Despre posturile din organigrama Primăriei Buftea
- Sunt 140 de posturi, din care 34 vacante
- Nu se specifică ceva despre cele vacante
- La ele se mai adaugă angajații Centrului Cultural, Direcției de Asistență Socială, ai celor două societăți ale consiliului local, Buftea Admin Cons și General Public Serv, salubritate (platiti de firma SSB, dar angajați de primar).
- nu sunt incluse în organigramă posturile de la 3 capitole bugetare: „Învățământ”, „Sănătate” și „Asistența Socială”
- Consiliu Local are angajat un jurist, iar mie, consilier local, nu-mi raspunde la mailuri cu solicitari simple. Imi zice în ședință să vin eu la primarie să caut regulamentul de funcționare, procesele verbale și alte documente simple de bază ale consiliului.
- 16 angajați la Centrul Cultural Buftea, afară de profesorii cu contract.
- Centrul Cultural e în subordinea Consiliului Local, nu a primarului, iar Dobrin, specialistul cultural angajat prin concurs de care nu a știut nimeni, stă toată ziua pe Facebook și mă înjură pe mine, consilier local.
- Compartimentul de Mediu al unui oraș european care are grave probleme de mediu, cuprinde 3 polițiști locali, cu studii medii, care se ocupă și de activitatea comercială în același timp. Atât contează mediul.
- Pentru prima oară în cei 9 ani de mandat ai primarului, se înființează compartimentul pentru proiecte cu Fonduri Europene. 6 posturi.
- Din 12 funcții de conducere, doar 5 ocupate prin concurs, 7 fiind vacante, ocupate de interimari.
- 6 angajați la biroul informații și relații publice, iar transparența și comunicarea tind spre 0
- 8 angajați la Serviciul Judiciar, se desființează un post, dar plătim sute de mii de euro anual pe servicii juridice unor case de avocați.
- 9 angajați la adminsitrare cimitire, din care 4 șoferi.
- 8 angajați la serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, iar cetățenii spun că sunt prea mulți pe străzi.
- 23 de polițiști locali
- a fost înființat Serviciul de Utilități Publice , în subordinea Consiliului Local. Hotărârile privind inființarea și funcționare lui sunt
publicate incomplet . Se ocupă, probabil doar cu iluminatul public .
Mulți bufteni se înteabă cum se fac angajările la Primăria Buftea, fiind posturi bine plătite, aproape de casă, sunt mulți interesați. Doar că ei nu văd niciodată anunțurile privind concursurile, obligatorii. Știm cum se fac angajări la primăriei . Se scot la concurs special pentru anumiți apropiați și altcineva nu știe de respectivul concurs.
Am observat totuși în ultima vreme că au mai apărut pe site-ul primăriei anunțuri privind concursurile. Stați cu ochii pe site, sau întrebați din când în când la primărie ce posturi se scot la concurs. Ne dorim respect și noramlitate, ne dorim ca toate concursurile să fie comunicate din timp, corecte și transparente. Doar așa vor fi angajați cei mai buni oameni care să lucreze în interesul cetățeanului.
Stați cu ochii pe site, sau întrebați din când în când la primărie ce posturi se scot la concurs. Ne dorim respect și noramlitate, ne dorim ca toate concursurile să fie comunicate din timp, corecte și transparente. Doar așa vor fi angajați cei mai buni oameni care să lucreze în interesul cetățeanului.
Vom fi atenți și vom mediatiza anunurile publicate.
Buna dimineata!
E o veste foarte buna! Avem organigrama functionala (!!!), avem compartimente care prezinta in fiecare an un raport de activitate. Stim ca fiecare angajat are o fisa de autoevaluare iar seful de departament are fisa individula de evaluare a fiecarui angajat.
Nu ne ramane decat sa analizam intr-un raport unitar activitatea Primariei Buftea.
Sa ne amintim ca este obligatia fiecarui conducator de institutie sa realizeze un raport privind activitatea sa.
Apropo, avem un raport public al Primarului la incheierea mandatului sau avem 3 proiecte prioritare pentru anul 2021 de care noi, cetatenii sa stim?
Si in aceeasi idee, stim unde sunt publicate rapoartele de activitate ale consilierilor pentru mandatul incheiat (2016-2020)? sau poate aflam despre activitatea noilor consilieri la un scurt bilant, 6 luni (octombrie 2020 -martie 2021) de la preluarea mandatului.
Spre exemplu cunoastem ceva despre proiectele/activitatea consilierilor locali din comisiile de specialitate. Care sunt proiectele/actiunile propuse pentru 2021?
Uitandu-ma la componenta comisiilor de specialitate am identificat ca dna consilier Burtea Andreea face parte din 3 comisii.
In calitate de cetatean doresc sa stiu daca in comisia pentru tineret, copii, sport si agrement s-au luat decizii reprezentative, in 6 luni de mandat?
Si putem continua, spre exemplu dna consilier Suliman Liliana face parte din doua comisii…
Si tot continuand unde sunt prezentate pe site-ul primariei Lista funcţiilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi serviciile publice de interes local fără personalitate şi a salariilor/indemnizațiilor la data de 31 martie 2021 conform Legii nr.153/2017 și art. 1 al H.C.L. nr.320/19.12.2019, cu modificarile si completarile ulterioare.
La altii se poate,
https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2021/03/2021-03-31-Afisare-salarii-31-martie-2021.pdfuridică
La noi, nu avem personal sau nu avem personal specializat in administratie publica?