Analiza alegerilor parlamentare 2020 Buftea

Rezultate interesante la Buftea, unde s-a demonstrat inca o dată că există electorat PSD, dar in mare parte votează cu primarul PNL. Apare și o opoziție timidă la acestea, prin USRPLUS și AUR (25% împreună). Ne luăm la revedere de la PMP și ProRomania (10% împreună).

PNL și PSD Buftea

Ca si in 2016, rezultatele de la parlamentare au fost foarte diferite de locale la Buftea. Cele două partide mari, înfrățite la Buftea, conduse de cei doi veri, nu se deranjează.

Locale 2020 PNL – 5000 voturi … PSD – 900 voturi
Parlamentare 2020 PNL – 1880 voturi … PSD – 1700 voturi
Parlamentare 2016, mai interesant

In Buftea, PSD are incă electorat semnificativ, doar că nu are pe cine vota la locale. Buftea e un oraș cu mulți oameni în vârstă, și cu foarte puține tinere familii venite recent. Avem dintotdeauna mulți simpatizanți PSD, captați o perioadă de PRM-ul și PPDD-ul fostului primar, Stoica. Dacă vrem să schimbm ceva pe plan politic in Buftea, tre să ținem cont și să respectăm acest elctorat.

Deci la parlamentare, PSD dovedește că are electorat în Buftea, dar n-are filială locală, căci ea e dedicată primarului. Iar acesta nu deranjează, nu face campanie, nu-și mobilizează electoratul decat la locale. Unii zic că nu vrea să strice relația cu amicul Pandele. Iată cât de puține voturi a luat PNL acum, comparativ cu localele de acum 3 luni. Este evident că mare parte din electoratul primarului e electorat PSD. Nicio anomalie aici.

Cum au fost meciurile PNL – PSD in alte localități ilfovene cu tradiție penelistă, unde nu s-au văzut diferențe față de locale: Buftea: PNL 29% – PSD 27% Chitila: PNL 33% – PSD 24% Otopeni: PNL 31% – PSD 15%Mogosoaia: PNL 40% – PSD 15% Măgurele: PNL 37% – PSD 27% Moara Vlăsiei: PNL 46% – PSD 18%

ProRomania Buftea

Deși are atâtea funcții și ne-a promis 2000 de voturi ProRomania la Buftea,
presedintele Iordan a reușit doar 400, la jumătatea celor pe care le-a luat partidul Micul PSD la locale, deși intre timp a crescut fuzionând cu ALDE.

Se demonstreză acum clar că a ajuns consilier local exclusiv pe munca candidatului lor la părimarie, Costel Dumitru, a fostului primar Stoica, cel care le-a făcut campanie, și pe care l-a scuipat după, și nu în ultimul rând, pe cârca mea și a voturilor mele în plus, redistribuite direct pentru mandatul lui, căci nu avea suficiente. Educația, implicarea, munca, experiența și tinerețea celor de la ProRomania Buftea au invins! ProRomania Buftea n-a speriat pe nimeni, nici măcar pe mine.

La Buftea, au avut 15% la votul pentru Consiliul Județean din septembrie, iar acum 6%. V-am demonstrat ce vă ziceam… acel procent urias de atunci l-au avut EXCLUSIV datorită poziției 1 pe buletinul de vot, oamenii votându-i din greșeală, confundandu-i cu PNL, care erau primii la primar si CL.

ProRomania nu intră în parlament și va fi absorbit înapoi de PSD. Consilierii lor locali se vor atașa de primari. End of story.

USRPLUS Buftea

USRPLUS a obtinut 14% la Buftea, muuult peste rezultatele penibile de la locale, când au concurat cu mine. Nici atunci, nici acum, niciun membru al USR Buftea nu a făcut campanie. Nimic. O singura acțiune a fost in Buftea a celor de la USRPLUS Ilfov in această campanie și nimeni din conducerea USR Buftea nu a participat. Singurii care s-au implicat in ziua votului in secții, și atunci și acum, au fost cei de la PLUS Buftea.

La nivel de Ilfov, USRPLUS a obținut un rezultat bun, 21 %, dar câștigând detașat alegerile in unele localități: Corbeanca (42%) , Popepești-Leordeni (40%), Chiajna (36%), Bragadiru (29%). Cu toate asta, algoritmul nu le-a repartizat decât un loc de parlamentar, Oana Cambera, deputat.USRPLUS Buftea a avut cel mai slab rezultat dintre toate cele 8 orașe din Ilfov, depăsiți clar și de multe comune. Chiar și la țară, la Crevedia, USRPLUS a obținut mult peste, 19%.

Pentru analiza performanței, un rezultat al filialei locale se compară cu rezultatul filialei județene, iar al acesteia, cu rezultatul național. USRPLUS: Buftea 14%, Ilfov 21%, Național 15%. Filiala judeteana USRPLUS Ilfov a fost printre cele mai bune din țară. 5% a obținut USRPLUS la locale la județ, 14% a obținut acum, și mare parte din merit e al meu, că le-am prezentat pe indelete candidații și am recomandat votarea lor cu incredere.

AUR Buftea

11% a luat AUR la Buftea, scor peste media națională de 9% și peste media județului Ilfov, 8%. Asta înseamă că a fost un rezultat foarte bun al lor la Buftea. Cu siguranță și datorită mediatizării pe care le-am făcut-o eu. I-am mediatizat, pentru că i-am văzut venind, dar nu le-am făcut campanie electorală, pentru că nu sunt genul meu.

Acum 3 luni la locale, au participat doar la alegerile pentru consiliul local Buftea, obinând 0.6%. La primărie n-au avut candidat, și-au anunțat susținerea mea, iar la consiliul județean Ilfov nu au participat, pentru că nu strâns toate semnăturile. Asta înseamnă că practic n-au existat la locale.

Filiala AUR la Buftea a pornit după o întâlnirea mea cu Simion și ați prieteni de-ai lui pe care îi cunoșteam. Au venit la Buftea, am băut o bere și am stat la taclale. Au vrut să mă convingă să intru in AUR. N-au reușit, dar știți ce au făcut ei bine, și probabil au făcut și cu alții? Nu și-au pus oferta pe masa. Au ascultat, au intrebat, au inteles. Ce faci, cum merge, ce vrei, care e peisajul aici, cum te putem ajuta?

Au inteles de ce nu mă bag. Au propus să-mi susțină candidatura independentă la primărie, așa cum pot ei, sperau la mai mult. Nu mi-au cerut nimic in schimb. Era de inteles că susținerea pentru mine va veni cu o mediatizare a lor. Nu m-am lipit de ei in campania la locale, pentru că nu existau practic la Buftea, ba vă mărturisesc că nici n-am vrut să vin cu ei, când a a venit Simion cu autocarul deja celebru în fața Primăriei. S-a supărat George, dar n-am vrut să risc asocierea, căci partidul creștea și se lipeau mulți ciudati, cu teme pe care nu le impărtășeam.

Live-ul lor de la Buftea a avut 434 000 vizualizări.

Deși ii vedeam venind, nu mi-a plăcut in ce se transformase prin cooptarea unor membri controversati, iar la parlamentare am ales să mediatizez candidații USRPLUSde la Ilfov , oameni in care aveam incredere. Pe Geroge Simion l-am susținut când a candidat independent la europarlamentare, atunci când a avut un discurs ok.

Filiala AUR Buftea a pornit după ce Simion m-a rugat să-i recomand oameni de incredere și să-i validez viitorii membri, ca nu cumva să fie cineva dubios. Nu m-am băgat mai mult decât să-i dau două numere de telefon. Atât. Filiala a reusit să strângă semnăturile pentru candidatura la consiliul local, dar nu au fost decât cei doi membri, n-au reusit să construiască ceva. Știu cum e, eu insumi n-am reușit mare lucru. Buftenii se feresc să se implice.

Presupun că această filială va crește acum. Dacă va rămâne cu picioarele pe pământ și implicată, poate fi semnificativă. O să fie greu să fie deturnată, atâta timp cât am fir direct cu Simion și ii pot garanta sau nu pentru unii viitori membri.

Da, acest articol este și despre cum mă laud eu că am văzut venind acest politician și acest partid. Asta pentru că sunt conectat la realitatea politică, realitatea din teren și la nevoile oamenilor, spre deosebire de cei care se bat cu pumnul in piept că aduc mii de voturi pe facebook, prin telefoane și mesaje private.

Cornel Zainea

31 de voturi a obținut candidatul independent pentru Camera deputatilor, Cornel Zainea, la Buftea. Adica 0.5%. Pe tot Ilfovul a luat 1%, 1271 de voturi, din care 578 la el in localitate, Chiajna, unde candidase pentru functia de primar, cu 3700 voturi. Cu o zi inainte i-am prezis 1500 de voturi maxim, el a pariat pe 10 000.

Cornel a fost deputat USR de Ilfov 4 ani, după care a demisionat și a candidat independent, știind că nu va mai fi propunerea partidului pentru inca un mandat.

PMP Buftea

Cu Horia Bobei la conducere a luat 4% la Buftea și se dezintegrează. Căzuți din parlament, vor trebui să elibereze spațiul primit de la Primaria Buftea, pe care l-au ocupat 4 ani la primaria veche, fără să facă nimic. Pe acel spațiu se vor lupta USRPLUS și AUR Buftea. Care e mai cuminte il primește. Pot să fac un pariu?

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *