Pentru că nu a fost de acord cu prăduiala terenului de la Mobilă, caracatița lui Pistol a înhățat întreaga Societate Cooperativa Buftea, cu tot cu terenuri și clădiri.

Mulți il tot acuză pe primar de practici mafiote, iar astea sunt acuzații extrem de grave pentru funcția sa. Mă feresc să fac astfel de acuzații, fără dovezi, dar să vedeți continuarea poveștii cu prăduiala terenului de la Mobilă, cu dovezi clare, și să spunți voi dacă aduce cumva a practici mafiote și dacă are vreo legătură dânsul, căci de semant, n-a semant nimic.

Pentru început, un scurt istoric al cazului, descoperit de mine după intrarea în consiliul local și detaliat în articole recente aici pe site:

 • doi apropiați ai primarului cer consiliului local spre concesiune terenul de la Mobilă, intersecția strazii 23 august cu Sos. Buc. – Târgoviște, 417 mp, ca să facă o spălătorie auto
 • consiliul local Buftea aprobă în unanimitate și il scoate la licitație, preț de pornire, 57 eur/lună, timp de 25 de ani. Nu se publică licitația, nu se prezintă nimeni afară de cei 2, care câștigă la prețul de pornire
 • câștigătorii pun terenul pe OLX, la inchiriere, cu tot cu parcarea publică de 15 locuri din apropiere
 • un fost polițist buftean inchiriază și se apucă de construcție, fără niciun fel de autorizatii de construcție
 • după ce eu intru în consiliu, demonstrez cum concesiunea inițială a CL Buftea a fost ilegală, pentru că terenul, conform legii, este în folosința Societății Cooperative Buftea, atâta timp cât ea deține clădirea de acolo.
 • imi confirmă insuși primarul și Consiliul Local, când o altă cerere de concesiune e adresată, pentru terenul lipit de cel cu pricina, la aceeasi adresă. Primarul spune că nu consiliul are dreptul de a-l concesiona, ci COOP Buftea.
 • super curioasă schimbarea de practici a primarului și celorlalți consilieri. Practic a recunoscut ilegalitatea inițială.
 • cel care făcuse a 2-a cerere, cea refuzată, e Daniel Mirea, angajat al Primăriei Buftea, care are și inchiriat spațiul COOP Buftea aferent terenului, pentru afacerea sa de familie. Reținem numele, că vine partea interesantă.
 • cei doi care au primit terenul cadou sunt Gagiu Adrian și Dumitru Ștefan, principalii mei atacatori pe stradă, în plină campanie electorală, pe numele cărora am o plângere penală de 1 an de zile, nebăgată în seamă de Poliția Buftea. Ei sunt cunoscuți apropiați ai primarului, și au fost observatori independenți la alegerile locale.

Cum să prăduiești orașul în 10 pași simpli. Și apoi să-l pui pe OLX.

Cum a recunoscut Pistol că e ILEGALĂ concesionarea terenului de la Mobilă. Și-a îngropat consilierii care au votat.

Cine sunt beneficiarii prăduielii de la Mobilă? Interlopii care aduc voturi!

Lucrarea respectivă e oprită de când am început dezvăluirile.
Am rămas unde vă spuneam că suspectam Soceitatatea Cooperativă Buftea de blat cu ei, pentru că tăceau. Nu eram departe. Chiar așa este, doar că un pic mai complicat, pentru că, din cauza acestui teren, se dă o mare bătălie pentru conducerea ei.

Presedintele COOP Buftea nu a fost de acord cu terenul care le-a fost luat ilegal și cere lămuriri

Să lămurim. Societatea Cooperativă Buftea este privată, nu are absolut NICIO legătură cu Primăria Buftea, doar unii membri, mai abili, sunt și colo și colo, ca orice descurcăreți.

Dumitru Gereanu conduce de 20 de ani această societate, ca presedinte al Consiliului de Adminsitratie, in care mai sunt 4 persoane. Pentru că nu a știut de concesiune decât când cei doi indivizi au intrat peste ei, el a cerut lămuriri oficiale primăriei și consiliului local, in privinta acestei prăduieli a terenului lor. A atașat și dovada că celălalt teren al lor, tot de acolo, nu s-a concesionat lui Daniel Mirea, fiind ilegală.

Și pentru că nu a primit răspuns, a sesizat poliția și a acționat in instanță. Primăria l-a invitat să vadă documentele la sediu, nu i le-a dat. După cum vedeți, în absolut toate documentele aferente acestui caz, nu apare nicăieri semnătura lui Pistol, știe că e pericol!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este catre-primarie-2.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este raspuns-priamrie-3.jpg

Pentru că nu a tăcut, Dumitru Gereanu a fost inlocuit și COOP Buftea decapitată sub privirle lui Pistol

Construcția spălătoriei a fost amânată, ca să se aranjeze apele. Pe 29 aprilie, au fost alegerile interne pentru alegerea conducerii COOP Buftea. A candidat pentru presedentie tot Dumitru Gereanu, iar la fața locului și-a anunțat candidatura și, surpriză… Daniel Mirea.

Daniel Mirea, cel care a solicitat și el concesiunea celuilalt teren și nu a primit-o, care are un spațiu inchiriat de la COOP pentru afacerea sa, care e membru COOP, care e seful Adapsotului Canin, angajat al Primăriei Buftea. Cât de tare vi se pare?

Procesul verbal al sedintei COOP Buftea notează un lucru relevant… „în sală au fost prezenți neinvitați încă 2 persoane, primarul orasului și o altă persoană”. Probabil cel care a scris procesul verbal nu a reușit identificarea celeilalte persoane. De ce să vină primarul neinvitat la ședința unei societăți comerciale? Pentru a intimida și pentru a controla!

Mare surpriză, nimeni nu se aștepta, dar a câștigat Daniel Mirea, fiind noul presedinte al COOP Buftea. Mai mult… pe lângă el, în consiliul de adminsitrație au intrat încă 3 cunoscuți apropiați ai primarului Pistol… C-tin Romanescu, membru PNL Buftea, consilier local de 3 mandate, Ganea Gheorghe și Chiritescu Elena. Astfel intreaga conducere e în mâinile apropiaților lui Pistol. S-au mai primit și membri noi în societate, Chiritescu Gelu si Chiritescu Daniela, probabil copiii doamnei Elena, dar și Romanescu Ciprian, probabil fiul domnului consilier.

Mirea Daniel și C-tin Romanescu sunt intr-o evidentă incompatiilitate.

Primul pentru că e și presedinte de consiliul de administratie, și angajat al primariei, și administrator de firmă, și chiriaș, și concesionar. Al doilea, este membru CA, consilier local, a și votat concesiunea ilegală a terenului proprieti societati, a și fost presedintele comisiei care a scos terenul la licitatie.

Ce poate face această nouă conducere? Poate inchiria cui vrea și pe ce bani vrea clădirile societății, unele spații comerciale foarte valoroase în oraș. Ce mai poate? Poate desfiinta clădiri, iar astfel conform legii, terenurile aferente vor merge la Consiliul Local Buftea, care le poate vinde/concesiona cui vrea și pe câți bani vrea.

De altfel, insusi primarul foloseste de foarte mulți ani un spațiu, cel mai bun posibil, inchiriat pe o sumă modică de la COOP Buftea, in centrul orasului, la parterul clădirii Complex, pe care cooperativa nu vrea să îl vândă.

Totul este despre imobiliare în orasul acesta. Despre prăduirea domeniului public. Ți se par sau nu astea practici mafiote?

Oameni buni, dacă vreți ca astfel de practici sa inceteze și primarul sa nu mai aibă atâta putere, sa facă ce vrea cu noi, exista o singura soluție… Sa vorbiți! Sa nu mai taceti!

Dumitru Gereanu a contestat în instanță legalitatea acestor alegeri, și până la pronunțarea instanței, rămâne în funcție.

]]>
1 răspunde
 1. KUR DE FIER
  KUR DE FIER says:

  Gereanu a uitat sa-ți mai precizeze un fapt: Romanescu, pe lângă ca e consilier, membru CA etc mai are și un spațiu in cadru Coop Buftea subînchiriat unui salon de înfrumusețare. Asta așa, ca să fie opisul complet. Întreabă-l pe Mitică.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *