef al Poliției Crevedia și al Poliției Buftea.

O altă filială locală, cea din vecini, este tot inexistentă practic, dar teoretic ea este tot sub papucul sistemului. Președintele AUR Crevedia este Mitică Cîrstea, fost șef al poliției, acum pensionat, iar sediul oficial l-a deschis în curtea sa, de la Mega, imediat pe dreapta, spre Dârza. 

Fiind în curtea șefului de post, e clar că nu i-a primit pentru o chirie de 100 de euro, ci teoretic și practic, i-a luat acasă. AUR e în curtea lui pentru că el controlează AUR Crevedia. Cel mai probabil Mitică Cârstea va și candida la funcția de primar.  AUR Crevedia va fi din start “la revedere”. Cine votează polițiști sau milițieni? Ca să înțelegeți unde merge AUR, trebuie să știți că președintele AUR Dâmbovița este Danil Zepiși, fost comisar șef al IPJ Dâmbovița. 

Foto jos, cu cei doi șefi de poliție, acum șefi AUR, la ședința filialei AUR Dâmbovița. În verde Danil Zepși, în mov, și în uniformă, Mitică Cîrstea, fost șef al Poliției Crevedia și al Poliției Buftea .

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *