Moment istoric pentru Buftea! Arhitectul șef, Dumitru Păun, s-a pensionat!

Om cheie în Buftea ultimilor 20 de ani, ahitectul șef a rezistat domniei tuturor primarilor, incepând cu Rovinaru, apoi Bălălău, Stoica și două mandate ale lui Pistol, deși nimeni nu i-ar fi dat vreo șansă. Bălălău l-a dat afară, dar arhitectul șef nu s-a lăsat, a contestat în instanță și a câștigat, revenind pe funcție.

Dumitru Păun a fost o prezență discretă, dovadă că nu există nicăieri vreo poză cu dânsul, iar declarația de avere e aceeași ca acum 10 ani. Pe cât de retras, pe atât a fost de controversat, dar în atâția ani, nimeni nu a reușit să dovedească vreodată că a făcut ceva ilegal.

Cei care au avut interacțiuni cu el se împart în două… unii care il acuză că e o frână în dezvoltarea orașului, iar ceilalți că de fapt e cel datorită căruia orașul nu a fost distrus, pe modelul altora din Ilfov care s-au supraaglomerat și dezvoltat haotic.

Foarte mulți afirmă că de fapt a ținut pe loc multe proiecte, unele personale, ale primarului Pistol, și că acesta a tot încercat să scape de el, fără succes, părând a fi singurul angajat al primăriei care nu-i răspundea la comenzi, dar și cel mai puțin popular om din Buftea. Toți recunosc că era extrem de drastic în aplicarea regulementului local de construire.

Cine vine în locul său?

Nu avem informații despre organizarea unui concurs pentru ocuparea postului liber, dar deocamdată, îi ține locul un tânăr angajat anul acesta, Claudiu Tighean, din Crevedia, membru PNL, fost candidat la alegerile din vară. Este fiul sefului de la domeniul public, Ion Tighean director general al firmei consiliului local, General Public Serv.

Remarcăm că de-a lungul anilor, Buftea nu a dezovltat niciun ansamblu rezidențial, cum au făcut toate celelalte localități ilfovene. Unii zic că e bine, alții că e rău, iar în ultimii ani, au fost extrem de putine PUZ-uri aprobate , 5-6, multe dintre ele ale primarului. Din informațiile mele, va urma o avalanșă de PUZ-uri pentru ansambluri rezidențiale. Deja au inceput niște construcții în Buftea care nici panou de identificare nu au, cum prevede legea și pare că s-a dat „verde” odată cu plecarea domnului Păun. Rămâne de discutat dacă va fi un lucru bun sau rău pentru oraș.

Remarc o serie de tineri angajați anul acesta în posturi importante în Primăria Buftea. Sper să fie de bun augur, dar să fie atenți ce semnează, pentru binele lor, nu doar al nostru! Unii din angajații mai vârstnici s-au mai fript.

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *