Prima ședință a Consiliului Local Buftea. S-a ales viceprimarul și s-au stabilit comisiile de specialitate.

Vineri la ora 14, a avut loc ședința organizatorica a Consililui Local Buftea, dar niciun partid nu și-a anunțat public candidatul pentru funcția de viceprimar, asta probabil pentru că nu e o miză.

Eu am plecat pe ideea de a nu-l vota pe domnul Vaida, dacă tot dânsul ar fi fost candidatul PNL, viceprimar și în mandatul trecut, pentru că am contestat adminsitrația de până acum. După cum am spus înainte pe pagina mea de Facebook, aș fi votat viceprimarul dacă vor propune candidat cei de la ProRomania și PSD, doar dacă ar fi fost vorba de C-tin Dumitru (ProRo) sau C-tin Mande (PSD), care până acum nu au dat semne de blat cu PNL.

ProRomania m-a propus pe mine viceprimar

Băiatul de polițist de la ProRomania, care vorbește numai de familia si viata mea, a găsit el, ca strategie politică, să mă propună pe mine viceprimar. Miștocar tipul, imi place! Sigur că le era jenă să propună unul de la ei și să ia doar două voturi, așa că a aruncat pisica la independent. Fiți fără griji, nu ne-am imprietenit peste noapte!

A ieșit, slavă cerului, că aveam emoții, tot domnul Vaida de la PNL, eu având 3 voturi, două ale lor de la ProRomania și unul al domnului Cojocariu. Eu am gustat miștoul, dar n-am luat in serios comedia, și mi-am anulat votul.

Domnul Costache de la PSD a votat cu candidatul PNL. Putea să -și anuleze votul, mai ales că in această campanie electorală PSD e în luptă mare cu PNL. Dar n-a vrut să strice blatul PNL-PSD de la Buftea și să fie sigur că iese viceprimar de la PNL vărului său, nu independentul. Al doilea consilier PSD, Mande C-tin, a absentat, scăpând astfel de obligația de a-l vota pe primarul PNL.

PNL a făcut și-a impărțit comisiile cu PSD

Tot ieri în ședința de consiliu s-au constituit comisiile de specialitate. Am primit și eu loc intr-una de jucărie.

Procedura e simplă: sunt propuși cel puțin 5 consilieri pentru fiecare dintre cele 8 comisii, iar consiliul local ii votează pe 5 dintre ei. Liderul consilierilor PNL Buftea, Emil Țopai a luat cuvântul și a inceput să facă propuneri, după o listă.Am remarcat din prima că au schimbat comisiile față de mandatul trecut. Domnul Cojocariu m-a propus la comisia a doua, de Buget-Finanțe, dar majoritatea PNL nu m-a votat, ci l-a votat pe vărul primarului, Marin Costache de la PSD. La a treia comisie, domnu Țopai ne-a propus pe toți cei din afara alinaței PNL-PSD, pentru că fiecare consilier trebuie să facă parte, conform legii, din minim 1 comisie. Am fost votați de majoritatea PNL, care ne-a băgat in comisie, pe noi, cei 4, dar și pe domnul vice, Vaida, ca să ne supravegheze

Comisia de numește Comisia de Turism și Agricultură, adică acolo unde nu ai ce proiecte de hotărâre să dezbați, să analizezi, să dai avize. Cel mai interesant e că au făcut o comisie specială pentru noi anul acesta, pentru că aceasta nu exista in mandatul trecut, fiind alte doua Comisia de Mediu și Agricultură și Comisia pentru Copii, Tineret, Sport și Turism. Au scos Agricultura și Turismul din ele, și au fabricat o comisie mică, de jucărie, pentru noi, ca să ne izoleze.

Alianața PNL-PSD din Buftea a funcționat bine în continuare, majoritatea PNL votând pe cei doi consilieri PSD, fiecare în câte două comisii importante, alături de cei de la PNL.

Comisiile de specialitate au următoarele atribuții principale:
a) analizează proiectele de hotărâri ale consiliului local din domeniul lor de activitate;
b) întocmesc avize asupra proiectelor de hotărâri și asupra problemelor analizate, pe care le prezintă consiliului local;
c) îndeplinesc orice alte atribuții stabilite prin regulamentul de organizare și funcționare a consiliului local sau însărcinări date prin hotărâri ale consiliului local, dacă acestea au legătură cu activitatea lor.
(2) Comisiile de specialitate adoptă avize cu majoritate simplă.

Avizele sunt doar consultative.

La ultimul punct s-a stabilit indemnizația de consilier local. Practic activitatea o incepem discutând despre banii noștri cu care ne plătiți voi, ceea ce nu-mi place deloc. Indemnizația va fi 10% din salariul primarului (probabil in jur de 700 lei), pentru participarea la o sedita de consiliu pe luna si o ședință a comisiei de specialitate.

#sedintaConsiliulLocalBuftea

]]>
2 raspunsuri
  1. zuzu
    zuzu says:

    Alegerile au trecut. Oamenii sunt recompensati pentru activitatea intensa avuta pe facebook in sprijinul dnului Primar si a echipei lui. Interesanta angajarea dnului Dobrin Ciprian la Centru Cultural Buftea! Voi ce spuneti -dispunde de calificare sau doar de recompensa pentru munca depusa in campanie?
    Mi-as dori sa vad ce raporteaza acest Centru Cultural ca activitati pentru perioada Pandemiei?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *