Dinamo promovează cu bufteanul Deniz Giafer căpitan! Copiii din Buftea au de la cine învăța.

Începutul sezonului trecut aducea debutul în liga 1 a buftenaului Deniz Giafer, pentru Dinamo București, și totul părea că va deveni o poveste de succes. A urmat o avalansă de probleme pentru Dinamo, echipa intrând în degringoladă, îndreptându-se încet și sigur, nu doar spre retrogradare, dar și spre faliment.

De la agonie la extaz într-un singur an

Cu exact 1 an în urmă, pe 29 mai 2022, eram la intrarea pe Stadioul Dinamo, pentru ultimul meci al sezonului, acela pe viață și pe moarte, barajul pentru menținerea în liga 1 cu U CLuj. M-am întâlnit la intrare cu Deniz, care nu mai făcea parte din lot, erau preferați alții, el venind la meci ca simplu spectator. L-am întrebat dacă ăsta e sfârșitul și mi-a răspuns îngrijorat sincer: „O, Doamne, sper să nu!”

Și a fost sfârșitul. Dinamo a pierdut, a retrogradat și a început dezastruos sezonul în liga 2, și mulți vedeau clubul deja în liga 3, poate chiar îngropată. Dinamo a fost în fundul iadului, dar s-a întors cu susținerea unor suporteri fantastici, iar jocul bun a adus și investitori și stabilitate financiară.

La fix un an de zile, Dinamo promovează pracitc, după 6-1 în primul meci cu FC Argeș, cu Deniz Giafer căpitan, titular meci de meci, și cu gol înscris pe Arena Națională în derby-ul cu Steaua! O revenire miraculoasă, în care Deniz a avut un aport uriaș! Un tânăr care a avut puterea să se ridice de jos de tot, de unde doar marii campioni pot să revină!

Continuă povestea lui Deniz Giafer #dinBuftea, și continuă frumos, organic, natural și ideal…

Primul său gol pentru Dinamo a fost tocmai în derby-ul cu Steaua, și a fost golul care a deschis drumul spre victorie și spre promovare. Ce-și poate dori mai mult un puști care a crescut la Dinamo, decât gol împotriva Stelei pe Național Arena?

Am crezut în el dinainte să debuteze la Dinamo, și știu sigur că va veni și convocarea la națională și transferul la o echipă de top din Europa. Asta depinde doar de el. Pentru mine ca suporter e mai important să ia titlul cu Dinamo. Dar aici nu mai depinde doar de el.

Dar dacă Deniz a crescut atât de bine la Dinamo în ultimii 10 ani, când Dinamo a avut cea mai neagră perioadă din istorie, păi omul ăsta chiar e o forță!

N-a avut prea multe modele dinamoviste cu care să crească, nu a avut prea multe meciuri memorabile de văzut, trofee deloc, meciuri europene nu, condiții și liniște financiară la club nu … Și totuși a ieșit acest jucător. Un fundaș care și-a condus echipa spre victoria decisivă cu Steaua și spre promovare, un viitor căpitan al unuia dintre cele mai mari cluburi din țară!

Câți puști visează la asta? Toți! Deniz e un caz rar, care a crescut doar din ambiția lui și susținerea părinților, și doar pentru că Dinamo a avut suporteri care să-l motiveze.

Deniz a reușit pentru că nu s-a mulțumit doar cu ce are la Dinamo. A suplimentat cu antrenamente, nutriție, școală, mental coacing. L-ați auzit la interviuri cum vorbește? De când n-ați mai văzut un fotbalist vorbind așa? Ce jucător român mai vorbește despre mental coaching?

Deniz nu a jucat niciodată la Buftea în ăștia 10 ani de când face fotbal, care coincid și cu existența clubului Voința Buftea. Voința n-a dat niciun jucător profesionist până acum și a avut echipa doar în ligile 5 și 4. Din această cauză, nu mai are suporteri, stadionul e gol, echipa, anonimă.

Copiii din Buftea trebuie să se uite la Deniz și să vadă că se poate. Dar nu se poate doar cu ce primesc la club, o minge, un trening, o ședință foto și un teren cu iarbă. Au nevoie de condiții la club, dar și de alte suplimente, de modele și rezultate la echipa mare. Și de suporteri.

Copiii n-au nevoie de mii de poze publicate cu ei și diplome peste diplome. Deniz nici măcar nu a fost vreodată premiat de consiliul local Buftea, care a premiat toți sportivii și copiii bufteni cu rezultate bune, deși el era dublu campion național la juniori. Primarul a zis a trebuie să vină să ceară ca să fie premiat. O absurdă cerință a unui politician, căreia părinții lui nu i-au dat curs, deși le-a fost extrem de greu, stăteau în chirie și tot ce câștigau băgau în educația copiiilor!

Un mare merit e și al părinților, care au crezut în el, și care l-au încurajat în toate momentele grele. Ca fapt divers, dar care eu cred că spune multe, n-am văzut la ei pe Facebook să-l laude pe Deniz. Vă vine să credeți așa ceva?

Părinții și copiii trebuie să înțeleagă că nu pozele, diplomele și premiile te ajută să reușești în pasiunea ta! Ci modelele, poveștile, visele, modestia și publicul care ține la tine, pentru că ai făcut ceva pentru el.

Povestea lui Deniz Giafer, un puști buftean care a debutat la Dinamo în Liga 1

Foto sus gsp.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *