Asociația CSR Nest lansează proiectul Laboratorul Verde Buftea

București, 5 noiembrie 2020. Începând cu luna octombrie a acestui an, Asociația CSR Nest lansează proiectul Laboratorul Verde Buftea, un proiect-pilot care va contribui la îmbunătățirea peisajului urban din Buftea prin realizarea a două grădini urbane recreativ-terapeutice. Grădinile vor utiliza resursele din comunitate, astfel încât acestea să fie valorificate la maximum, în spiritul economiei circulare.

Proiectul Laboratorul Verde Buftea este susținut prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități – un fond lansat împreună cu Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR), finanțat de Lidl România și implementat la Buftea prin Fundația Comunitară București. Proiectul, realizat de Asociația CSR Nest, beneficiază de finanțare în valoare de 50.500 RON.

Grădinile vor fi amenajate în zona centrală a orașului Buftea (pe parcele de teren puse la dispoziție de către Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov si Primăria Buftea) și vor reutiliza apa pluvială pentru udarea plantelor, precum și resturile vegetale generate transformate în compost, ca fertilizator pentru plante.

Scopul proiectului este familiarizarea locuitorilor din acest oraș cu grădinăritul urban, cu colectarea deșeurilor compostabile și utilizarea compostului ca îngrășământ natural. Implicarea în creșterea acestor grădini și frecventarea lor vor conduce la dezvoltarea unui nou spirit comunitar în oraș.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

– Oferirea unor soluții de îngrijire/administrare a spațiilor verzi nefolosite sau insuficient folosite din Buftea;
– Reducerea poluării mediului prin activități și demonstrații practice privind colectarea separată a deșeurilor și compostarea deșeurilor biodegradabile verzi.
– Creșterea gradului de responsabilizare civică a oamenilor, a implicării lor active la amenajarea, înfrumusețarea și păstrarea curățeniei spațiilor verzi din oraș;

„Dincolo de impactul pe care îl va avea în comunitatea locală, proiectul Laboratorul Verde Buftea confirmă încă o dată direcția strategică a Asociației CSR Nest – dezvoltarea comunitară – prin motivarea oamenilor de a se ajuta pe ei înșiși, crearea spiritului civic, stimularea inițiativei individuale și colective, și a cooperării între membrii comunității, generând astfel o serie de schimbări pozitive în viața acestora”, spune Sergiu Sebeși,

Președinte Asociația CSR Nest.Contact: Anda Sebeși, Responsabil Comunicare, anda.sebesi@csrnest.ro, 0721.213.789

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează în jur de 10.500 de magazine și mai mult de 150 de centre în 29 de țări la nivel mondial. Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a-și îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura un viitor mai bun pentru societate și mediu. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, concentrându-se pe 5 piloni de activitate: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest este o organizație românească, cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naționalitate sau filosofice, supusă legislației române în vigoare, înființată în anul 2010. Misiunea Asociației este aceea de a oferi soluții și servicii atât sectorului neguvernamental cât și celui corporatist prin promovarea responsabilității sociale în rândul societății civile și al companiilor. De asemenea, asociația își mai propune să contribuie la progresul social și cultural, educațional și turistic al României precum si la promovarea unui comportament responsabil fata de mediu.

Despre Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În opt ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 400 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma pe care am investit-o împreună în orașul nostru este de peste 1,5 milioane de euro (7,09 milioane de lei). Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare globală, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.

Despre Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

Fondul pentru un viitor mai bun în Buftea face parte din programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, ce va oferi finanțare pentru inițiative locale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și grupurilor de inițiativă din șase orașe (Brașov, Cluj, Buftea, Brăila, Vaslui și Oradea). Demersul este coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat prin 6 fundații comunitare: Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Brașov, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Comunitară Iași, Fundația Comunitară Oradea și Fundația Comunitară Galați.

Despre Federația Fundațiile Comunitare din România

Federația “Fundațiile Comunitare din România” (F.F.C.R.) are rolul de a reprezenta și a susține toți membrii săi pentru schimbare socială. F.F.C.R. asigură mecanisme pentru atragerea de fonduri, comunicarea activității, generarea și diseminarea ideilor comunitare, monitorizarea și evaluarea activităților în sprijinul fundațiilor partenere.

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *