L-am dat în judecată pe Pistol pentru că nu publică contractul cu RAJA

Ieri am avut termen intr-un proces pe care l-am deschis primarului, după ce acesta a refuzat din nou să-mi dea o copie a contractului de delegare a serviciului apa-canal din Buftea, dar și pentru că refuza să publice, cum impune legea pe site, informatii de interes public.

Răspunsul dânsului prin intâmpinarea făcută a fost că eu nu am niciun interes personal să solicit astfel de informații, de aceea chemarea in judecată ar trebui anulată. Mie mi se pare halucinant să susții oficial in fața unui judecător care știe bine legea, că doar cei cu interes personal ar trebui să ceara informații de… interes public!

I-am spus d-nei judecător că așa e, eu nu am un interes personal, ci urmăresc interesul public. Nu cer nimic material de fapt, ci doar respectarea legilor 52 si 176, care spun clar că proeictele de acte normative, actele normative adoptate, minutele (precesele verbale) sedintelor si declratiile de avere și de interese se publica obligatoriu și pe pagina de internet a institutiei. Și că solicit contractul cu RAJA, tot in interes public, nu pentru mine, pentru că intreaga comunitate e revoltată de prețul și calitatea apei din Buftea.

De ce să cheltui banii nostri și timpul fincționarilor publici, să ne judecăm pe banii nostri, doar că vrei să ascunzi tu ce se intâmplă la ședințele Consiliului Local și declarațiile de avere? In plus, cum să minți in halul acesta in fața instanței, susținând că procesele verbale sunt afisate la avizier? Niciodată nu au fost afișate acolo! Aruncați-vă un ochi acolo cândintrați in primărie… sunt toate prostiile afișate, numai ce trebuie, nu!

In ceea ce priveste contractul cu Raja, primarul a motivat că e un contract incheiat de o asociație… Adică, practic nu e treaba lui. Nu e treaba lui nemulțumirea cetățenilor săi!

Nu am cum să pierd acest proces, decât pe cine știe ce chichiță procedurală, că nu am angajat avocat, dar fac un pariu cu voi de acum, in caz că voi câștiga… Pistol iși va permite să ignore sentința judecătorească!

#ajunge

#pentruBuftea

scris de Bogdan Tobă

]]>
2 raspunsuri
 1. Constantin
  Constantin says:

  Salut Bogdan,
  Felicitări pentru Inițiativa! Mult succes și sa auzim de bine. Interesant ar fi de aflat cum s-a atribuit contractul cu SSB, a existat o licitație publica?

  Răspunde
  • Bogdan Tobă
   Bogdan Tobă says:

   Multumesc. Da… dar binenteles cu un singur participant, probabil pentru ca a fost făcut caietul de sarcini intr-un anumit fel. Gen „operatorul de salubritate e obligat să dețină groapă proprie de gunoi la maxim 20km de Buftea”

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *