Știrea care a dispărut de pe internet: La Buftea, 122 certificate de handicap din 132 nu sunt corecte!

În urma apariției în spațiul public a unor informații cu privire la existența unor documente false depuse în vederea obținerii unor certificate de handicap la DGASPC Ilfov, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut un control în vederea verificării modalității de acordare a certificatelor de încadrare în grad și tip de handicap la nivelul DGASPC Ilfov.

Comunicatul ministerului referitor la rezultatele controlului

Eșantionul a fost de 1.776 de dosare. Dintre acestea, pentru 1.414 dosare, echipa de control a constatat că nu au fost respectate criteriile de încadrare în grade de handicap și/sau procedura de evaluare complexă a persoanei cu handicap.

S-a constatat că unele dosare conțineau documente care aveau inadvertențe: medicii menționați în documente nu figurau la unitățile medicale respective, iar documentele depuse nu erau înregistrate în sistemul de evidență al unității medicale.

Astfel s-a dispus:

–        reevaluarea tuturor dosarelor de încadrare în grad de handicap din Ilfov;

–        înlocuirea membrilor Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Ilfov;

–        sesizarea organelor de urmărire penală.


În aceeași seară la Digi24 a apărut un reportaj de la Buftea despre acest subiect care susținea că cele mai multe nereguli s-au găsit la Buftea, 122 din 132 dosare verificate. După cum precizează și comunicatul ministerului, controlul a fost efectuat prin sondaj, la întâmplare, nu în toate dosarele, care sunt mai multe. 90% din dosare în neregulă înseamnă o administrație absolut catastrofală!

Pare că jurnaliștii de la Digi au avut informații de la o sursă internă, pentru că nicăieri în presă nu au mai fost referiri la Buftea.

Au fost luate și două interviuri pe stradă, cu două persoane care susțineau ce se aude prin Buftea dintotdeauna… că unii se chinuie cu diferite boli și nu sunt ajutați de stat, iar alții, care se descurcă bine și nu au probleme, iau mulți bani. Reportajul, altfel muncit, omite replica Primăriei Buftea. Un jurnalist adevărat intra și în primarie si cerea un punct de vedere.

Greu de înțeles totuși cum a trecut o știre negativa despre Buftea la televiziunile de partid, pentru că nu prea există așa ceva în ultimii 10 ani. Mare parte din televiziuni sunt finanțate și din surse politice, așa că politicului îi este ușor să blocheze sau să comande anumite știri.

După ce am publicat reportajul pe Facebook, am urmărit știrile Digi toată ziua aceea, dar nu am mai văzut acest reportaj, și nu apare nicăieri pe internet. Pe site-ul Digi24 a rămas doar un mic articol, nesemnificativ pe subiect, fără vreo referire la Buftea. Doar Expresul de Buftea mai are știrea.

Cineva a ținut neapărat să dispară știrea despre dosarele în neregulă de la Buftea. Poate pentru că aceste dosare atârnă greu în campaniile electorale?


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
🔥 Ma puteți urmări de acum și pe canalul meu de Whatsapp… Bogdan Tobă.
Nu apar notificări, nu deranjez, intrati voi când vreți la Noutăți. Nu pot vedea urmăritorii care nu sunt în agenda mea telefonică.

https://whatsapp.com/channel/0029Va83iBI8qIzwRoMX2J3x

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *