S-a aprobat lista funcționarilor publici care au primit locuințe în noul bloc ANL. Primul sosit, primul servit. Vezi lista!

Procedura de atribuire a locuințelor ANL pentru funcționari publici s-a încheiat când a vrut primarul, fără a fi anunțată public o dată limită.

Așa cum bănuiam, primăria a ascuns anunțul despre începerea procedurii undeva în măruntaiele jenantului site, dar anunțul despre încheierea ei l-a pus pe prima pagină. Anunțul ar fi trebuit să sune cam așa: ” Cei care doresc sa aplice pentru blocul ANL din Studio pot depune cereri in perioada 1-30 Iunie.”

Cei care au aflat de la mine despre asta s-au dus la primărie și au depus cereri, iar când ele au devenit prea multe, primarul a anunțat pe site că nu le mai ia în cosiderare. După ce s-a lăudat 5 ani cu aceste locuințe construite, nu de primăriei, ci de Agenția Națională pentru Locuințe, primarul nu a publicat anunțul nici in ziarul primăriei, nici pe pagina de facebook, l-a ascuns undeva pe site.Cum se atribuie locuințele ANL pentru funcționari publici

Anunțul pentru depunerea cererilor a fost publicat pe 12 iunie 2023, iar cel de încheiere, pe 3 iulie 2023. Cine a dorit să se înscrie a avut la dispoziție 21 de zile, dacă găsea anunțul. Motivul pentru care a fost oprit procesul este că s-au ocupat locurile. Efectiv a fost „primul sosit, primul servit”, fără să se creeze o concurență, fără să aibă toată lumea șanse.

Aceasta nu este o instituție transparentă și care să sprijine pe taotă lumea în egală măsură. Toată lumea va bănui că unii au știut din alte surse despre începerea depunerilor, toată lumea va bănui că procesul a fost necurat.

Lista cu funcționarii publici îndreptățiți să primească locuințe de serviciu ANL


Comisia de examinare a solicitărilor: Vaida Alexandru, Romanescu C-tin, Ciocioi Paula, consilieri locali PNL, și Costea Daniel, Anghel Giorgiana, angajați ai primăriei.

Din câte vedem, așa cum mi-a răspuns și primarul în ședință, aceastea sunt toate cererile depuse. 37. Respinși sunt doar 3, pe motiv că nu se încadrează. Ce au în comun cei 3? Au cererile depuse înainte de aproabrea regulamentului, 31 mai 2023. Probabil le-au depus „cu tupeu”, fără să le dea cineva un semnal.

Dar mai sunt 4 persoane care au fost admise, deși au depus cererile înainte de publicarea anunțului și demararea procedurii. Asta cum vine? De ce ei au fost admiși, iar cei care au depus supă 3 iulie nici nu au fost luați în calcul de comisie.

În mod normal, dacă era un anunț transparent, listele puteau fi oricât de lungi, cu suplinitori, care să urce în clasament și să obțină o locuință, dacă cineva nu se mai încadra peste timp (pensionare, schimbare loc de muncă, sau deveneau proprietari în altă parte).

Dar au rămas în așteptare doar pozițiile 6 și 7 de la alte instituii publice, care nu au nici Admis, dar nici Respins. Ei își pot completa dosarul, că doar lucrează în primărie, nu înțeleg ce n-au știut să completeze. Nefiind respinși, pot obține ulterior locuința.

Din păcate, am omis să-l întreb pe primar de ce nu au primit și ei ori Admis ori Respins. Teoretic lista de mai sus nu e definitivă, putând exista contestații.

Cine sunt cei care au primit locuință

Nu sunt de contestat numele de pe listele cadrelor medicale sau cadrelor didactice. Aceste locuințe ar trebui să fie pentru ei. Rămâne doar dezamăgirea, că și alte cadre poate ar fi vrut, dar nu au știut de procedură.

În schimb pe lista altor instituții publice, unde concurența ar fi trebuit să fie mare, în 8 cereri, avem din 5 admiși, 2 jandarmi. Unul dintre ei văd că distribuie masiv postările primarului Pistol. E eligibil. Pe celălalt nu-l cunosc, dar văd că e din Fălticeni.

Mai avem 3 angajați ai primăriei, despre care nu mă îndoiesc că merită, pentru că știu cât muncește și sub ce presiune (nu din partea mea), doamna jurist la secretariatul Consiliului Local, ca să mă țină pe mine cât mai departe de informații. Și chiar nu sunt ironic. Merită! Are și punctaj foarte mare față de alții. Oricum e curios, cum există admiși cu punctaj extrem de mic, la jumătatea altora.

Al 4-lea angajat al primăriei este arhitectul șef, membru PNL, un tânăr care stă în Crevedia, necăsătorit, fără copii, din câte știu, fără vechime. El a depus exact în ultima zi cererea, dar deși incompletă (de ce să nu știe ce era nevoie?) nu a fost respins. El poate urca în clasament, dar probabil noi nu vom mai ști când, depășind poziția 5, care nu știu cine e.


Blocul nou ANL din Studio este construit de Agenția Națională pentru Locuințe, pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Local Buftea.

Sunt 30 de unitati locative de serviciu, dedicate funcționarilor publici, pe durata mandatului de lucru in instituțiile din orasul nostru. La finalizare, ele au fost date în adminsitrarea consiliului local, care se va ocupa de atribuirea lor.

Deși Primăria Buftea le-a promovat încă de la început ca fiind dedicate cadrelor medicale și didactice care nu dețin o locuinnță în Buftea, cu ocazia aprobării regulamentului de atribuire, am aflat că ele sunt dedicate și altor funcționari publici din alte insituții, ba chiar și unor cazuri speciale.

Conform regulamentului, locuințele vor fi atribuite astfel:

– 15 unități pentru personal din domeniul săntății

– 10 unități pentru personal din domeniul învățământului

– 5 unități pentru personal din alte instituții

Video din ședință, momentul aprobării listei.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
🔥 Ma puteți urmări de acum și pe canalul meu de Whatsapp… Bogdan Tobă.
Nu apar notificări, nu deranjez, intrati voi când vreți la Noutăți. Nu pot vedea urmăritorii care nu sunt în agenda mea telefonică.

https://whatsapp.com/channel/0029Va83iBI8qIzwRoMX2J3x

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *