Munți de gunoaie in Buciumeni. Primăria îi ascunde, Garda de Mediu se face că nu îi vede.

Un uriaş focar de infecţie zace de mulţi ani in Buciumeni, lângă DN1A, in spatele Bulevardului Muncii, practic lipit de gospodării. Se vede de pe şosea dacă eşti intr-o maşină mai inaltă, dar primăria a avut grijă să-l ascundă cu un gard de plasă verde la şosea, iar acum se aşteptă creşterea bălăriilor.

Terenurile din zonă sunt in mare parte ale primarului şi apropiaţilor. Nu incercaţi să ajungeţi acolo, sunt foarte mulţi câini agresivi. Gunoiul ăla se aprinde periodic, desigur, de la soare, şi fumul e delicios.

Ca in fiecare an, incendiu de vegetație in Buciumeni.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Am sesizat Garda de Mediu Ilfov şi am primit nr. de inregistrare 1094/08.04.2020, insă nu mi s-a răspuns niciodată, deşi termenul legal a trecut. Este incă o dovadă, că Parada de Mediu Ilfov este pe mână cu adminsitraţia locală, la nenumărate sesizări pe care le-am făcut in privinţa munţilor de gunoi pe care primăria ii păstoreşte, şi a arborilor seculari pe care i-a tăiat, ori nu am primit răspuns, ori nu au luat nicio măsură. In schimb amendează drastic fraierii şi filmează cu drona parada comisarilor de mediu. Nu are nico greaţă primarul nostru atâta timp cât ai lui sunt la putere. In schimb, sesizările mele pe Crevedia la Garda de Mediu DB au fost mereu luate in considerare, ba chiar am fost sunat şi am mers pe teren cu ei.

Este inadmisibil ca in vremurile pe care le trăim, primăria să accepte aşa mizerie in zona rezidenţială, iar faptul că acolo locuiesc oameni care poate nu au exerciţiul atitudinii civice incă in instinct, nu inseamnă că trebuie să iţi baţi joc de ei şi de sănătatea copiilor lor, doar pentru că ei nu zic nimic, le e frica de tine sau ii poţi manipula uşor.

Vine vara, şi pe lângă miros, apar gândacii, ţânţarii, şobolanii, vulpile, şi cu ele diferite boli. Oamenii au găini, porci, acolo. Au puţuri şi beau apa aia de sub gunoaie. Locuitorii din zonă, inainte să fie asmuţiţi de cineva impotriva mea pe acest subiect, să se gândească ce avantaj am eu să reclam problema lor, până la urmă, și să incerc să o rezolv? Am eu vreun interes acolo? Nu. Vreua eu voturile lor? N-am şanse.
Vreau doar să nu mai fie prostiţi şi batjocoriţi.
Şi #VreauBufteaCurată

Iar ceilalţi, inainte să daţi vina pe cei din zonă pentru gunoaie, trebuie să ştiţi că, in urma hotărârii consiliului local, fiecare gospodărie este obligată să plătească taxa de gunoi, şi implicit i se dă tomberon şi i se ridică gunoiul. Nu are nico logică să-şi depoziteze ei gunoiul sub nas. Se văd clar mormane de gunoaie basculate compact.

Există două căi de acces pe acel teren, ambele din DN1A. Una pe lângă Prodplast, alta pe la intersecția cu Muncii, ambele zone fiind supravegheate video. Poliția Locală paote afla oricând cine depozitează acolo gunoaie de ani de zile, dar Primărie preferă să ascundă cu gardul de pânză, că se vede droapa de gunoi din stație.

Cam asta inseamnă să fii gospodarul orașului.

Scris de Bogdan Tobă

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer, plantă, pantofi, în aer liber şi natură

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, nor, copac, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, floare, cer, copac, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, cer, nor, plantă, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: cer, plantă, copac, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: cer, copac, plantă, în aer liber şi natură
]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *