Consilieri locali dați în judecată pentru că arată ce se întâmplă la ședință
Prima înregistrare video din istoria Consiliului Local Buftea a produs un șoc în anturajul primarului! În Buftea, ca în Epoca de Aur și ca în Coreea de Nord, e interzis să fii informat din alte surse decât cele ale conducătorului iubit.
Pentru că am publicat un video 3 minute făcut INAINTEA începerii ședinței, d-na președinte, consilier PNL, Andreea Măcelaru, ne-a dat în judecată.
Suntem acuzați că am filmat (Alexaandru Iordan) și că am publicat (eu) acest filmuleț banal, deși ar fi fost interzis, dar, ca și la fața locului, doamna nici în fața instanței nu poate preciza articolul de lege sau regulament care interzice așa ceva, când legea spune clar că ședințele sunt publice.
Sursa foto sus: pagina de Facebook Andreea Măcelaru Cabinet Psihologie
Sunt acuzat că:
- Am publicat informatii total neadevărate privind cele întâmplate în sală, prin postările mele pe Facebook
- I-am prejudiciat imaginea prin asta, și increderea oamenilor in ea
- Postarile repsective i-au adus aitngere vieții private și profesiei
- I-am produs o suferință morală și un șoc emoțional profund
- Am făcut afirmații jignitoare despre ea
- Că am făcut totul cu intenție
Citez din acțiunea doamnei Măcelaru:
„Chiar dacă s-ar lua în considerare că reclamanta e o persoană publică, pârâții nu aveau dreptul decât la redarea unor afirmații privind ilustrarea unei activități, a unei imagini pozitive, nicidecum de a o prezenta într-o lumină negativă, utilizând expresii jignitoare”
Deci nu avem voie decât să lăudăm. Ok? Altfel…
S-a supărat și pentru că am adus în discuție faptul că iși desfășoară activitatea într-un spațiu primit gratuit de la Consiliul Local, al cărei membru este. Nu am vrut să discut despre asta, dar pentru că a adus și asta în fața instanței, am cerut eu acum un punct de vedere oficial Agenției Naționale de Integritate, să constate dacă e sau nu in confilict de interese sau incompatibilitate. Nu are ce să piardă decât maxim funcția politică, nu spațiul sau activitatea. Nici nu ne interesează că pe contul ei profesional face propagandă politică. E dreptul fiecăruia să se promoveze cum vrea.
Aceste fotografii sunt singurele probe depuse pe care iși bazează acuzațiile.
Ni se cer fiecăruia 30 000 lei, plus cheltuielile de judecată, adică vreo 10 000 euro de fiecare.
Adică veniturile mele pe 1 an din munca mea. Adică cât încasează ea din funcția de consilier pe 1 mandat. Fără să facă nimic acolo. Pentru că asta e adevărul, timp de 1 an de mandat nu a scos niciun cuvânt în consiliul local și se paote proba prin procesele verbale. Probabil va completa acțiunea dânsei cu articolul ăsta, unde iar mă va acuza că i-am prejudiciat imaginea, profesia și i-am produs suferințe.
Mă acuză că i-am creat prejudicii de imagine, că a pierdut bani din cauza mea în activitatea profesională și că nu i-am respectat dreptul la viața privată. Nu știu cum a cuantificat prejudiciile astea în câteva zile de la fapte, dar vad pe pagina sa ca a avut bani de Moet la Sinaia de Revelion, cu Ștefan Bănică și Smiley. Eu am băut acasa spumant de 8.99 lei de la Lidl, redus la 6.99. Dar nu m-am pozat cu sticla pe Facebook. Pot fi și groaznic dacă vreau.
Imi pare rău pentru ea, știu că e un om bun, dar are sfătuitori proști, și tot ea va suferi.
Așa cum are dreptul de a se apăra, am și eu. N-am nicio emoție, nu retrag nimic, doar regret greșeala pe care am făcut-o referitor la soțul dânsei, despre care am zis doar că e consilier la Mogosoaia. Postarea respectivă am făcut-o seara târziu, iar dimineață, când m-a sunat omul, civilizat, și mi-a zis că am greșit, că nu e soțul, am șters-o. Acum, na, dacă dânsa vrea sa aducem iar vorba, n-am ce face, mă apăr… Așa am crezut eu, că sunt un cuplu, pentru că ii văd foarte des impreună, de ani de zile, pentru că suntem oarecum vecini, stau in blocul de vizavi de ea. Greșeala mea. Am șters postarea imediat, dar nu am mai vrut să revin cu precizări, tocmai pentru a nu aduce în discuție chestii personale. Am dorit să fac doar asocierea politică, și el și ea având o problemă, coincidență exact în acea seară, cu cineva care filma ședințe publice, domnul respectiv recidivând deunăzi la Mogoșoaia, agresând o doamnă consilier local. Nu mă interesează decât relații politice, nu altfel, oficiale sau nu, tradiționale sau nu.
Știam că va veni și metoda asta de presiune și hărțuire din partea lor. Primarul nu o va face, că ii e rușine să-mi ceară 10 000 de euro. Dânsul s-ar putea să-mi ceară 1 000 000 de euro, la câte prejudicii i-am adus afacerilor sale, prin informațiile pe care le public. Atat de tare i-a durut ca am publicat filmarea din ședința și că spunem oamenilor abuzurile de acolo. Între timp, pe contul de facebook al primăriei, ținut de un angajat al primăriei, sunt făcut în toate felurile, iar d-na Măcelaru distribuie articole care susțin mincinos că eu vreau uciderea cățeilor. Dar ea nu are nevoie de dovezi.
În rest, dacă instanța zice că i-am adus prejudicii prin opiniile și informațiile mele despre ce se întâmplă în Consiliul Local Buftea, unde ne-au trimis cetățenii și unde legea impune transparență… asta e, suntem la revedere. Ne întoarcem pe vremea comuniștilor, a legionarilor, ne pun cizma pe grumaz și pot împărăți ei orașul cum vor.
UPDATE: Între timp, mai mulți apropaiți ai primarului, care primesc bani de la bugetul local, m-au acționat în instanță.
Aceste procese vor costa, dacă vreau să le câștig, și, mai mult, să le cer eu banii. Fac apel la cine vrea să mă susțină, cine vrea să continui să fac bine ce fac, cine vrea să ii punem la punct, să contribuie în contul meu pentru a plăti avocați.
Este un cont special deschis de mine in 2020 inaintea campaniei electorale, din care nu am cheltuit niciun leu. Am vrut să scot un ziar local atunci, dar nu au fost fonduri suficiente. Am zis să păstrez banii pentru deschiderea unui partid local, dar n-am făcut-o incă. Pentru că… n-am cu cine. Dar nu e târziu. Voi ține doar pentru mine numele donatorilor, dar voi fi transparent și voi arăta toate sumele primite și ce am făcut cu ele. Dacă instanța ne va da banii înapoi, ii voi folosi tot in interesul comunității. Nu pot singur.
RO12BTRLRONCRT0437389901
Bogdan Tobă
Detalii: Susținere
BIC/SWIFT: BTRLRO22
REVOLUT 0726137500
Mulțumesc.
Buna dimineata!
Profesia de Psiholog, Legea 213/2004, este reglementata printr-o lege speciala care prevede: art 4 (1) Psihologul cu drept de liberă practică își desfășoară activitatea pe baza principiului independenței profesionale, care îi conferă dreptul de inițiativă și decizie în exercitarea actului profesional, cu asumarea deplină a răspunderii pentru calitatea acestuia.
(2) Confidențialitatea actului psihologic este protejată prin lege și este o obligație a oricărui psiholog.
si
Consiliul local | Codul administrativ
Parte integrantă din Ordonanţă de urgenţă 57/2019
ARTICOLUL 117
Jurământul
(1) Consilierii locali aleşi al căror mandat a fost validat depun următorul jurământ în limba română: Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei/oraşului/municipiului/judeţului. . . Aşa să îmi ajute Dumnezeu! Formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase, jurământul putând fi depus şi fără formula religioasă. Jurământul se imprimă pe un formular special şi se semnează, în două exemplare, de fiecare ales local.
(2) Un exemplar al jurământului se păstrează la dosarul de constituire, iar al doilea se înmânează consilierului local ales. Dosarul de constituire se păstrează de către secretarul general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale.
ARTICOLUL 138Desfăşurarea şedinţelor consiliului local
(1) Şedinţele consiliului local sunt publice.
(2) Caracterul public al şedinţelor consiliului local este dat de:
a) accesul celor interesaţi, în condiţiile legii, la procesele- verbale ale şedinţelor consiliului local;
b) accesul celor interesaţi, în condiţiile legii, la proiectele de hotărâri, la hotărârile consiliului local, precum şi la instrumentele de prezentare şi de motivare a acestora;
c) posibilitatea cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea/subunitatea administrativ-teritorială respectivă de a asista la şedinţele consiliului local şi/sau de a le urmări pe internet, în condiţiile regulamentului de organizare şi funcţionare a consiliului local.
Atunci apar intrebarile?
1. avem nevoie sa comparam cele doua calitati sau ne extragem prin contagiune ”recunoasterea”?
2. nu exista cetateni cu domiciul in orasul nostru care sunt interesati de deciziile CL ,dar nu pot participa la sedinte? Sa nu uitam ca suntem in pandemie iar asa cum putem achita taxele si impozitele online la fel putem participa la sedintele CL, transmise online.
Sa reflectam si la nivel national,
PROGRAM DE GUVERNARE 2021—2024
Coaliția pentru reziliență, dezvoltare și prosperitate
Partidul Național Liberal
Partidul Social Democrat
Uniunea Democrată Maghiară din România
Obiectivele Programului de guvernare 2021—2024
Programul nostru țintește spre construcția unei societăți coezive, care să beneficieze de îmbunătățirea
sistemului de educație și sănătate, de reducerea inegalităților dintre bărbați și femei, dintre mediul urban și
rural, care să conducă la promovarea unei societăți deschise, în care cetățenii se pot simți apreciați și
sprijiniți. Ne dorim stabilirea unor standarde durabile de calitate și de cost pentru toate serviciile sociale,
vizând în mod special pe cele destinate grupurilor vulnerabile și dezvoltarea unui sistem național de
indicatori de incluziune socială prin integrarea tuturor bazelor de date din sfera asistenței sociale în regim
digitalizat care să țină cont de mobilitatea socială; monitorizarea anuală efectivă a rezultatelor pe baza
acestor indicatori.
…Coaliția noii guvernări a fost structurată în temeiul următoarelor principii deosebit de necesare în
combaterea și atenuarea efectelor crizei actuale, dar mai ales în susținerea dezvoltării și evoluției României:
reziliență, sustenabilitate, transparență, echitate și eficiență.
vezi documentul https://gov.ro/fisiere/programe_fisiere/Program_de_Guvernare_2021%E2%80%942024.pdf
Numai bine,
Ce vrei să spui cu asta?
„(2) Confidențialitatea actului psihologic este protejată prin lege și este o obligație a oricărui psiholog.”
Că nu e ok să postezi poze cu pacienți minori pe contul de Facebook pe care faci și propagandă politică?