Ne-au auzit… CFR vrea să repare pasarela de la liceu

În ultimul an am meditatizat mult vechea pasarela, care pur și simplu stă să cadă cu copiii de la liceu, în timp ce e înghițită de boscheți. Am făcut și o interpelare către primar, să facă toate demersurile pentru reabilitarea ei, căci el are mai multe șanse din sistem, decât avem noi de pe Facebook. Sunt sigur că și conducerea liceului a făcut demersuri.

CFR răspunde pozitiv și începe demersurile, lansează licitația, iar noi putem încerca aceeași presiune mediatică și cu Gara Buftea, aflată și ea în paragină. Sursa cfr.ro.

beenhere

CFR SA vrea să repare o pasarelă peste calea ferată la Buftea

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți anunțul de licitație cu titlul ”Pasarelă pietonală km 17+210 linia 300 București Nord –Brașov (expertiză și DALI)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 60.000 de lei, echivalentul a aproximativ 12.000 de euro.

Pasarela pietonală este metalică, formată dintr-o grindă cu zăbrele continuă cu o lungime totală de 64 m (incluzând și scările de acces) și supratraversează la km 17+210 un fascicul de șapte linii existente în capul Y al stației Buftea.

La nivelul suprastructurii pasarelei se constată prezența unor zone cu degradări extinse de culoare neuniformă, pete negre, impurități, pete de rugină.

Contravântuirile verticale formate din cadre cu zăbrele legate cu nituri prezintă pete de rugină extinse. De asemenea starea platelajelor metalice prezintă o stare avansată a striațiilor care pot favoriza pe timp de intemperii accidentarea prin alunecare a pietonilor. Din cauza stării avansate de degradare a prinderilor elementelor structurii metalice a scărilor ce fac accesul pe pasarela pietonala (mâna curentă, treptele metalice) cât și din cauza lipsei unui sistem de iluminare, pasarela prezintă un risc ridicat de accidentare a pietonilor, se arată în Caietul de sarcini al procedurii de achiziție.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 31 ianuarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 31 mai 2023.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *