Conducerea orașului atacă proiectul nostru! Poți susține lupta!

Puțini aveau acces la internet în 18 aprilie 2008, când am lansat acest site și extrem de puțini credeau că un site local poate transforma comunitatea și orașul. Am făcut-o însă și asta a deranjat. A venit momentul când ni se pune pumnul în gură, dar am crescut și ne-am maturizat și putem lupta eficient.

Acum 14 ani lumea susținea că suntem degeaba, că ne pierdem vremea și că suntem penibili cu dezbaterile locale pe internet. Cine ia în seamă ce se spune pe net? Acum internetul schimbă președinți și controlează războaie la nivel mondial, cu atât mai ușor schimbă primari veșnici și dezintegrează sisteme mafiote la nivel local. Acum 14 ani am crezut în viitorul acestui proiect și nu (m-)am înșelat.

Vorbesc la plural, deși doar eu scriu pe site, pentru că întotdeauna v-am simțit altăuri, m-ați încurajat, m-ați motivat, ați contribuit la ce e Expresul de Buftea acum. Cine ne urmărește din primii ani știe că am provocat schimbarea în administrația locală și evaluția orașului. Am pornit de la zer0 transparență și comunicare din partea primăriei, iar acum, prin intermediul site-ului nostru, aveți acces la toate informațiile din consiliul local, dar și aflați rapid tot ce se întâmplă important în oraș, dincolo de perdeaua de „informațiile oficiale” ambalate cu grijă de autorități și livrate sec, pentru a lua prizonieri în bula lor. Am făcut totul gratis, am servit comunitatea cu pasiune, n-am luat nimic de la nimeni.

Închipuiți-vă Buftea fără Expresul de Buftea!

Ce-ai avea, dacă n-am mai exista? Ai avea doar pagina oficială a primăriei și pagina neoficială a primăriei, ținute de angajați ai primăriei pentru a face propagandă primarului, pe bani publici. Realizări mărețe, puține și fixe, repetate obsesiv, poze cu primarul și poze cu iarba tăiată din joi în paște. Ai mai avea paginile anonime de calitate îndoielnică ținute de diverși politicieni locali iresponsabili, care stau ascunși.

Nu ai avea absolut nicio informație despre ce se întâmplă cu bugetul local, cu banii tăi, nimic despre deciziile care se vor lua în consiliu local. Nimic despre cei care hotărăsc și acționează pentru viitorul tău. Nicio dezbatere, nicio exprimare liberă! Orașul s-ar prădui fără să știi.

Răspunde-ți singur… Crezi că Expresul de Buftea e util pentru tine? Crezi că schimbă ceva în oraș? Vrei să continuie? Vezi mai jos cum poți ajuta.

Un proiect unic

De ce crezi că nu există de atâția ani niciun alt site, nicio altă pagină de social media, a orașului? Pentru că e mult de muncă la așa ceva, pentru că nu ies bani, pentru că e teama îndreptățită de a nu deranja primarul, pentru că tentația să cazi în ispită e mare. Expresul de Buftea a plecat de la unul dintre voi, un simplu cetățean, aproape necunoscut în oraș, cu zero buget, dar cu multă pasiune pentru oraș, cu coloană vertebrală și total independent. Și a convins, pentru că nu degeaba a devenit foarte cunoscut, a ajuns în Consiliul Local, și este portavocea cetățenilor acolo, dar și avertizorul de integritate al autorității locale.

E o poveste de succes a unei comunități mici și timide, este o poveste reală 100%, de viață, a unui organism viu. Povestea aici.

Suntem peste orice astfel de proiect care ar putea exista vreodată în Buftea. Sună a laudă ieftină, dar ăsta e simplul adevăr… Nimeni nu ar putea să ajungă prea curând la acest nivel de trafic, de vizibilitate și de influență! Și asta e în primul rând meritul cititorilor, nu ajungeam aici dacă nu vă păsa!

1870 de bufteni au vrut mai mult de la acest proiect

Un procent de 20%, din buftenii care sunt interesați de cum e condus acest oraș, a considerat că el poate evolua în spiritul acestui proiect onest, și m-a votat la alegerile locale, făcând un drum la urne, deși majoritatea știa că nu sunt șanse de a schimba conducerea orașului, dar arătând astfel sprijinul și încrederea în ce facem noi aici. Mi s-a părut entuziasmant și rezultatul m-a obligat la mai mult. Cu un astfel de „spate” n-am de ce să mă tem.

De teamă, conducerea orașului a început conflictul disproporționat

După 1 an în consiliul local, politicienii care conduc orașul și-au dat seama că eu nu dau înapoi, nu mă integrez sistemului, iar bulgărele care a luat-o la vale nu poate fi oprit, ba chiar se face tot mai mare. Ședințele Consiliului Local Buftea nu mai sunt petrecerei private, informații secrete până acum au început să fie accesiblie publicului datorită prezenței mele în consiliu, iar activitățile pe care ei le ascundeau au devenit vizibile. Mai mult, am început să influențăm deciziile luate de ei.

Pentru că am publicat un video de 3 minute cu o discuție din ședință, am fost dat în judecată pentru că ar fi fost interzis și aș fi adus daune de imagine și financiare. Apoi mi-au intentat alte 3 procese, 3 șefi din primărie, după ce i-am obligat să desființeze groapa de gunoi ilegală din centrul orașului. M-au acuzat că le-aș fi adus prejudicii de imagine și că de fapt graopa de gunoi era legală, chiar dacă Garda de Mediu a spus că e ilegală și i-a obligat să o dezafecteze.

E mai mult decât cenzură! Sunt de fapt metode de hărțuire, de presiune asupra mea, de amenințare, de blocare a activității, făcută cu direcție prin acești oameni apropiați primarului, pentru că se știe că lucrez la o investigație care va cutremura orașul. Plecând de la descoeperirea averii făcută peste noapte de un simplu angajat al Primărirei Buftea, dar cel mai apropiat de primar, voi arăta cum s-a prăduit cel mai valoros domeniul public al orașului. Vor de fapt să imi pună pumnul în gură, să mă sperii și să nu vorbesc despre asta.

4 procese, mi se cer despăgubiri în valoare de 60 000 lei, plus onorariile avocaților lor, plus onorariile avocaților mei.

Cam 100 000 lei vor de la mine. Nu am prevăzut buget personal pentru asta, așa că e un pic dificil. Am început să strâng banii pentru a plăti avocatul meu, deocamdată am doar 25% din suma necesară, susținerea voastră înainte de alegerile din 2020, bani pe care nu i-am cheltuit în campanie, ci i-am păstrat.

Acuzațiile care mi se aduc sunt aberate, cu un avocat bun nu doar că voi câștiga toate procesele, dar voi cere să-mi plătească și deranjul. Doar că trebuie să le încept. Cu banii primiți înapoi vom face împreună ceva frumos pentru comunitate și voi arăta câți am primit și ce am făcut cu ei. Vom învinge împreună.

A fi sau a nu fi… miza mare, timpul scurt.

Câștigând, vom avea legitimitatea să continuăm transparentizarea deciziilor și banului public, dar și presiunea publică. Vom avea încă dreptul la liberă exprimare. Pierzând, nu banii pierduți contează, ci faptul că nu voi mai putea oferi informații pentru voi, nu veți mai putea avea opinii pe singura platformă cetățenească, nu vom mai presa autoritățile, nu vor mai mișca un deget. Practic, Expresul de Buftea va dispărea, căci nu va rămâne să pună poze cu frunza tăiată prin oraș și să ridice osanale.

E și lupta ta, e vorba în primul rând de tine și de viitorul locului în care iți crești copiii. Susținând lupta, e singurul mod prin care poți motiva autoritățile locale.

E urgent.

Mai sunt doar 12 zile pentru a strânge banii pentru toate procesele. Vrei să susții?

📌 RO12BTRLRONCRT0437389901

Bogdan Tobă

Detalii: Susținere

BIC/SWIFT: BTRLRO22

📌 REVOLUT @bogdantoba 0726137500

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *