Ion Stoica preia UNPR și așteaptă lovitura: alianța cu PSD!

Nu mai e un secret, fostul primar s-a întors în politica locală și a început să tragă tare pentru a reveni în funcție în 2024. Are o problemă însă… fără un partid puternic nu are nicio șasnă.

A început relansarea timid, cu studierea posibilității de a se înscrie în PSD, dar a văzut că nu are șanse, rivalul său Pistol controlând filiala locală PSD și fiind apropiat al lui Pandele Florentin, șeful PSD Ilfov. A mers la celălalt cap, anunțând că s-a înscris în noul partid al lui Liviu Dragnea și Codrin Stefănescu, Alianta Pentru Patrie. Am zis de atunci că e o greșeală, pariază pe un cal mort, dar a avut noroc, cei doi s-au certat, Liviu Dragnea s-a îngropat, și Stoica a șters rapid postarea despre înscrierea în partid.

Ion Stoica știe că are nevoie de un partid puternic, că nu e în ADN-ul său să fie independent și știe că e SF un primar independent. A mers la AUR și eu personal știu cum George Simion s-a interesat de el, dar tot Simion l-a respins, după ce Stoica a adus filiala AUR Buftea cu sediul la el acasă. Ceva dubios l-a făcut pe Simion să-și schimbe părerea.

A urmat o perioadă de discrecție, dar în ultimul an a ieșit de mai multe ori video în public, la un tip nou apărut în peisajul local, Adrian Gozi, care și-a făcut și un fel de companie media de distribuit știri copiate de pe Facebook. Ion Stoica a vorbit mult despre revenirea sa în politică, dar fără să facă vreo legătură cu apartenența la un partid.


Am aflat noi, în exclusivitate. Ion Stoica a preluat UNPR Ilfov.

Uniunea Națională pentru Progresul României este un partid practic decedat, dar resuscitat odată cu spălarea liderului său suprem, Gabriel Oprea, care a scăpat de acuzațiile de plagiat al doctoratului și de ucidere din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină, mort în timp ce deschidea drumul lui Oprea, pe atunci ministru de interne.

Chiar dacă între timp, UNPR și-a anunțat fuziunea cu PMP, unii primari, ca cel de la Corbeanca, făcând deja pasul, Gabriel Oprea susține că are controlul partidului. Control are, partid nu prea. Chiar dacă au trecut deja două luni de la relansare, nu se aude nimic în media, dar duminică a fost luat la întrebări de Denis Rifai, unde și-a povestit viața, inclusiv cum se vopsește și cum se pensează.

UNPR anunță oficial că susține actuala coaliție de guvernare, dar afară de Oprea, nu se mai știe niciun nume importat. Am afalt noi sigur de Ion Stoica, dar el nu s-a anunțat oficial. I-am făcut un favor, mai are timp să renunțe la acest cal mort, cu care nu poate reveni la Primăria Buftea. UNPR n-are nicio șansă la nicio alegere, fără alianța oficială cu PSD.


Asta e și mare lovitură pe care o așteaptă Ios Stoica. Alianța cu PSD și candidatura cu PSD în spate. Dar ce nevoie să mai aibă PSD de un partid mort?

Încă din 2011 cochetează Ion Stoica cu Gabriel Oprea și UNPR, de atunci spera la intrarea în partid și în alianța cu PSD. Ceva, sau cineva, l-a impiedicat, mulțumindu-se cu PPDD, asociere care l-a dus la pierzanie în 2012.

Acum, Stoica încearcă să strângă în jur oamenii săi vechi, mai mulți politicieni locali mici, ca cei de la AUR Buftea, dar și oameni asociați cu primarul, ca Răzvan Bezdedeanu – USR și Horia Bobei – Șoșoacă SOS, care îl vizitează la el la restaurant. Dacă își pune iar speranța în ei, nu va fi bine, căci ei nu pot aduce mai mult de 10 voturi fiecare. Cum nu e bine că-și pune toate ouăle în coșul lui Adrian Gozi. Dacă mânie acesta dispare, așa cum a apărut, Stoica nu mai are nici măcar o poză cu el însuși, o declarație, nimic. E înapoi în 2012. Oricum acolo pare, pentru că încă folosește mentalitatea de atunci, oamenii de atunci, chiar și pozele sale de atunci.

Deocamdată alinața cu PSD pare departe, acesta ignorându-i până acum la nivel central, iar la nivel național, membri vechi PSD Buftea, apropiați ai primarului PNL, s-au reactivat cu ocazia asta, să nu cumva să înțelegem că au pierdut controlul. UNPR Buftea a fost preluat de un om de afaceri din Buftea, Ionuț Pavel, care s-a remarcat în ultimul timp cu comentarii vehemente la adresa primarului.

Surpriză: Pentru prezentarea unui alt membru UNPR din Buftea va trebui să așteptați articolul viitor.


Las mai jos informații mai vechi despre UNPR Buftea, poate Ion Stoica a uitat că UNPR-ul lui Gabriel Oprea a fost condus la nivel de Buftea de oamenii lui Pistol.

PMP Buftea a fost inghițit de UNPR Buftea

Cum a impus Pistol candidatul UNPR Buftea pentru primărie

Lista candidatilor UNPR si PMP Buftea pentru Consiliul Local

UNPR Organizatia Buftea

Intreaga organizatie PPDD Buftea a trecut la UNPR

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *