Summer Well 2022: Ură, manele și obsecenități la mormântul familiei Știrbey

La 20 de metri de mormântul lui Știrbey, Killa Fonic a strâns la Summer Well în fața capelei, monument istoric din patrimoniul național, câteva mii de copii sub 16 ani, care au cantat cu el în cor versurile:

Haolo oh, no, bagaboanto
Sparg toți banii pe curu’ tău
Sar toți banii când vin cu ai mei fă
Fă-i să merite fato, fă-o

Plus alte obsenități masive explicite.

Atât am zis și câteva zeci de tineri bufteni m-au jignit, înțelegând că am o problemă cu ei și cu artistul. Le-am explicat pe urmă, clar, pe silabe, ce am vrut să zic, de fapt. Unii au continuat cu jignirile, pentru că, chiar dacă știu să citească, nu înțeleg ce au citit. De aceea astfel de versuri ajung repede hituri, pentru că sunt ușor de înțeles.

Dezbaterea provocată de mine era despre locul potrivit pentru asta. Știrbey, care e înmormîntat acolo, a înființat practic Buftea, prima școală din Buftea (actualul palat al copiilor) și primul liceu, de la gară, care era printre primele din țară la momentul ăla. El a ținut enorm, și nu era primar, ca tinerii din Buftea să fie educati.

De asemnea, prințul Știrbey a fost un vizionar, un tip extrem de plăcut și deschis la minte, care a fot deschizător de drumuri pentru mulți și în multe domenii. Asta spuneam pe Facebook și anul trecut, că zâmbește de sub capelă văzând ce facem noi la Summer Well pe moșia lui.

Dar, discuția e dacă nu cumva e prea mult și dacă nu se putea fără astfel de atitudini acolo, la mormântul lui, la biserică, practic. Se putea și fără cuvinte cu m, cu p, cu c, cu b. Sau se puteau folosi pe o altă scenă.

Asta e dezbaterea. Despre respect și valori. Nu despre artist și tinerii din public. Ei au făcut ce trebuiau să facă, organizatorii puteau mai mult. Personal incurajez tinerii să se manifeste cum vor ei, atâta timp cât nu deranjează pe alții. Morți sau vii.

Despre cum a fost în rest la Summer Well, am povestit pe vlog.

– Cum a fost sunetul și organizarea
– Cine mai ascultă Șuie Paparude?
– Despre băutura și prețuri
– Cum a obturat ISU ieșirea în caz de urgență
– Prima manea de la Summer Well și primul „sa moara familia mea”
– Cum e posibil ca la un festival sponsorizat de Orange, să nu-ti mergă netut de la Vodafone deloc?
– Ce aș face dacă aș fi organizatorul festivalului
– Ce aș face dacă aș fi primarul orașului
– Multe reclame, plătesc să halesc reclame
– De la Mogoșoaia vine concurența pentru Summer Well

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *