Noi angajări la Primăria Buftea.

Alegerile locale si contactul pe care l-a avut cu oamenii după mulți ani l-au convins că trebuie să schimbe abordarea pentru viitor. Asta înseamnă ca omul se gândește încă la viitor, la dominație, nu cum credeți unii, că se va retrage într-o zi și va trăi liniștit. Nu. Va impărăți mulți ani Buftea.

Ați văzut cât de mult a umblat pe străzi în campania din 2020, când a avut cu adevărat un opozant, nu ca în 2016 când nu s-a dat jos din birou. Acum nu avea emoții că pierde, ci că va obține prea puține voturi, se va face de râs și va intra lumea la idei. Așa a aflat că doar electoratul conectat la sistem l-a votat, cartierele ușor manipulabile și electoratul în vârstă.

Deciziile sale din ultimul an se întreaptă spre o strategie altfel, incearcă să convingă și noul electorat, tânăr, prezent pe facebook, care vrea altceva. Și una din decizii este aceea de a angaja altfel de oameni in primărie, tineri bufteni cu reputație bună. Claudiu, Răzvan, Ionul, Bogdan, și alții, sunt oameni de calitate, acum pe posturi cheie, care il vor ajuta mult la capitolul imagine. Pistol si-a dat seama că are nevoie de un suflu nou. Sper ca și suflul nou să iși dea seama că n-ar trebui să fie angajați doar să semneze ce vrea primarul, că e riscant. Inteleg că s-au schimbat și alți șefi de servicii, la domeniul public, asistenta sociala, achizitii publice…

Pentru mine e o surpriză, dar sunt multumit că a văzut cum ii fuge piedestalul de sub picioare în fața noii generații. Și asta mi se datorează în bună măsură. Schimbările pe care le va face in abordarea sa, pot fi pozitive pentru Buftea. Și pentru mine e un obiectiv indeplinit.

Printre oameni de calitate, bagă și tăietori de frunze

Sunt buni și purtătorii de serviete și trompetele la palatul omului. In an pandemic, cand centrul cultural nu a functionat, dar a cheltuit, l-a angajat acolo pe Ciprian Dobrin, omul care n-a ratat nicio scamă de pe ultimii 3 primari ai orasului. Ne știm bine, n-am avut nimic cu el niciodată, cei care ne știți puteți confirma, dar când i-am zis în campanie că nu e ok să facă serioasă campanie electorală lui Pistol, deși el și soția erau președinți de secții de votare, când legea interzice clar, a început cu familia, cu nevasta, cu soacra, replici de oameni mici și aplecați.

Ca principal candidat al primarului eram întreptățit să sesiz BEC pentru asta și să piardă postul și banii, dar am ignorat, că n-avem nimic personal cu el, sigur avea și el nevoie de banii ăia. Ce a făcut el? A sesizat BEC că soacra mea era delegat in sectia lui de votare din partea Partidului Verde și că m-ar favoriza pe mine, independent. A venit presedintele BEC in ziua alegerilor, a constatat si n-a fost probelma. Asa așa, ca fapt divers.

Pistol l-a răsplătit, așa cum i-a răsplătit și pe cei care m-au atacat în Oțetărie. Ce să facă Ciprian Dobrin la Centrul Cultural? Să joace balet? El va fi folosit ca săgeată pe Facebook, că e singurul lucru la care se pricepe, mai ales anonim in spatele unor conturi. A fost pus să facă o pagină de Facebook unde să fie afișate realizarile primarului și situația albastră din Buftea. N-ar fi ceva rău, măcar să inceapă și instituția asta a noastră să comunice pe facebook. Dar nu o va face, se va ascunde dupa un nume aiurea, ca sa nu fie responsabil cineva. Iar în campanie, va fi o noua platforma pentru a-și denigra contracandidații.

Doar să stiti ca nu face nimeni treaba asta voluntar și responsabil, ci platit din banii vostri și din interesul cuiva.

Cât de ușor e totuși să angajezi oameni ok

Eu am fost în permanentă căutare, mai ales în an electoral, de oameni care să se implice civic, nu neapărat să mă susțină pe mine în alegeri. Am găsit foarte puțini. Unul dintre ei a fost un tânăr foarte dezghețat și dornic de implicare, care m-a ajutat și s-a implicat cu avânt, dorind chiar să fim colegi intr-un partid care să schimbe Buftea.

Am fost trist când m-a anunțat să s-a angajat la primărie, dar am apreciat că mi-a zis personal. Trist pentru că știu că un astfel de om poate face bine orașului, căci e un tânăr deștept și implicat, și m-aș fi bucurat pentru el și pentru noi, dar eu știu că asta înseamnă și că va fi la comanda primarului. Ca orice angajat al primăriei, din păcate. D-aia e trist. Că sunt destui capabili și bine intenționați în primărie, dar stau cu pistolul la cap.

Sunt sigur că primarul știa relația mea cu el, că avem și poze impreună, dar nu am simțit nimic aiurea… dacă era vreo schemă dubioasă, ieșeam șifonat. Dar am simțit-o ca pe o înfrângere, nu grea, ci așa, ca și când pierzi în fața unuia care dă mai mult. Mult mai mult. Il ințeleg și îi urez succes. El ar fi un mare câștig pentru Buftea, dar văzând că s-a înscris și in PNL, inteleg că de fapt va lucra pentru primar, nu pentru oraș. Ceea ce e trist, cum ziceam…

Nu-i dau numele, nu vreau să fie luat in colimator de unii, că nu merită, dar nici nu vreau să-i fac reclamă, că cine știe când o să fim contracandidați în politică

Cert e că, așa cum spuneam in articolul precedent, primarul iși schimbă tactica și se duce spre electoratul tânăr. Să nu zic al meu. Măcar să câștige Buftea din asta și voi fi multumit. Dacă vrea cu adevărat să schimbe orașul, îi mai pot recomanda eu destui oameni de calitate.

]]>
1 răspunde
 1. cultural
  cultural says:

  Buna,
  Sa propunem un experiment cu privire la activitatea Centrului Cultural Buftea pentru perioada pandemiei. Putem analiza si un an inaintea pandemiei pentru a reflecta prin comparatie.
  pasul 1 -analizam organigrama
  pasul 2 – analizam activitatea si rezultatele pentru perioada pandemiei
  pasul 3 – analizam nevoia de a avea costuri salariale mai mari (noi angajari, costuri marite)
  pasul 4 – asteptam raportul de activitate al institutiei pentru anul 2020 si anul 2019 pentru comparatie.
  Intr-o logica normala, noi cetatenii care achitam taxe si impozite suntem indreptatiti sa primim anual o informare clara si completa, bazata pe cifre si rezultate masurabile despre cheltuirea banilor, indeplinirea obiectivelor din STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ 2014 – 2020. http://www.primariabuftea.ro/strategia-de-dezvoltare-2014-2020/
  Apropo poate gasim la primariabuftea.ro si Strategia de dezvoltare locala Buftea 2020 -2024
  Sa ne auzim cu bine,
  Eu astept rezultate,
  Voi?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *