Consililul Local aprobă din nou scumpirea gunoiului în Buftea!

Serviciul de Salubritate București (SSB) cere majorararea tarifelor și cu 40%, la doar câteva luni de la ultima scumpire.

Consiliul Local a concesionat servicul public de salubrizare acestei firme, care de aproape 10 ani nu a făcut nimic remarcabil în oraș. Deși a primit și terenul pentru baza activității, curtea lor e mizerabilă, birourile par niște grajduri, in fostul sediu al Pepinierei Buftea. Zero respect pentru angajați. La începutul contractului, tariful practicat era de 1.18 eur/persoană/lună, gunoi amestecat, tarif care s-a meniținut până în 2019!

Apoi, în 3 ani a ajuns la 3 euro, ultima scumpire, de la 10 lei la 14,26 lei de persoană, deși buftenii selectează acum gunoiul, pe care firma mai încasează alți bani. Gunoiul vegetal, știți bine, se depozita ilegal la noi în centrul orasului. Majorarea asta nu se putea fără aprobarea Consiliului Local, majoritate PNL-PSD, care le-a aprobat mereu toate cerințele, fără discuții. Contractul aici… 

De data asta, domnul viceprimar Vaida a fost cel care a propus aprobarea noilor tarife, pentru că, evident, primarul s-a ferit să semneze el, ca să susțină oricînd în fața elecoratului că nu e el de vină și să nu răspundă el, că nu a semnat, in caz de vreo problemă în instanță. La ședință a fost invitat, mai degrabă convocat, și directorul exectuiv al companiei, Eugen Puria, ca să răspundă în caz că va protesta cineva.

Și am protestat doar eu, cerându-i să motiveze majorarea cu 40%, după doar câteva luni a tarifului.

Dânsul a dat vina pe prețul carburantului, prețul la sortare, care e făcută de IRIDEX, tot firma lor, tată și fiu, și in general, a dat vina pe vremurile grele. Că așa e, cetățeanul trebuie să plătească vremurile grele, nu abonații la banul public.

Se aduna primele 3 pozitii pentru tariful total, 14,26 lei/persoana/lună

L-am mai rugat să ia în considerare mărirea spațiului pentru gunoiul reciclabil la tomberoanele de la blocuri, pentru că ele sunt suprapline, acum că cetățenii se chinuie să depoziteaze selectiv. Pubelele pentru fracția uscată sunt pline mereu și mizerabile, în timp cele pentru fracția umedă, sunt mult mai multe și mai goale. A răspuns că ei pot face asta oricând, dar că asociațiile de proprietari trebuie să le amenajeze locul. De fapt primăria trebuie să facă asta, dar dânsul n-a vrut să deranjeze.

Luna trecută, și RAJA a majorat din nou prețul la apă, acum fiind 11.82 lei/mc.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *