Încă o donație marca Pistol

Domnul viceprimar propune să acceptăm încă un teren, cu destinație de drum, donat de familia Pistol. Proiectul e propus de viceprimar, pentru ca primarul ar fi in conflict de interese.

Care e interesul public?

Ca de obicei, terenul se află în plin câmp, cu rosu pe harta, fără vreun drum amenajat, fără vreo construcție sau un proiect în zonă. Fără un interes public al orașului, cum cere legea.
Credeți că e vreun interes public ca 2300 mp de drum (inexistent) să fie primit de Consiliul Local? Astfel nu se vor mai incasa taxe pe el si vom avea obligatia de a-l uitla pe bani publici, in timp ce familia primarului va vinde imobile la un pret mai bun.

Legea spune că orașul poate primi ca donație imobile, doar dacă aceastea sunt de utilitate publică.

Art. 863 Noul Cod Civil – Cazurile de dobândire a dreptului de proprietate publică

c) prin donaţie sau legat, acceptat în condiţiile legii, dacă bunul, prin natura lui sau prin voinţa dispunătorului, devine de uz ori de interes public;

In ultimii ani, mai multe terenuri ale familiei Pistol au fost donate către Consiliul Local, pentru a fi amenajate ca drum si utilate din bani publici, pentru ca ei să construiască sau să vândă imobile.

Cine sunt donatorii?

Terenul e pe numele nepoatei domnului primar și al soțului, și e o suprafața mare, 2300mp, ceea ce înseamnă că e un drum lung, care va oferi acces la terenurile familiei Pistol, pentru a fi amenajat și utilat de primărie, crescând astfel valoarea lui.

Altfel, cautând pe net, am descoperit că soțul nepoatei marius Niță (întâmplător și fiul noului lider al preoților din Buftea) a lucrat la RAJA Buftea până anul acesta. V-am mai spus asta, nu era acolo pentru salariu, ci pentru ca domnul primar să aibă ochi și acolo. De anul acesta lucreaza la APIA (Agenția Nationala de Plati in Agricultura), instituție care a primit teren si autorizatia de constructie a sediului in mijlocul cartierului Studio. APIA se ocupa cu subventii in agricultura, domeniu in care activeaza si familia primarului.

In declarația lui de avere sunt vreo 10 hectare de teren in Buftea. Mai remarcăm acolo faptul că soția, d-na Daniela Niță (fosta Pistol), e incă angajată la clubul finațat de primărie, Voința Buftea. Știu că se ocupa de majorete, dar n-am mai auzit de activitatea asta de ani de zile. Aș fi interesat să aflu pe ce a încasat salariul în 2020. Vezi declarația de avere.

Cum a decurs dezbaterea în ședință

Domnul Vaida a dat citire proiectului, susținând că terenul donat în scop de drum va fluidiza circulația în zona cartierului pentru tineri. Toată zona e în plină dezvoltare, dar întreg orașul va beneficia de respectivul drum.

Am intrebat dacă va uni străzi existente deja, căci nu am putut identifica exact terenul, pentru că nu mi s-a atașat în proiect și oferta de donație, care ar fi explicat și poziția. Nu a putut să răspundă.

Am continuat și am întrebat care va fi utilitatea efectivă, conform legii, pentru orasul Buftea, în acest moment. Am specificat că e posibil să fie util cândva, când acolo se vor construi case, dar că nu avem nicio garanție că se va face ceva acolo, deci nu există utilitate pentru noi acum. Ordinea firească este: întâi proiectul investiției să fie lansat, apoi implicarea primăriei. Altfel totul se rezuma la: un investitor, rudă cu primarul, are o tarla intreaga, iar primarul ii trage utilități pe banii buftenilor.

Nu poate fi util buftenilor ceva ce nu există și nu avem garanția că va exista!

Domnul viceprimar spune că e evidentă evoluția zonei și că se aticipeaza o mare nevoie de drumuri acolo. Domnul Țopai, liderul consilierilor PNL, punctează, susținând că orice donație e benefică pentru oraș, că și Cartierul pentru tineri a inceput cu drumurile. I-am zis că n-are legatura, că acolo era deja un proiect amplu in desfasurare si ca nu era vorba de o donatie. Oricum, ca veni vorba, drumurile din cartierul pentru tineri au ramas la fel ca atunci, ca acum 10 ani, mult sub drumurile donate de primar si amenajate ulterior pe bani publici.

Domnul primar a averitzat că nu va mai dori nimeni să doneze terenuri priamriei, daca eu le expun CV-urile pe internet, că e de prost gust ce fac. Mai susține că dânsul are viziune, că a făcut și giratoriul de la Puțul Oii tot pentru viitorul zonei. Cred și eu că are viziune, când deține 50% din terenul de acolo. Sigur, din nou compară mere cu pere.

Am mai avut rugămintea ca pe viitor să fie atașate la proiecte și ofertele de donație, să vedem motivele și poziția exactă, dar doamnele de la secretariatul consiliului spun că puteam să vin la primărie să le văd sau că oricum nu e nimic interesant in ele. Răspuns de profesionisti care au in fisa postului să susțină activitatea consilierilor. Nici măcar nu-mi răspund la mailuri, imi spun să vin să bat pe la uși.

Acestea fiind spuse, nimeni nu a protestat afară de mine, s-a supus la vot, eu singurul impotriva, C-tin Dumitru, abținere. Colegul său Iordan de la ProRomania a votat pentru, la fel și celălalt independent, Mihai Cojocariu.

]]>
2 raspunsuri
 1. Flavius
  Flavius says:

  De ce nu spui cat e de penibil si neavenit tot ce faci în consiliu? Ca se pare ca nu te pricepi la nimic, nemaivorbind ca stai greu cu înțelesul? Ceea ce ai postat aici, poatase-si deja pe pagina de Facebook. Deci? Cam tot ceea ce faci, e asemănător mizeriei de pe anchetatorii. ro (mizeria unora ce se cred jurnalisti sub anonimat) si unde ultimul articol e creația ta, daca nu scrisa personal, măcar plecata de la tine.
  Faci doar deservicii orașului asta (vezi stirea ca la Buftea se fac vaccinari pe pile). Cum e domnu Toba, pana la urma v-ati vaccinat, ati avut întâietate fiind consilier. A fost bine? Cum spuneam, faceți doar deservicii orașului, avand fani oameni cu probleme gen doamna Flori.

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Imi place cand ma faceti neavenit, voi, cateii… va doare rau ca sunt acolo, unde e doar locul celor carora li se cuvine
  N-am legatura cu mizerii de site-uri si articole care va dor pe voi, am unde sa ma exprim, cu nume si prenume, am alte preocupari, nu ma intereseaza viata voastra
  N-am facut nicun vaccin si nu ma intereseaza vreo intaietate din functia de consilier.
  Spor la ros unghiile!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *