Cum a incercat din nou Pistol să spele RAJA

După o zi de marți in care RAJA a dat iar eroare masivă și a oprit apa in tot Studioul, buftenii au răbufnit pe rețelele de socializare, zguduind masiv imaginea primarului. Din nefericire pentru el, tocmai programase a doua zi, #sedintaConsiliuluiLocalBuftea . Am aflat pe surse și am lansat invitația tuturor nemulțumiților să vină la ședință, fără să fac caz, fără să insist, fără să instig.

N-am fost decât cei 3 obișnuiți, plus incă 3 persoane venite specilal pentru problema apei. Erau mai mulți agenți de la firma de pază la ușă deccât noi. Ședința a decurs ca de obicei, pe repede-nainte, fără discuții, fără dezbateri, totul votat rapid, iar la final, domnul primar a pornit scentea regizată atent in prealabil.

Incepe regia de Buftea

Primarul Pistol ne-a arătat că a primit sesizări de la oameni, ne-a arătat poze cu apa de ieri, și părea foarte supărat, de am zis că ii aruncă din oraș pe ăștia de la Raja, atunci, in seara aia. Zice că nu s-a intâmplat niciodată să-i fie anunțat de o avarie la câteva ore după ce ea a avut loc.

L-a invitat la prezidiu pe unul din directorii de la Raja Buftea să dea explicații pentru problema din ziua respectivă, nu pentru vreo problemă de zi cu zi. Ne-a zis că i-a cerut demisia și noi am râs… cui ii pasă de demisia unui angajat Raja? Directorul de la RAJA, dl. Sirbu, iși cere scuze spășit, și vorbește temător și intimidat și chiar am crezut că iși iau catrafusele și pleacă din Buftea.

Am scos telefonul să filmez intervenția directorului, la ședința publică, iar primarul, cu experiența lui in telecomunicațiile pe care le-a studiat, m-a observat și a sărit ca ars, că n-am voie. Evident că e un abuz și o aberație, dar n-am insistat, pentru că s-ar fi ridicat și ar fi plecat, era finalul ședinței.

Dar ei vorbeau doar de avaria deunăzi, nu de vreo problemă cu apa in Buftea.

Așa că o doamnă prezentă i-a intrerupt și i-a intrebat de problema cotidiană, căci nu se mai poate… nici nu se poate bea, nici nu se poate găti, nici nu se poate spăla, și mai strică și centralele. Dl. director spune că și dacă e galbenă, e potabila!!! Am rămas toți proști. Am râs ca proștii. Un singur consilier a intrebat cum să fie potabilă și cum să bem apă galbena?… Titi Mande, inlocuitorul lui Richard Gioarsă de la PSD. Și o doamna de la PNL a zis că a distrus rufele.

Interivine și Pistol care ii ridică mingea la fileu și il intreabă dacă e din cauza spălărilor de coloane și directorul zice că da, că se fac spălări mereu, și că e normal. Că s-a trecut de pe conducte vechi, pe cele noi, și că e normal să mai vină murdară. Dupa 6 ani! Se contrazic penibil… e murdară, dar e potabilă!

Intră in rol și văru’ Costache

Apare și Costache, consilieri PSD, vărul lui Pistol să spele și el cadavrul și il intreabă dacă era vorba de o conductă veche. Normal că directorul a negat, că toată rețaua e nouă. Costache merge cu măgăria mai departe și ține cu ursul… Zice că nu vrea să fie avocatul RAJA, dar oricum problema asta e și in București și că dacă suntem de bună credință ( cum că nu am fi noi!!!) și nu ne convine, să stăm 6 luni fără apă ca să schimbăm toată reațaua (hal de idei!!!) sau să rupem contractul și să suportăm noi consecințele!

Pistol intreabă ce măsuri s-au luat totuși și dacă oamenii vor plăti și apa aia murdară care a venit ieri. Tăcere. Pistol zice că nu e normal să plătim apa aia și că ne-au creat și probleme la electrocasnice. Dar s-a trecut mai departe.

Consilierul ALDE Horia Bobei intreabă ce e in filtrele pe care le schimbă el mereu la robineți… noroi, nisip, pietre? Pistol intervine in locul angajatului Raja… „Este vina voastră că nu v-ațiț schimbat conductele, de le ele e problema!” Și zice răspicat… „NICIO asociatie de locatari nu și-a chimbat conductele de peste 30 de ani!” O minciună apocaliptică. Degeaba a insistat doamna respectivă că la ei sunt conducte noi, degeaba a intervenit și un domn cu casă nouă, degeaba i-am zis si eu, că Pistol a insistat… e de la noi! Doamna se ridică dezamăgită și spune că nu mai poate asista la așa ceva și pleaacă.

Intervine și Tobă

Am cerut voie să vorbesc și intreb ce soluții are el ca primar acum că a luat la cunoștință problemele, că le-a recunoscut că există. I-am zis că oamenii au nevoie de comunicare și de soluții de la el, nu de explicațiile directorului, care au fost 0. Când a auzit de 0, s-a aprins… De ce au fost 0? Pentru că ne-a spus că apa e potabilă, i-am zis… Ce mi-a trântit Pistol? Cică să iau eu apa și să-i fac analiză la DSP să văd că o să-mi iasă potabila!

Cum să spui că oricine poate duce apa la analize la DSP? Nu poate… Doar daca fac reclamație și vin ei și iau probe, dar evident că mafia e mare, și iese apa potabilă… Am făcut asta, am trecut de mult de maimțăreala asta, am coborât din copaci, am inceput să gândim și noi. Doar el, după ce a insistat in campania din 2012 că Raja e o mizerie, a venit la primărie, a luat probe din toat orașul și la DSP a ieșit că toate erau perfecte! Ceea ce a amintit și acum. Cum să imi iasă mie la DSP analizele altfel? Dacă duc apa la un laborator privat, și iese prost, nimeni nu va recunoaște niciodată că e apa de la RAJA.

Il intreb dacă poate face public contractul cu RAJA, pe care mie nu mi l-a dat, deși l-am cerut pe căi legale și l-am acționat in instanță pentru asta. Ezită și intreabă iritat… De ce? Ii răspund că transparența și comunicarea pot relaxa tensiunea din societate, măcar pentru asta, să ne convingem și noi că primăria nu are ce face. Zice că ei au semnat declarații pe propria răspundere că dacă schimbă operatorul, trebuie să dea inapoi toți banii. Oare chiar așa proști ne crede? Spune că nu ai cum să rupi un astfel de contract. Domnii Țopai, Costache și doamna Marin Doinița il susțin.

Și consilierul local ALDE Horia Bobei zice că nu vrea să ia apărarea RAJA, dar el are contractul și că nu i l-a cerut nimeni, că puteam să-i zicem. Susține că nu se poate rupe contractul, desi așa a promis in campania sa electorală.

Ii repet ca o concluzie primarului că oamenii vor soluții, un plan de rezolvare a situației, și nu e nevoie să le spună acum, ci să le comunice mai târziu, dar să le comunice. Zice că el n-are timp ca mine să comunice, că el are serviciu, nu ca mine care n-am. Și incepe cu mizerii d-astea, ca de obicei, răstindu-se că eu nu am serviciu de când mă știe el, că nu fac nimic toată ziua, că stau pe net și el stă de dimineață până seara la serviciu. Am incheiat spunându-i că nu ajungem nicăieri dacă discutăm așa, dar că tocmai asta trebuie să facă la serviciu, să comunice cu cetățenii.

Ia foc văru’ Costache

In timp ce luasem cuvântul și aveam un dialog, așa mai schiop cum a fost el, cu dl. Pistol, sare din bancă și dl. consilier PSD, Costache Marin, intâmplător vărul primarului, care foarte agresiv, mă intrerupe să mă certe. Redau mai jos dialogul integral, 100% real.

– Dar pe cine repezentați dvs, d-le Tobă?
– Cetățenii orașului Buftea, d-le consilier!
– In ce, in ce calitate?
– De cetățean al orașului Buftea! îi zic…
– Deocamdată n-ai nicio calitate, o să ai când te-o alege cineva!
– Am calitatea de cetățean, știți ce insemană asta?
– Vorbește in dreptul dumitale!
– Am vorbit o dată in 4 ani și-mi spuneți să vorbesc in dreptul meu?
– Hai că tot te-ai ridicat in picioare… spune-mi și mie de ce sunt complice cu domnul director…. zice el.
– Nu am venit să mă cert aici și nu am venit aici să expun problema mea
– Asta insemană că noi suntem complice la un contract care il are RAJA, cu tâlhăria lu RAJA? Dle Tobă, imi spui și mie care e complicitatea mea la contractul cu RAJA?
– Dar nu am venit aici să mă scoteți la tablă, domnule!
– Ai scris pe site și iți cer explicații! Să-mi spui de ce ai făcut afirmația asta!
– Nu e problema dumneavoastră, nu am venit aici să vă dau explicații pentru asta! Dați-mă in judecată!
– A, tu ai venit numai să ne tragi la răspundere! Aici e ca la fotbal, toată lumea se pricepe!
– Dați-mă in judecată, dacă aveți vreo problemă!

Și incepe cu șefisme intrebând colegii retoric dacă mai e ceva pe ordinea de zi, că el nu mai stă…

🥁 Da, i-am făcut complice la tâlhăria celor de la RAJA, pentru că asta e opinia mea… că RAJA imi ia banii degeaba, iar ei asistă pasiv! Ne vedem la tribunal!
Ii rog pe toți simpatizanții locali ai PSD Buftea să solicite dlui președinte Radu Marinescu, ca acest individ, să nu mai fie pus pe lista consilierilor la alegerile ce urmează. Nu a făcut NIMIC timp de 8 ani de mandat pentru bufteni, doar a incasat 200 euro indemnizatie pe ședința, să tacă și să voteze cum dictează vărul său primar. Cum să reprezinte interesele buftenilor, când el este din Butimanu și este vărul lui Pistol?

💰 Marin Costache, conform declarației de avere… vice PSD Buftea, consilier local (200 euro indemnizație pe ședința), angajat CFR (1000 euro salariu), vicepreşedinte Federaţia Mecanicilor de Locomotivă ( 200 euro indemnizatie lunara)
🚕 Are o firma de taxi pe numele fiicei sale, care a primit autorizatii de la Primaria Buftea să-și desfășoare activitatea pe raza localității, dar incalcă legea și face taximetrie pe București, fără ca mașinile să calce prin Buftea.
🥊 Presa zice că e bun și la box, dar, hei, nu mi-e frică… știu să fug bine de tot. 🙂

Sindicalistul patron de taxi care baga colegii in spital


<3 Foto, cei doi veri din Butimanu, primarul PNL și consilierul PSD. De asemnea, Costache e finul liderului PSD Buftea, Radu Marinescu. O mare familie. #ajunge

Soluțiile mele #pentruBuftea in privinta problemei #apaBuftea… simple, reale, posibile! In articolul viitor!

Semnati petitia… Buftea vrea apă curată la preț decent https://www.petitieonline.com/buftea_vrea_ap_curat_la_pre_decent

Scris de Bogdan Tobă

]]>
4 raspunsuri
 1. Bizu
  Bizu says:

  tata suferi de mania grandorii , vorbesti despre tine la persoana a treia ….
  hai lasa ca se renoveaza Balaceanca . am auzit ca e „vacant „postul de primar in salonul 6 .
  iti vine manusa pozitia

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  E clar, iar citesti doar titlurile. Credeam ca putem avea o discutie decenta, o dezbatere pe teme, pe solutii, dar ce asteptari sa am de la razgaiatul lui Pistol?

  Răspunde
 3. Tudor
  Tudor says:

  Iti voi da un exemplu… Pe strada pe care stau eu, canalizarea s-a facut pe la inceputul anilor 70… Pana atunci populatia orasului folosea apa de ploaie pe care o adunau in butoaie si care era popular cunoscuta ca fiind excelenta pentru spalatul parului (spalat pe cap) cat si pentru rufe. Fiecare casa avea put in curte, de asta si dupa 80/90 si chiar 2000, inca existau puturi in curtile oamenilor. Dar sa revin… Tevile centrale pentru apa (mai exact conductele cu diametru mare) nu au fost schimbate din anii 70. Doar s-a carpit pe unde s-a intamplat vreo pb datorata uzurii. Degeaba au sapat ei, ingropand o noua formatie de conducte, menite sa lege proprietatile de conducta principala, pentru ca e frectie la picior de lemn. Pe strada mea, s-a executat operatiunea sat acum vreo 2/3 ani si inca nu au facut schimbarea…
  In Bucuresti e jale, se vede din presa ce se intampla. Asta a fost prima iarna (din fericire calduroasa) in care caldura a fost inexistenta, caloriferele fiind doar calai… Tot la fel cu apa calda… Si pentru prima oara cetatenii au fost taxati corect… Au platit extrem de putin pentru ceea ce li s-a dat! Asa sta cam toata tara!
  Pentru Buftea nu am explicatie, eu pot numara pe degetele de la doua maini, de cate ori apa a venit colorata la mine in casa! Poate situatia e alta in alte cartiere! Chiar si asa, nu vad de ce se strofoaca atat unii… Existe cani cu filtre de apa, ce curata orice suta la suta. Se stie ca de peste 20 ani de cand ne-am emancipat, pentru baut folosim apa minerala & plata imbuteliata! Pentru gatit apa este buna, am intrebat medici ce locuiesc aici in Buftea si care mi-au confirmat ceea ce banuiam. Apa este buna pentru spalat si gatit, chiar si pentru baut! Vorbim de apa curata, nu de cea care a venit colorata pe tevi la un anumit moment!
  Asa ca eu te intreb pe tine, ce relevanta are ca un bloc sau o casa si-a schimbat conductele, atata vreme cat coloana principala de apa are tevi vechi de 50 de ani, poate si mai mult? Nu ma pricep la ce durata de viata are o asemenea instalatie si la cat timp trebuie schimbata. Tu acuzi Raja…Dar nu Raja a construit coloana de apa si nu ea s-a ocupat de ea din anii 60 si pana acum! Cum am mai spus, nu ma pricep la acest domeniu, nu ma dau cunoscator. Ar trebui sa raspunda cineva care chiar se pricepe la acest domeniu. Parerea mea este ca povestea asta a ta cu Raja e mult umflata. Daca doreai sa gasesti subiecte mult mai explozive, ai fi gasit cu siguranta!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *