Comparație Tobă – Stoica la alegerile locale 2020

În campanie ne-am ciocnit semnificativ, eu și echipa fostului primar Stoica. Să analizăm rezultatele. (Poza e din 2018, de la singura intâlnire a noastră)


Pe scurt, fostul primar a susținut formal ca eu cu el să facem echipă să-l invingem pe Pistol. El dorea să intru intr-un partid controlat de el, ALDE sau ProRo, eu am refuzat categoric, susținând că singura variantă pentru a-l da jos pe primar ar fi ca dânsul să nu candideze sau să nu susțină vreun candidat.

Apoi Ion Stoica, dispărut din peisajul public în ultimii 8 ani, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar și consilier local ALDE, dar instanța i-a respins-o, pentru că avea interdicție in urma condamnării la inchisoare.

Până la urmă și-a declarat susținerea față de candidatul ProRO, C-tin Dumitru, și față de candidatii lor pentru consiliul local. Apoi și-a anunțat susținerea și pentru ALDE. Ne-am dat cap în cap în campanie, eu susținând că e finalul cariei politice a lor, a domnilor Stoica și Dumitru, pronosticând pentru ei un rezultat slab. Ei nu, și nu, că imi vor arăta ei mie.

Eu i-am criticat decent, postacii lor m-au agresat obsedant. Unii dintre voi mi-ați sugerat să nu îi mai critic, să nu mai vorbesc despre ei, că pierd voturi de la susținătorii lui Stoica. Eu nu și nu.

Rezultate: Primar
TOBĂ BOGDAN – 1.870 voturi
DUMITRU CONSTANTIN-FLORIN – 461 voturi

Domnul Dumitru, dezastru total la primar! A luat cam cât a reușit și in 2016 (434 voturi). Exact cum am spus, electoratul nu-l cunoște, a lipsit 4 ani din Buftea, a fost omul lui Pistol. Am informat bine, electoratul a înțeles că nu el e varianta. Dacă va candida și in 2024 va lua maxim 800 de voturi. Deci o altă candidatură nu va fi decât să încurce intenționat.

Candidatul susținut de Ion Stoica a luat de 4 ori mai puțin decât mine. Asta inseamnă că domnul Stoica nu mai are influență nici măcar asupra propriului electorat, care și-a dat seama că eu sunt alternativa la Pistol, nu cineva recomandat de dansul.

Asta se vede și in rezultatele de la Consiliul Local
TOBĂ BOGDAN – 1.019 voturi
PARTIDUL PRO ROMÂNIA – 793 voturi

Voturile ProRo, susținut de Stoica și Dumitru au fost mai multe ca pentru primar, diferenta de 300, fiind electoratul lor care m-a votat pe mine la primar, intelegand că eu sunt mai potrivit. Electoratul lor nu e fraier.
Cu voturile primite de celalalt partid susținut de Stoica, ALDE, inca 100, si tot nu ajung la 1000.

Concluzii

Strategia lui Ion Stoica, asa cum am anticipat, a fost falimentară. Dacă nu susținea pe nimeni, eu luam mult mai multe voturi, dar tocmai asta nu au vrut ei… ca eu sa nu apar ca singura alternativa la Pistol si sa mai aiba el sanse in 2024. Buftenii au aratat altceva… ca totusi eu sunt.

O eventuala candidatua a d-lui Stoica in 2024 ii va aduce undeva la maxim 1000 de voturi, mult mai putine decat as primi eu intr-o eventuala candidatura a mea in 2024. Acum ne-am măsurat și forțele oficial, știți cum stăm. Dar poate si in 2024 dansul s-ar baga doar sa incurce, desi spune tuturor ca scopul sau in viata e sa scape orasul de Pistol, deși ei m-au acuzat continuu că eu nu vreau echipă și distrug opoziția. Acum se vede cine a distrus opoziția.

Iată articolul pe care l-am scris inainte de campanie, in care aticipam ca aceste decizii ale lui il vor ingropa politic. Rezultatul alegerilor a aratat ca dansul nu mai conteaza in Buftea, că e o stafie politica. Va avea doi consilieri locali, dar daca nu intelege ca timpul sau a trecut, va incurca si mai mult si il va ajuta de fapt pe Pistol.
http://expresuldebuftea.ro/ce-carte-joaca-ion-stoica-in-ac…/

#alegeribuftea

]]>
1 răspunde
  1. Nini
    Nini says:

    Ai facut o analiza pertinenta, domnule Toba.Eu nu inteleg ce mai vrea puscariasul asta ? Cel mai bine ar fi sa-l ignori.In rest sa auzim numai de bine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *