De ce ascunde primarul lista buftenilor premiați cu bani în 2022?

La finalul fiecărui an, primarul propune o listă cu premii pentru buftenii care au avut rezultate bune în diferite sporturi sau la învățătură, lista care nu cuprinde doar copii, ci și sportivi adulți, antrenori și profesori. De data asta, nu doar că nu o publică, dar nici nu a arătat-o consilierilor care au votat-o orbește.

70 000 de lei a aprobat luna asta primarul prin consilierii săi pentru premierea buftenilor.

Proeictul a fost introdus pe loc, pe ordinea suplimentară a ședinței, fără a se preciza suma, numele și performanțele. Practic a primit voie să dea bani cui vrea el. Am cerut insistent în ședință să mi se dea aceste informații, obilgatorii prin lege. Nici acum nu le-am primit, iar până le primesc am suspiciunea că sifonează bani pentru voturi.

Singurul motiv pentru care primarul nu vrea să-mi dea lista cu copiii premiați, sumele aferente și performanțele exacte, este pentru că acolo ar putea strecura și bani pe ochi frumoși. Și dacă o public, ce? Nu merită metiatizată performanța? Nu merită încurajați? Nu merită să-i motivăm și pe alții? Nu merită să știe buftenii ce facem cu banii lor? Nu mediatizez eu de 15 ani performanțele copiilor bufteni? Ba da. Sau poate acum ar vedea unii care se pricep, că unele premii în bani sunt date aiurea?

Cum funcționează premierea buftenilor care au avut rezultate bune la activități educaționale, sportive și culturale

Regulamentul spune că se premiază în baza cererii părinților sau profesorilor/antrenorilor. Nu toți părinții știu de procedură. Nu toți părinții sunt plăcuți de primar. Aceștia nu fac cerere. Eu mă pricep și am și multe informații despre performanțele copiilor din Buftea. Știu care sunt meritorii și care sunt banale.

Sigur nu i-a convenit că la premierile trecute mi-am permis să am opinii cum ar fi

  • nu e ok să premiezi copii pentru concursuri de origami.
  • nu e ok să premiezi un profesor de scoală gimnazială pentru o activitate școlară
  • nu e ok să nu vrei să premiezi un elev buftean cu rezultate desebite la un liceu din capitală, pe motiv că nu învață în Buftea
  • nu e ok să refuzi să premiezi unii bufteni cu rezultate excepționale doar pentru că nu fac ei înșiși cerere
  • nu e ok să refuzi să premiezi un sportiv buftean pe motiv că performanța e obținută cu echipa, dar pe alții în aceeși situație să-i premiezi
  • nu e ok să refuzi să premiezi un copil buftean, pe motiv că nu activează în Buftea, dar pe alții în aceeși situație să-i premiezi

Afirm clar aici… nu toate premierile sunt ok. E foarte bine că se premiază performanța. Atâta timp cât e reală.

  • Dar dacă primarul și părinții și antrenorii consideră că așa se motivează copiii în viață, cu bani pentru rezultate banale, e treaba lor.
  • Și e treaba voastră dacă nu vă îngrijorați de cheltuirea banului public.
  • Treaba mea de consilier local e să mă îngrijorez eu în locul vostru pentru banii ăștia.

Cine afară de mine mai are curajul să abordeze un astfel de subiect? Cu siguranță nu un politician care vrea voturi. Eu nu vreau voturi. Vreau performanță reală. Pe care am mediatizat-o de 15 ani! Vreau demnitate. Echitate. Tansparență. Vreau să facem ce e corect cu banii publici.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *