Câte sute de angajați are Primăria Buftea?

O replică a viceprimarului Alexandru Vaida la articolul precedent deschide cutia pandorei. Am tot pomenit în treacăt că aparatul bugetar al primarului este surpadimensionat, iar acesta este unul din motivele pentru care nu mai rămân bani de investiții în orasul Buftea, ci cea mai mare parte a bugetului anul merge pe cheltuieli de funcționare și salarii.

Domnul Vaida a avut o replică pe cât de acidă la adresa mea, pe atât de falsă. Nu public și remarcile politice și jignitoare la adresa mea formulate de dânsul, pentru că cine e curios, știe unde le găsește, metiatizate pe bani publici.

Alexandru Vaida: „Tobă nu a finalizat niciodată în viața lui vreun proiect util pentru comunitate”

Nici nu o să finalizez, atâta timp cât majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local nu face decât să imi blocheze TOATE propunerile simple pe care le am. TOATE. Inclusiv propunerea de a reabilita trotuarul școlii, de a monta panouri de avertizare a elevilor, de a suplimenta cu 10% cheltuielile pentru școli și de a susține financiar masa copiilor din grădinițe. Pentru ei, comanda e clară… „orice propune Tobă, distrugem!” OK, asta e politica, un consilier local, independent și mare opozant, nu-și poate trece singur proiectele, nu poate impune decizii, nu are putere de executie, are zero putere, și alianța PNL-PSD face ce vrea.

În schimb, independentul poate convinge comunitatea că banii se cheltuie greșit, iar ei, PNL si PSD să fie motivați de reacția oamenilor. Ceea ce se și întâmplă. Singurul lucru care îi motivează să facă treabă e reacția oamenilor.

Precesul Verbal al sedintei pentru aprobarea bugetului

.

Altfel, domnul Vaida, cu 2 000 euro pe lună salariu, vorbește de salariile modeste din primăriei și initiază proiecte pe bandă rulantă.

Toate de fapt făcute de aparatul primarului, cam toate proiectele initiate de dânsul fiind legate de imobiliare, pentru că primarul care deține aproape tot orasul, nu vrea să fie prins în vreun conflict de interese. Toate proiectele privind ansamblurile rezidențiale ale primarului sunt semnate de dl. Vaida. De asemenea, dl. Vaida semnează toate priectele dubioase, pe care primarul nu se riscă să le semneze, inclusiv cele prin care acesta iși răsplătește oamenii care îi aduc voturi. Cum ar fi scoaterea la licitație a unui teren al orasului, pentru băieții deștepți, procedură care continuă la Parchetul Buftea, intr-un dosar penal cu acuzații de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Astea sunt proiectele viceprimarului, plătite din bani publici, făcute de alții, plătiți și ei din bani publici, făcute pentru anumiți bufteni… buftenii lor. Se gasesc pe site-ul primariei,

Ultimele proiecte initiate de viceprimar

.

Alexandru Vaida: „Bogdan Tobă în mod eronat spune că primăria Buftea are un ”aparat bugetar su-pra-di-men-si-o-nat, cu peste 200 de angajați”! Înainte de a fi lansat această cifră, mă gândesc la faptul că, în calitate de consilier putea să ceară această informație și i s-ar fi dat cifra exactă: 109 oameni cu activitate în acest moment”

În primul rând, de ani de zile, inclusiv de 1 an de când sunt consilier local, primarul și viceprimarul nu au binevoit să-mi răspundă vreodată la vreo simplă cerere scirsă de informații de acest gen, formulată desigur în baza legii. Niciun răspuns. Niciodată. Astfel că lucrez cu materialul clientului, adică cu documentele oficiale la care am acces direct, prin funcția de consilier local.

În al doilea rând, domnul Vaida minte grosolan, chiar dacă prin omisiune. Dânsul se refera doar la posturile ocupate in organigrama primăriei, nu și la ceilalți angajați.

✅ Organigrama Primăriei Buftea, aprobată în 2022.

  • Organigrama primariei din 2022 cuprinde 144 de posturi (35 vacante)
  • Centrul Cultural Buftea, în subordinea Consiliului Local Buftea, 16 posturi. Aici se adaugă și contractele de colaborare cu profesorii de dansuri, muzică, arte, etc, spre 10.
  • Directia de Asistenta Sociala, în subordinea Consiliului Local Buftea, 150 posturi

4 șoferi are Primaria Buftea, unul dintre ei șoferul personal al domnului Vaida, care îl ia și îl duce acasă, zi de zi, deși dânsul are stație de autobuz la 100m de casă, 2 km față de locul de muncă.

✅ Salariatii celor 3 societati ale primariei, platiti din bugetul local:*

  •  General Public Serv 77 + 5 membri ai CA (doar cei 5 incaseaza 420 000 lei pe an) – Fostul ADP
  •  Buftea Admin Cons 10 + 3 membri ai CA (doar cei 3 incaseaza 68 490 lei pe an) – Gestionează parcările și piața
  •  Regio Trans 23 + 3 membri CA ( doar cei 3 incaseaza 103 000 lei pe an) – Societatea de transport local

✅ Salariații clubului privat Vointa Buftea, directorii si antrenorii, paltiti din bugetul local, in jur de de 20 de persoane.

În an pandemic, 2020, nepoata primarului a fost angajată a acestui club, plătită din bani publici, deși clubul nu prea a avut activitate. Dânsa e printre cele mai bogate persoane din Buftea, fiind proprietar pe zeci de hectare.

✅ Punem si angajatii serviciului de salubrizare, toti angajati de primar si platiti tot din bani de la bugetul local? 30-40?

✅ Punem si contractele de colaborare permanenta pentru diverse servicii mai mult fictive? Servicii juridice, media, IT, cadastru, etc. Ca nu faceau fata angajatii primariei.

✅ Punem si paznicii angajati de primar la firma de paza Cyber Security, care primeste o tona de bani de la bugetul local? Sunt și ei vreo 20, care păzez exclusiv obiectivele primăriei.

✅ Punem si membrii asociatiei de porumbei? Ca si ei primesc bani publici.

✅ Punem si susținerea bisericilor din Buftea? Chiar dacă nu știm niciodată ce fac ele cu anii de la buget…

✅ Punem si consilierii locali PSD si PNL? Ca doar ei primesc bani publici, nu și cei din opoziție.

✅ Punem si angajatii de la firma aia din Neamt, Vrancea, care sudeaza garduri de plasa prin Buftea, din bani publici, ca nu exista sudori in Buftea? Sau că nu au timp cei 77 de angajați ai General Public Serv.

.

Angajați ai primăriei, utilaj al primăriei, lucrând pe moșia primarului.

Facem socoteala?

Sunt mult peste 400 de oameni care sunt platiti din bugetul local, pe care ii au la dispoziție primarul și viceprimarul. Cu 400 de oameni, 0 investiții în 2021. Este sau nu supradimensionat, hotăresc cetățenii. Dar oare câte voturi pot aduce 400 de salariați de la bugetul local, dacă investițiile nu aduc pentru că au fost 0?

Urmează să publicăm execuția bugetară pe 2021 și vom afla și ce se face cu restul de bani, altii decât cei pentru salarii. Pentru investiții ne-am lămurit în articolul anterior… aproape 0. De fapt, am iești pe minus, dacă socotim imprumutul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *