OFICIAL, administrația Pistol a EȘUAT!

VIDEO: Bugetul local a fost tocat aiurea, și după ce cere 10 000 000 euro guvernului pentru reabilitarea străzilor, face un împrumut de 5 000 000 euro.

Pistol a convocat ieri o ședință extraordinară, cu motivul că e urgent să aprobăm cererea banilor către guvern, din “PNDL Anghel Saligny”. Doar că pe ascuns, a băgat în ședință și două proiecte prin care cere un imprumut din Trezoreria Statului. 5 000 000 euro.

M-am trezit cu proiectele pe masă când a început ședința. Desigur, nu era nimic atât de urgent încât să nu le trimiți pe mail cu câteva ore înainte, să apuce orice consilier căruia îi pasă de #baniibuftenilro să arunce un ochi. Dar ce să mai studiezi în timpul ședinței care a durat juma de oră? A făcut asta de frică să nu le public eu înainte și să apară discuții.

Primarul a motivat că e nevoie pentru proiectele cu fonduri UE aflate in derulare. Ne împrumutăm, facem cheltuieli, ca să nu pierdem fondurile.

Incredibil. Le anunță cu surle și trâmbițe de ani de zile, face poze cu ele lunar, le prezinta ca deja gata, iar el n-are bani să le cofinanțeze. Eu nu știu cum ăia de la UE dau banii ăștia unora care nu sunt în stare să-și gestioneze bugetul și să pună ceva de-o parte pentru astfel de investiții.

Degeaba iei bani de la UE, dacă tu te imprumuți și ai cheltuieli uriașe cu dobânzile! Degeaba ceri bani la guvern, dacă te imprumuți tot la guvern și le plătești înapoi dobânzi. Deci noi nu suntem în stare, după 10 ani de mandat, să facem o amărâtă de anexă a școlii și o sală de sport pentru școală, ci e nevoie să cerem bani la UE și să ne imprumutăm la guvern!

Pare ca asa funcționează guvernarea PNL… îți dă bani din PNDL dacă ii susții politic, dar dai înapoi pe alta parte dobânzi, comisioane, și parandaraturi la firme de casa. Timișoara a rămas fără căldură și nu e ajutată, ca are primar USR si ala nu da nimic parandarat.Sa ne rugam sa nu pice definitiv guvernul PNL, ca nu mai vedem decât împrumutul.

Pare ca asa funcționează guvernarea PNL… îți dă bani din PNDL dacă ii susții politic, dar dai înapoi pe alta parte dobânzi, comisioane, și parandaraturi la firme de casa. Timișoara a rămas fără căldură și nu e ajutată, ca are primar USR si ala nu da nimic parandarat.

Cu noua guvernare PNL-PSD, s-ar putea să se revizuiască prioritățile din acest PNDL, deci nu e deloc sigur că vom primi aceste finanțări.

https://youtu.be/YQFviJCbLfw

Împrumutul e sigur. Dar cât e dobânda?

Consilierul C-tin Dumitru a întrebat dacă și care e dobânda, iar Pistol pur și simplu nu a răspuns, s-a eschivat, și am presupus că dobânda e uriașă, căci a spus că nu a avut cum să se împrumute la bănci, că la bănci durează 2 ani până iți aprobă. Incredibil e că nici în proiectul votat nu se specifică nimic despre dobândă, deși primarul a zis că e, fără să spună cât.

N-am avut ce alte dezbateri să facem, că nu știam ce scrie acolo. Bănuiam că e trecută totuși. Acum văd în hotărâre că e obligatoriu să publice pe site-ul primăriei costurile împrumutului. Amuzant, sigur că nu le va publica, dacă nici în hotărâre nu sunt.

Eu l-am întrebat ce face cu str. 23 August, ea de ce nu e prinsă în nicio reabilitare, deși e praf și foarte importantă. A zis că n-are bani. Pur și simplu nu mai are.

Bugetul local e tocat pe cheltuieli de funcționare cu aparatul său extraumflat și cu cheltuieli ascunse și sparte la capitolul “alte cheltuieli cu bunuri și servicii”. Pentru investiții cere bani guvernului și face imprumuturi.

Exact definiția unui om falimentar în viață, care sparge veniturile personale pe prostii și distracție, nu pune nimic de-o parte, iar pentru nevoi stă cu mâna întinsă la alții și se imprumută. Bine, miliardarii de carton zic că asta e definiția succesului financiar. O fi, dar când e averea ta personala în joc pe care să o spargi și cu care să riști, nu banii cetățenilor.

22Dan Ionescu, Leon Sol şi alţi 209 comentarii10 distribuiriÎmi placeComenteazăDistribuie

]]>
2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.