OFICIAL: Din cauza poluării din zonă, apa subterană din Buftea și Crevedia nu e bună pentru consum!

Conform Planului de Management actualizat 2021 al spațiului hidrografic Argeș-Vedea, pus în dezbatere publică de Apele Române, pânza freatică din zona Tărtășești, Crevedia, Buftea, Chitila, este contaminată cu azotați, peste limita admisă de lege.

  • Concentratia NO3 are valori mai mari de 50mg/l, limita admisa de lege in Ro si UE
  • Dintre cele 11 corpuri de apă delimitate pe teritoriul ABA Argeş-Vedea, 7 sunt corpuri de apă subterană freatică, unul este mixt (freatic+ adâncime), iar 3 sunt corpuri de adâncime.
  • Din 11 corpuri de apa ale bazinului, doar 2, al nostru, Colentina, si Pitesti Sud au caliatea slaba

Ce spune documentul despre corpul de apă subterană ROAG03 – Colentina

Faţă de rezultatele evaluării stării corpurilor de apă subterană din cel de-al II-lea plan de management, când corpul de apă subterană ROCR03 a fost clasificat ca fiind în stare calitativă bună, în etapa actuală acesta se află în stare calitativă slabă ca urmare a depășirilor semnificative ale standardului de calitate înregistrate la azotați, pe o suprafață mai mare de 20% (>20%) din suprafaţa întregului corp de apă subterană (Figura 6.38)

Depășiri ale concentrației de NO3 se regăsesc în partea de nord-vest a corpului de apă subterană, în zona localităților Tărtășești, Crevedia, Buftea, Chitila.

Aceste depășiri se pot datora activitaților industriale, agricole, a depozitelor de deşeuri, aglomerărilor umane neconenctate la rețeaua de colectare, aglomerărilor umane conectate la rețeaua de colectare, fără sistem de epurare.

În condițiile astea, RAJA și consiliile locale vor scumpi apa din rețeaua publică. Va fi totuși cea mai sigură sursă de apă, pentru că, teoretic,este tratată la uzina de apă, iar calitatea ei este permanent monitorizată de DSP.

Uite de ce ne agitam cu poluarea, de ne cred unii nebuni!

Una din cauze, activitate agricola, cuprinde si cresterea animalelor, fermele de pui, tot ramura a agriculturii e, iar depozitarea de deseuri insemana si muntii de dejectii de pasare pe care fermele le depoziteaza necorespunzator, cum am arătat aici: Gunoi Crevedia

Altă cauză, deversarea ilegală a foselor pe stradă, iar asta se intamplă chiar și in Buftea.

SOLUTIA nu e apa scumpă din rețaua publică sau dispozitivele scumpe instalate la apa din puț, SOLUTIA este oprirea poluării masive din comunitatea Buftea-Crevedia!

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *