VIDEO: I-am prins cum taie pădurea și fabrica actele după

După multe sesizări de la cetățeni și după multe încercări de a afla cât de legale sunt tăierile din pădurile buftene, am dat nas în nas cu tăietorii, am chemat poliția și ce a urmat ne întărește ideea că pădurile noastre se fură!

După ce vedeți video cu toată tărășenia, mi-ar plăcea să aflu și opinia voastră despre situația de față. Rezumat video:

Pădurea Râioasa, Flămânzeni Buftea, Ilfov. Sâmbătă 11.09.2021, ora 12.

– pădurea e plină de urme de tăieri masive în ultimii ani
– am apelat la 112 după ce am descoperit o echipa improvizată care tăia pădurea: doi copii, doi bătrâni
– la sosirea poliției au fost identificați și un paznic de vânătoare, tractorist, și pădurarul, plus niște căruțași
– nu aveau niciun fel de acte, avize, acorduri, la ei, nici panou de lucrare la fața locului, dar l-au sunat pe șef.
– poliția le-a solicitat să se prezinte in 24 de ore lucrătoare la post cu actele

https://youtu.be/NzRtLN8HvgA

Voi cere informații către IPJ Ilfov pentru a afla finalitatea cercetării.

La câteva zile de la acțiune, am fost contactat de către șeful de district, care mi-a solicitat o întâlnire pentru a discuta. I-am transmis că nu sunt interesat de discuții private și că îi găzduiesc oricînd un drept la replică, eventual cu copii după documente. N-a mai dat vreun semn.

Intre timp, în țară, mafia pădurilor continuă să facă victime, un activist de medi și doi jurnaliști fiind linșați de mafioți, în pădure, în timp ce documentau un film.

Am mai scris și anul trecut despre o tăiere masivă de aici, dar atunci exista panou cu numărul autorizației, titular, termen si felul tăierii. Iată cum arăta atunci un astfel de panou, care acum nu exista.

Cum se taie legal pădurile din Buftea,

La începutul anului am sesizat o tăiere masivă, la ras, în celălalt capăt al pădurii, la Săbăreni. Și atunci ni s-a răspuns că e legal.

Se taie la ras din Pădurea Râioasa Buftea, înainte să devină privată

Descoperire istorică azi în Pădurea Râioasa Buftea!

Dovezi recente că se fură din pădurile noastre!

„Ministerul Mediului a finalizat controlul pe care l-a promis în urma investigației „Genocidul stejarilor seculari”, publicată de Recorder la începutul lunii iulie. Conform surselor noastre, raportul întocmit după terminarea anchetei propune sancțiuni drastice și vorbește despre o „destructurare” a pădurilor administrate de Ocolul Silvic Muntenia, prin încălcarea celor mai elementare reguli silvice.
Anchetatorii au descoperit nereguli atât de grave încât, în concluziile raportului, solicită ca informațiile descoperite să fie trimise către unitatea de parchet cu cel mai înalt grad din România: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
De asemenea, raportul de control solicită retragerea autorizației de funcționare a Ocolului Silvic Muntenia, ceea ce înseamnă practic desființarea instituției.”

Ancheta demarată de Ministerul Mediului confirmă investigația Recorder și cere desființarea Ocolului Silvic Muntenia

Cui apartin padurile din jurul nostru si de ce.

În nota de constatare a Romsilva sunt precizate următoarele cazuri de reconstituire ilegală a drepturilor de proprietate:

  • 7 ha puse în posesie pentru Floriana Eftimie pe un amplasament situat în orașul Buftea, fără a fi dovedite cu documente verosimile mărimea și amplasamentul dreptului de proprietate;
  • 17 ha puse în posesie pentru Elena Ruxandra Ionescu Sisești și Alexandra Stănescu pe un amplasament de pe teritoriul localității Corbeanca, în condițiile în care vechiul amplasament era situat pe teritoriul localității Clinceni, în zăjoiul râului Argeș;
  • 4,25 ha puse în posesie pentru Nicolaide Dumitru Constantin, pe un alt amplasament, în pădurea Băneasa, în condițiile în care lângă vechiul amplasament situat în pădurea Mogoșoaia, exista posibilitatea punerii în posesie și a celor 4,25 ha. Practic, Cezar Răduță a reconstituit ilegal dreptul de proprietate pentru cele trei persoane mai sus menționate, adică pentru o suprafață de 28.25 ha de pădure.

Directorul general adjunct al Romsilvei, Cezar Răduță, a retrocedat ilegal 120 ha de pădure din jurul Bucureștiului

]]>
1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *