Caz revoltător în Buftea. Firmele de salubritate aruncă gunoiul ilegal, la doi pași de Palatul Știrbei

Inspectorul Pro a venit la Buftea și a demonstrat cum un primar iși bate joc de legi, mediu și banii locuitorilor, în timp ce pozează în dumnezeul nostru. În locul parcului mult promis, ne-a făcut groapă de gunoi!

Problema asta am semnalat-o de ani de zile, atât primăriei cât și la Garda Naţională de Mediu, iar prin comisarul șef de la Ilfov, totul s-a mușamalizat. Și mai sunt astfel de probleme grave în alte locuri din Buftea. Ne dăm cu parfum, dar nu ne spălăm. Asta e Buftea Smart?

Aici, la 500m de Primaria Buftea, vizavi de blocurile și Domeniul Stirbey, pe malul râului Colentina, firma de salubrizare (Serviciul de Salubrizare Bucuresti) și societatea primăriei (General Public Serv), depozitează ilegal gunoiul din oras, după ce l-au scumpit, exact pe motivul că ii costă transportul lui prea mult. Practic ne iau banii, dar ne bagă gunoiul sub preș.

Video Pro TV aici.

Clip video live de la fața locului

https://www.facebook.com/100000417656388/videos/3842140082677294/

Reporterul ProTV și Ion Tighean, șeful GPS.

Am suant la 112 să reclam că mașinile societăților depozitează gunoi ilegal pe domeniul public. Au venit doi polițiști locali care nu au făcut niic, nu au legitima pe nimeni, nu au cerătu explicații nimănui, au spus că se vor itneresa ei despre problemă. Am solicitat în scris de la IPJ Ilfov informații privnd măsurile luate de polițiștii chemați prin apel la 112 și mi-au răspuns că trebuie să mă adresez primăriei, să-mi spună ei. Deci reclam agresorul, iar poliția imi zice să mă duc la el să-i cer socoteală.

Reactia administratorului firmei primăriei

https://www.facebook.com/100000417656388/videos/943064996303243/

Domnul cu atitudine de interlop din video se numește Dănuț Alecu, om de afaceri, membru în Consiliul de Administrație al General Public Serv, compania Consiliul Local Buftea. Din funcția asta poate agresa un consilier local, n-are nicio jenă.Încasează de 10 ani bani publici ca să ia decizii pentru bufteni. Anul acesta i-a fost mărită indemnizația la 7 000 lei pe luna. Deci nu salariu, nu e angajat.

Alertat de cineva, după filmarea noastră în groapa de gunoi (vezi live mai devreme) a venit la fața locului și s-a băgat în cadru, după plecarea politiei. Am oprit filmarea, dar am pornit-o când a devenit agresiv, imbrancind-o pe jurnalista de la ProTV. Totul, pe domeniul public, pe strada Pepinierei. Ăștia sunt oamenii primarului, care ar da în cap pentru sinecurile primite, ca să ia decizii dezastruoase pentru bufteni și sa încalce legea. Nu e asta mafie?

Pro TV a încercat să-l abordeze pe primar

La final ședinței Consiliului Local din noiembrie, fiind informat că e așteptat să dea o declarație presei privind subiectul gropii ilegale de gunoi, care a făcut obiectul live-ului meu din ziua anterioară, primarul a fugit pur și simplu prin catacombe. Un sofer a plecat cu mașina dânsului la derută, iar altul, cu mașina primăriei, a intrat în garajul de la subsol, și l-a scos prin spate.

A rămas domnul viceprimar să spele oalele murdare și a dat o declarație, unde evindet, nu a recunoscut nimic. Că nu e groapa primăriei, că nu ei arungă gunoi, că nu e gunoi, că nu e din localitate.

Am spus in vlog toată povestea reportajului de la ProTv despre gunoiul din Buftea.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *