Parada politicienilor locali de 1 Decembrie 2023, în an electoral.

Ca în fiecare an, Expresul de Buftea vă prezintă ultimele noutăți din politica locală, și parada de Ziua Națională este exact etalonul, mai ales că este cea din anul electoral. Este practic peisajul politic de la care pleacă anul electoral.

Ca înfiecare an, PNL Ilfov s-a înghesuit la poză la Buftea, ei luând cu asalt gradenele tribunei montată la Monumentul Eroilor din Buftea. S-au înghesuit inexplicabil și să țină de colivă: primarul, prefectul, presedintele CJ Ilfov, vicepresedintele CJ Ilfov, secretarul de stat în ministerul transporturilor, viceprimar Mogoșoaia. Alți câțiva necunoscuți în spate, printre ei, Daniel Constantin, deputat PNL, fost lider al partidului lui Dan Voiculescu, care stăpânește acum Domeniul Știrbey. Era nevoie de o colivă mai mare, ca să aibă toți loc.

Viceprimarul comunei Mogoșoaia a depus și el coroană, singur, după ce a depus și la monumentul din Mogoșoaia. Prieten cu Pistol, Florin Covaci este promovat la greu, PNL fiind făcut praf de USR, la Mogoașoaia. Noroc că USR nu are candidat pentru primaria Mogoșoaia. A lipsit, spre deosebire de alți ani, celălalt prieten, primarul Valeriu Anton din Corbeanca, arestat la domiciliu.


Ca de obicei în ultimul timp la evenimentele publice, primarul Pistol l-a avut alături și pe fiul său, în tribună, pregătindu-l probabil pentru o viitoare carieră de politician. La depunerea de coroane a PNL, au fost și cei doi consilieri județeni din Buftea, fiul d-nei Pușa Rudeanau, managerul spitalului, și Bizu, prietenul apropiat al lui Pistol.

În mod ciudat, singur printre ei, în tribună, și consilierul ProRomania, Alexandru Iordan, care pare că s-a apropiat de primar, după activitatea lui din Consiliul Local din ultimul timp. Celălalt consilier local ProRomania, C-tin Dumitru, a fost în public. Nu au depus coroană.


Nici AUR Buftea nu au depus coroană, și asta e chiar un motiv de îngrijorare pentru electoratul lor. Să lipsească martie din post? AUR Buftea pare o găină fără cap la Buftea, ei având câțiva băieți ok, dar care par încurcați de conducerea lor, apropiată de primar.

Au depus, în schimb, rivalii de la partidul SOS Diana Șoșoacă, și le-au luat prim-planul. Supriză, liderul SOS Ilfov este Horia Bobei, fost PDL, fost consilier local ALDE, care n-a mai prins mandat în 2020. Celălalt fost consilier ALDE e la AUR. Alături de Horia Bobei, la depunerea coroanei au fost soția sa și câțiva copii.


Cine zicea că nu există #USRBuftea? Ca de obicei, ei apar doar la paradă. Parlamentarii USR, Cristian Ghica și Anca Dragu, au venit să dea un suflu nou ponositului USR Buftea, care mai are doar 3-4 membri, apropiați ai primarului, d-na Nela Mușat și frații Bezdedeanu, care au adus la paradă și câțiva copii, ai lor probabil.

Stimații parlamentari sigur nu știu că președintele Bezdedeanu face potecuță pe traseul primar PNL – fost primar UNPR, apropiat de ambii. 0 consilieri are USR în Orasul Buftea, 0 va avea și în 2024. Dar o paradă bună, nu se refuză.


PSD Buftea, aceiași oameni de 20 de ani la Buftea. Același profesor Radu Marinescu, care îl promovează pe finul său și văr al primarului, Marin Costache, cel care dă cu pumnul în sedința consiliului local. Curios, spre deosebire de alți ani, nu au mai fost însoțiți de tinerii pesediști. Cândva o organizație de tineret remarcabilă, azi ea efectiv nu mai exsită, probabil și tinerii pesediști și-au dat seamă că sunt folosiți doar ca lipitori de afișe pentru ca bătrânii lor să se aboneze la bani publici. Pagina de Facebook a TSD Buftea a ajuns să fie adminsitrată de pensionarul Marin Costache, care pune poze cu el.

5% au luat la alegerile trecute, 2 consilieri locali, pentru că pe bufteni nu-i mai poți păcăli așa ușor când te supui primarului.


A lipsit de la paradă UNPR Buftea, controlat acum de fostul primar Ion Stoica. Pare că acesta încă nu e pregătit să se afișeze cu acest partid, el sperând la o alianță oficială cu PSD, controlat în continuare de primarul Pistol. Stoica a preferat doar o poză nouă pe Facebook, așa cum i-am sugerat în articolul trecut. Partea proastă e că poza e dezastru, e trist și încruntat și cu mâinile în sân, cu Rolex-ul la vedere, adică exact poza care te poate distruge ca politician în ochii electoratului. Îi sugerez să-și ia un consultant politic serios, să nu se mai lase influențat de actualul.


Eu, consilier local independent, nu am fost nici de data asta prezent, pentru că nu mă interesează nici parada, nici să mă afișez alături de unii care m-ar vrea mort. Pentru mine, patriotismul, fie el și local, înseamnă altceva.

Sursa fotografiilor, pagini publice de Facebook.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *